Τι μπορώ να κάνω για να έχει το παιδί μου υγιές στόμα;

Απλές οδηγίες για καλύτερη στοματική υγεία του παιδιού! Τι μπορώ να κάνω για να έχει το παιδί μου υγιές στόμα;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φροντίζω ώστε η διατροφή του παιδιού μου να είναι ισορροπημένη. Αποφεύγω τα γλυκά και τα ανθυγιεινά σνάκς ανάμεσα στα γεύματα. Εξαφανίζω από τα ντουλάπια της κουζίνας μπισκότα, κρουασάν και λοιπά ανθυγιεινά σνάκς. Αποφεύγω αναψυκτικά, χυμούς φρούτων και προτιμώ το νερό. Έχω πάντα έτοιμα σε πρώτη ζήτηση φρούτα, γαλακτοκομικά προιόντα, αυγά, ξηρούς καρπούς αν το παιδί μου πεινάσει στο μεσοδιάστημα μεταξύ των κυρίων γευμάτων.

Δύο φορές την ημέρα, τη μία το βράδυ, βουρτσίζω τα δόντια του παιδιού μου. Χρησιμοποιώ μια μικρή ποσότητα παιδικής φθοριούχου οδοντόκρεμας (ποσότητα μπιζελιού). Κάνω την εμπειρία του βουρτσίσματος “παιχνίδι”. Ρωτώ μετά το βούρτσισμα πως νιώθει το στόμα του. Αν είναι δροσερό και ευχάριστο, αν τα δοντάκια του νιώθουν ευχαριστημένα! Στις μικρές ηλικίες (μέχρι 7-8 χρόνων) το παιδί χρειάζεται επίβλεψη για να μη καταπίνει την οδοντόκρεμα και πιθανόν χρειάζεται βοήθεια στο βούρτσισμα, αν βλέπετε ότι δεν τα καταφέρνει μόνο του.

Προλαμβάνω τον οδοντικό τραυματισμό του παιδιού μου. Φροντίζω να ζει και να κινείται σε περιβάλλον που εφαρμόζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας. Ελέγχω το σπίτι, το σχολείο, τους χώρους άθλησης και παιχνιδιού και εφαρμόζω τα ανάλογα μέτρα πρόληψης, ενημερώνοντας και διδάσκοντας το παιδί μου. Χρησιμοποιώ τον ανάλογο εξοπλισμό (χρήση κράνους όταν κάνει ποδήλατο, χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο κλπ). Εάν υπάρξει οδοντικός τραυματισμός πηγαίνω το παιδί μου στον οδοντίατρο, για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Δύο φορές το χρόνο επισκέπτομαι με το παιδί μου τον οδοντίατρο. Ο οδοντίατρος θα ελέγξει την κατάσταση των δοντιών του, θα του κάνει καθαρισμό και τοπική εφαρμογή φθορίου για να δυναμώσουν τα δόντια. Επίσης να του θυμίσει όσα του έχει διδάξει για την στοματική υγεία, έτσι ώστε να γίνουν μια θετική συνήθεια, για να εξελιχθεί σε υγιή ενήλικα.

Μπορώ να εξασφαλίσω στο παιδί μου ένα γερό και υγιές στόμα!!!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ευχαριστώ Κλειώ μου. Αφορμή στάθηκε ο χθεσινός προληπτικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από οδοντίατρο σε όλα τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει η κόρη μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ