Η μεγαλύτερη πρόκληση: εργαζόμενη μητέρα από το σπίτι!

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να εργάζεσαι από το σπίτι! Σήμερα σου έχω τα δικά μου tips, που θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα! Η μεγαλύτερη πρόκληση: εργαζόμενη μητέρα από το σπίτι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αν είσαι μαμά και εργαζόμενη ξέρεις πολύ καλά πως κάθε πρωί, φοράς την μαγική στολή που σου χαρίζει υπερδυνάμεις και όλα ως δια μαγείας λειτουργούν ρολόι. Είναι ίσως η πιο μεγάλη και η δυσκολότερη πρόκληση να εργάζεσαι από το σπίτι και ειδικά δε αυτή την περίοδο τα παιδιά σου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Αχ εργαζόμενη μητέρα!

Αρχικά για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλο αυτό τον όγκο εργασιών από το σπίτι χρειάζομαι τα κατάλληλα εργαλεία που γρήγορα, εύκολα και οικονομικά θα μου λύνουν τα χέρια. Γρήγορη σύνδεση στο internet, υπολογιστές που θα καλύψουν τις δικές μου ανάγκες και της κόρης μου και φυσικά εκτυπωτή / πολυμηχάνημα! Εδώ έρχεται να μου λύσει τα χέρια ο Epson EcoTank! Αυτός ο εκτυπωτής 3 σε 1 που προσφέρει εξαιρετική απόδοση και διαθέτει βελτιωμένο σύστημα αναπλήρωσης μελανιού και εύχρηστα φιαλίδια μελανιού.

Η εργασία από το σπίτι είναι αρκετά συνηθισμένη ειδικά στο εξωτερικό και πλέον κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Αυτό όμως προϋποθέτει κατάλληλη οργάνωση χώρου και εξοπλισμού. Επίσης, η εργασία από το σπίτι πολλές φορές δεν έχει όρια ή ωράρια και κάπου εκεί μπορεί να χάσεις τις ισορροπίες σου…. Πίστεψέ με το βιώνω καθημερινά!

Προσωπικά ακολουθώ τα παρακάτω tips για να κάνω πιο εύκολη την εργασία μου από το σπίτι:

  1. Θέτω ένα ωράριο που προσπαθώ να τηρώ ώστε να μπορέσω να οργανώσω και τις δουλείες του σπιτιού αλλά και τις ανάγκες του παιδιού μου.
  2. Ανά μισάωρο σηκώνομαι από την καρέκλα, να κάνω 2 βόλτες στο σπίτι ή να βγω λίγο στο μπαλκόνι για να πάρω αέρα. Τα ενδιάμεσα διαλλείματα βοηθάνε στον έλεγχο του άγχους μας αλλά και στην ταξινόμηση των σκέψεων μας.
  3. Έχω εκτυπωτή πολυμηχάνημα τον Epson EcoTank ο οποίος είναι απίστευτα οικονομικός στη χρήση του. Με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή έχω μέχρι και 90% εξοικονόμηση κόστους από τα κοινά μελάνια αφού με τα μελάνια που διαθέτει η συσκευασία έχω μια επάρκεια εκτυπώσεων σχεδόν μέχρι και 14.000 σελίδες!
  4. Έχω βρει πλήθος από templates στην ελληνική σελίδα της Epson για να τυπώνω όλα όσα χρειάζομαι στην δουλειά μου, φακέλους, ετικέτες, κάρτες, project planning templates. Τα τυπώνω ακόμα και από το κινητό μου απευθείας στον εκτυπωτή.
  5. Όταν ολοκληρώσω το ωράριο που έχω θέσει, κλείνω το wifi στο κινητό μου για κάποιες ώρες. Δεν το έχω διαρκώς ανοικτό ώστε να μου δώσω την ευκαιρία για λίγο internet detox κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  6. Έχω μειώσει τις προσδοκίες μου σχετικά με την τακτοποίηση του σπιτιού αφού προσπαθώ να αφιερώνω χρόνο στη δουλειά και στην οικογένεια μου. Τόσο ώστε να μη νιώσω ότι χάνεται και ο έλεγχος στο νοικοκυριό του σπιτιού μου. Αχ εργαζόμενη μητέρα!

Όταν ολοκληρώνω τις δουλείες μου κοιτάζω να βρίσκω χρόνο για ζωγραφική και χειροτεχνίες με την μικρή μου Κωνσταντίνα. Αυτές είναι οι πιο ουσιαστικές στιγμές μας μέσα στην ημέρα. Δεν με αγχώνει πλέον το θέμα της εκτύπωσης! Μπορώ να τυπώνω τα φύλλα εργασίας και χειροτεχνίας που επιθυμούμε ακόμα και να κάνουμε λάθος και να τυπώσουμε ξανά! Η στάθμη των μελανιών κατεβαίνει εξαιρετικά αργά με τον Epson EcoTank L3156 .

Πάνω από όλα εργαζόμενη μανούλα από το σπίτι…. Για να πετύχεις την απόλυτη ισορροπία πρέπει να μην είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου! Κάνεις πάντα το καλύτερο δυνατό και αυτό ήδη είναι αρκετό!

Καλή μας δύναμη και μη ξεχνάτε να προσέχετε τους εαυτούς σας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ