Εβδομάδα εκπτώσεων – πότε ξεκινά και τι πρέπει να προσέξουμε στις αγορές μας;

Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ένα βήμα πριν το καλοκαίρι! Εβδομάδα εκπτώσεων – πότε ξεκινά και τι πρέπει να προσέξουμε στις αγορές μας;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τρίτη 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Για τους νομούς Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λαρίσης, Τρικάλων, Μαγνησίας Άρτας, Κιλκίς οι περίοδος εκπτώσεων θα είναι έως τις 10 Μαΐου

Η λειτουργία των καταστημάτων σε κάθε περίπτωση αναφέρεται πως είναι προαιρετική και την Κυριακή 7 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Πρόστιμα

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. 

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Για tips έξυπνων αγορών διάβασε παρακάτω: 

Summer shopping και Tips για έξυπνες αγορές!

summer-shopping-sales-mommyjammi-1 copy

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!