Λόγοι για να κάνεις ή να μην κάνεις παιδιά…

Μην ξεχνάς πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να είναι γονείς… Λόγοι για να κάνεις ή να μην κάνεις παιδιά… – Παρουσιάζει και μας εξηγεί η Vlogger Χρύσα Εμμανουήλ

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

MVI_1542aaaaaa

ΜumabeVlogger – Subscribe HERE Mumabe Youtube Channel

Καλώς ήλθες αγαπημένη φίλη μία και μοναδική συνδρομήτρια στο κανάλι μου στο youtube στον ΜU.MA.BE. κόσμο μου!!!! Σ αυτό το κανάλι θα παρακολουθήσεις βίντεο με lifestyle περιεχόμενο (μακιγιάζ,νύχια,μουσική, συνταγές,απόψεις,”συμβουλές” για teens,καθώς και ”συμβουλές” για νέες μαμάδες!!!! )

-Σ αυτό το βίντεο θα δεις λογους για να κάνεις και να μην κάνεις παιδιά

-Εdited by Xrysa Emmanoyil

 

Γεια σας αγαπημένες μου φίλες αναγνώστριες τούτου εδώ του site!!! Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί την πλειοψηφία των ανθρώπων σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Ποιοι είναι οι ”σωστοί” και ποιοι οι ”λάθος” λόγοι για να κάνουμε ένα παιδί???

 

Ας ξεκινήσουμε με τους ”λάθος” λόγους λοιπόν..

 

ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ-ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΟΓΙΑΓΙΑΔΕΣ
Ένα θέμα που έχει, η κατά τα άλλα , αγαπημένη ελληνική οικογένεια είναι ότι αργούμε ή και δεν κόβουμε ποτέ τον ομφάλιο λώρο. Και για να μην παρεξηγηθώ είναι άλλο πράγμα αγαπώ, σέβομαι, νοιάζομαι τους γονείς μου και διαφορετικό ότι ζω τη δική μου ζωή με γνώμονα το τι θα ήθελαν εκείνοι.. Όταν λοιπόν κάνει μια κοπέλα παιδί υπό ”το θέλω” των γονιών της με δέλεαρ ότι θα το μεγαλώσουν εκείνοι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Επειδή θα συννειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα θυμούνται γιατί πολύ απλά δεν έχουν τις αντοχές που είχαν όταν έγιναν εκείνοι γονείς ,είτε πρώτον θα ”αποσύρουν την προσφορά” τους με αποτέλεσμα να βρεθείς μ ένα παιδί που δεν ήταν δικιά σου επιθυμία. Είτε δεύτερον να μείνουν πιστοί στο λόγο τους, να πιέζονται για να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στο παιδί (νεύρα,φωνές,υπέρ του δέοντος αυστηρότητα).

 

ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ
Το λεγόμενο βιολογικό ρολόι ή μήπως να πω καλύτερα ”κοινωνικό” ρολόι?? Υπάρχει μια ηλικία που για τη γυναίκα είναι γύρω στα 30-32 που το άπαν σύμπαν αγωνιά σφόδρα για την αποκατάσταση σου και προσπαθεί να σου βρει τον μελλοντικό πατέρα των παιδιών σου! Και σαν να μην έφτανε αυτό έχεις αρχίσει και εσύ και πιστεύεις πως μεγαλώνεις, τα χρόνια περνούν, δεν προλαβαίνεις και ξαφνικά σου έρχεται στο μυαλό μια ατάκα που κορόιδευες σαν κοριτσάκι……”ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ???” Όλο αυτό το πινγκ πονγκ στο μυαλό σου έχει σαν αποτέλεσμα να θολώνει την κρίση σου και να σε κάνει να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις μια λάθος επιλογή.

 

ΤΟ ΜΩΡΟ HANSAPLAST
Το μωρό hansaplast, είναι αυτό το μωρό που έχεις εναποθέσει τις ελπίδες σου πως θα ”σώσει” τη σχέση σου από τα προβλήματα που έχει και θα σε φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σου.. Στην πραγματικότητα όμως αυτό το μωρό κατά πάσα πιθανότητα θα μεγεθύνει τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση, κι αυτό γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί παρά έχουν μπει κάτω απ το ”χαλακι”. Αν μου ζητούσε κάποιος να παρομοιάσω το μωρό μ ένα αντικείμενο αυτό δεν θα ήταν hansaplast αλλά μεγενθυτικός φακός.
Στον αντίποδα ο λόγος για να κάνεις παιδί κατά τη γνώμη μου είναι ένας… Να έχεις βρει τον άνθρωπο που θα σου βγάλει αυτή την επιθυμία.Να νιώσεις πως θέλεις να δεις ένα κομμάτι σου κι ένα κομμάτι του μαζί σ ένα νέο πλάσμα.Αν λοιπόν βρεις αυτόν τον άνθρωπο θα ανακαλύψεις κάποια ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ πραγματάκια για τον εαυτό σου που στα παραθέτω στο βίντεο που ακολουθεί….
Τώρα θα με ρωτήσεις ”mumabe, και δεν μπορώ να έχω την επιθυμία του να γίνω μαμά χωρίς να γνωρίσω τον ”εκλεκτό”???” Και θα σου πω πως έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις με το σώμα σου μόνο έχε στο μυαλό σου πως το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση και πως οι γυναίκες που στέκονται εκεί έξω μόνες τους και μεγαλώνουν ένα παιδί είναι άξιες απέραντου θαυμασμού και σεβασμού.
Αυτό που έχει πραγματικά σημασία και θα ήθελα να κρατήσεις από τη σημερινή μας κουβέντα εδώ στο mommyjammi.gr είναι πως πρέπει να διεκδικείς αυτό που θέλεις ΕΣΥ για τον εαυτό σου ό,τι κι αν είναι αυτό. Θέλεις να κάνεις πολλά παιδάκια?? Μαζί σου!!! Θέλεις να μην κάνεις καθόλου παιδάκια και να αφοσιωθείς στην καριέρα σου?? Πάλι μαζί σου!!! Μην ξεχνάς πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να είναι γονείς. Και σίγουρα θα είχαμε περισσότερα χαρούμενα παιδάκια και περισσότερους χαρούμενους ενήλικες.

Θα χαρώ αν βοήθησα,
η φιλενάδα σου Μumabe. . .

ΜumabeVlogger – Subscribe HERE Mumabe Youtube Channel

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Προηγούμενο άρθροΗ υπέροχη φίλη μου με το ψευδώνυμο Ελενα Φερράντε
Επόμενο άρθροΝέα Εποχή για το Praktiker Ταύρου και γιορτάζει το νέο concept!
Γεια σας αγαπημένες μου φίλες αναγνώστριες τούτου εδώ του Site!!! Ονομάζομαι Χρύσα Εμμανουήλ και είναι μεγάλη χαρά μου που είμαι το νεοφερμένο μέλος αυτής εδώ της παρέας. Γεννήθηκα στην Αθήνα, Ιούνης ήταν θαρρώ (δίδυμος, έχει σημασία γι αυτό τo αναφέρω) και από μικρή ήμουν λιιίιγο αναποφάσιστο παιδάκι με το τι θα κάνω στη ζωή μου... Έτσι αφού τελείωσα το σχολείο πέρασα στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στο τμήμα λογιστικής χρηματοοικονομικής ενώ παράλληλα πήγα στο εθνικό ωδείο για τραγούδι και σε σχολή μακιγιάζ και ονυχοπλαστικής! Τελικά με όλα ασχολήθηκα εκτός από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε., τραγούδι σε μουσικές σκηνές (Σταυρός του νότου, αρχιτεκτονικη κ.α.) μόνη αλλά και με την μπάντα μου, τους ''3w.gr'' ,τηλεόραση (στην ΕΡΤ με τη Σεμινα Διγενή κ.α.), ραδιόφωνο (σε ιντερνετικούς και όχι μόνο σταθμούς), πολλά ραντεβού στον τομέα της ονυχοπλαστικής και του μακιγιάζ και τα τελευταία δύο χρόνια έχω μπει στο ''κλαμπ των μαμάδων''!!!!! Και ξαφνικά ένα πρωινό (η Παναγιά μου) πριν 2 μήνες ξύπνησα και είπα στον άντρα μου ότι θα κάνω ένα κανάλι στο youtube που θα περιέχει όλα τα κομμάτια της ''σχιζοφρενής'' προσωπικότητάς μου και θα μπορώ να μοιραστώ πράγματα που ξέρω, να μάθω, να επικοινωνώ και να εξελίσσομαι.. Χαίρομαι πολυ που μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε κι από δω.. Μπορείτε να με λέτε Mumabe.... ΜU(sic).MA(ma).BE(auty)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ