Black Friday 2016 στην Ελλάδα

Η Black Friday ή «Μαύρη Παρασκευή» κατά τα ελληνικά, θα λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα και πολλά καταστήματα θα έχουν τα προϊόντα τους σε ειδικές προσφορές και με μεγάλες εκπτώσεις.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Μαύρη Παρασκευή είναι μια γιορτή του εμπορίου που ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εικόνες με ουρές εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές κάνουν τον γύρο του κόσμου την Μαύρη Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό είναι τέτοια η “σημασία” της Μαύρης Παρασκευής για τους καταναλωτές, και τέτοιο το όφελός τους από τις προσφορές που συχνά σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε καταναλωτές που περιμένουν στις ουρές.

Από το 2008 η Black Friday ξεκίνησε και στον Καναδά, προκειμένου να μην ταξιδεύουν οι Καναδοί καταναλωτές στις ΗΠΑ για να ψωνίζουν, ενώ πρόσφατα, μόλις το 2013, η μόδα επεκτάθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Black Friday πραγματοποιείται, επίσης, στο Μεξικό, στη Ρουμανία, στην Ινδία, στη Γαλλία, ενώ σε κάποιες χώρες πραγματοποιείται μόνο από ηλεκτρονικά καταστήματα. Το έθιμο πρωτοεμφανίστηκε στην χώρα μας πέρυσι σε συγκεκριμένα καταστήματα, όμως φέτος αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Βέβαια ο προβληματισμός μου όπως έχω εκφράσει και παλιότερα είναι ο εξής: η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί λόγο του ότι απαιτούνται μεγαλύτερες και περισσότερες περίοδοι εκπτώσεων ή μήπως το ωράριο των καταστημάτων δεν είναι αρκετά διευρυμένο ώστε να εξυπηρετήσει το καταναλωτικό κοινό; Μήπως τελικά στην χώρα μας υιοθετούνται στρατηγικές κινήσεις προσέλκυσης πελατών που δεν συνάδουν με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών; Σαφώς και επιπλέον εκπτώσεις δίνουν κίνητρο και βοηθούν σε ένα ποσοστό τον καταναλωτή. Όμως… το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και όχι από την ουρά.

Όταν το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει Επιπλέον μέτρα 2,6 δισ για το 2017 πόσα περιθώρια αφήνονται στην αγοραστική κίνηση;!

Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%.
Αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% για το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή τις δηλώσεις του 2017.

Αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα κατά περίπου 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης.

Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχώριο παραγόμενο καφέ.

Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Oλα τα νησιά θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ και που σημαίνει ότι σε ολόκληρο το Αιγαίο θα ισχύουν οι συντελεστές 13% και 24%.
Επιβάλλεται φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

Food for thought…

Ο υπάλληλος προφανώς θα την πληρώσει ξανά εκείνη την ημέρα με επιπλέον “μαύρες” εργατοώρες…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση Μαίρη μου! Μπράβο!
    Η αμερικανιά κυλάει στο αίμα μας, πάει και τελείωσε.. Καλό ξημέρωμα 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ