Τι ζώδιο είναι το παιδί σας; Καταλάβετε καλύτερα την συμπεριφορά του

Λαμβάνοντας υπόψη το ζώδιο του παιδιού σας, θα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του! Τι ζώδιο είναι το παιδί σας; Καταλάβετε καλύτερα την συμπεριφορά του – Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!


fullsizerender
pandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

Στη συνέχεια των άρθρων μας για τα παιδιά:

Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Κριός και Ταύρος!

ti-lene-ta-zwdia-gia-ta-paidia-krios-kai-tavros

Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Δίδυμοι, Καρκίνος και Λέων!

ti-lene-ta-zwdia-gia-ta-paidia-didymoi-karkinos-lewn

Ας περάσουμε τώρα στα επόμενα ζώδια:

Παρθένοι

Η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης και του Μεταβλητού Σταυρού. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά τα χαρακτηρίζει η πρακτικότητα και η γειωμένη προσέγγιση των καταστάσεων που τα απασχολούν. Με λίγα λόγια, το παιδί Παρθένος κατά κανόνα είναι επιμελές, πρακτικό στη σκέψη και για αυτό μπορεί να χειριστεί τις καταστάσεις λογικά. Κυβερνήτης τους είναι ο πλανήτης Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας και της λογικής συνεπώς εξηγείστε τους κάτι αντί να τους το επιβάλλετε. Οι Παρθένοι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι και έχουν την τάση να κρατάνε μέσα τους πράγματα που τους πληγώνουν ή τους αγχώνουν, έτσι αν το παιδί παρουσιάζει κάποια νευρική συμπεριφορά ή ένταση αναρωτηθείτε μήπως βιώνει επί μακρόν κάποια κατάσταση στο σχολείο ή σε παρέες που μπορεί να του δημιουργεί άγχος. Συνήθως αυτή η ένταση στους Παρθένους εξωτερικεύεται με σωματικά σημάδια όπως πόνοι στο στομάχι, ανήσυχο ύπνο ακόμα και έντονη τριχόπτωση! Το παιδί αυτό θα σας ακούει αλλά θα εκτιμήσει επίσης να του δίνετε τον χώρο του και να το αφήνετε να αναλαμβάνει να φέρνει εις πέρας μικρές «αποστολές». Οι Παρθένοι χαίρονται ιδιαίτερα όταν είναι υπεύθυνοι για κάτι. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Παρθένου είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια για αυτό και πολλά παιδιά κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν ιδιαιτερότητες στο…φαγητό!

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι ζώδιο του Αέρα και του Παρορμητικού Σταυρού. Είναι, θα έλεγα, από τα πιο «αεράτα» ζώδια καθώς συνήθως μιλάνε πολύ, τους αρέσει η επικοινωνία και όντας παρορμητικοί τα παίρνουν όλα αμπάριζα! Το παιδί Ζυγός λοιπόν έχει μια προσωπικότητα ισχυρή, που της αρέσει να εκφράζεται χωρίς περιστροφές. Θα πει τι του αρέσει και τι όχι. Οι Ζυγοί έχουν για κυβερνήτη τους την Αφροδίτη τον πλανήτη της ομορφιάς που τους χαρίζει, ανάμεσα στα άλλα, μια μοναδική αίσθηση του ωραίου. Απεχθάνονται τη δυσαρμονία, και ό,τι «τραυματίζει» το μάτι τους αισθητικά. Είναι συνήθως γλυκομίλητοι, ευγενικοίκαι κερδίζουν εύκολα τις συμπάθειες. Το παιδί Ζυγός θα είναι κοινωνικό και επικοινωνιακό, θα έχει το δικό του γούστο στα ρούχα και θα αρέσκεται στα όμορφα αντικείμενα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Όσοι λοιπόν έχετε τέτοια παιδιά, φροντίστε να καλλιεργήσετε την έφεσή τους προς την τέχνη. Δείτε αν έχει κάποια κλίση και υποστηρίξτε το ακόμα κι αν δε σας φαίνεται πρακτικό. Αν το καταπιέσετε με ένα «πρακτικό» επάγγελμα για να είναι «εξασφαλισμένο» οικονομικά, δε θα το κάνετε ευτυχισμένο. Οι Ζυγοί, όπως λέει και το όνομά τους, αρέσκονται στην ισορροπία αλλά και στην αρμονία πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να μη δημιουργούν εντάσεις. Τέλος προσέξτε το φαγητό καθώς ο Ζυγός έχει την τάση (όπως και ο Ταύρος) να είναι επιρρεπής στην απόλαυση…

Σκορπιός

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζώδια, ανήκει στα ζώδια του Νερού και στον Σταθερό Σταυρό. Οι Σκορπιοί είναι άτομα με τρομακτική ψυχική δύναμη και αντοχές πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το παιδί θα απαιτεί την προσοχή σας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Βιώνουν τα συναισθήματά τους πολύ έντονα για αυτό και εκφράζονται αναλόγως συνεπώς προετοιμαστείτε για εντάσεις… Έχουν έντονη διαίσθηση, συνήθως ξέρουν τι θέλουν και…πως να το αποκτήσουν! Το παιδί Σκορπιός θα είναι δυναμικό και θα ξέρει πως να κατευθύνει τους άλλους, για αυτό άλλωστε και οι Σκορπιοί συνήθως ξεχωρίζουν σε ηγετικές θέσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Σκορπιός έχει να διαχειριστεί μεγάλη δύναμη και αυτό μπορεί κάποιες φορές να βγαίνει απότομα. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της δύναμης είναι η ζήλια. Μην προσπαθείτε να επιβληθείτε στον μικρό Σκορπιό γιατί το παιγνίδι δύναμης το γνωρίζει από τη φύση του καλά και είτε θα «βγει από πάνω» είτε θα τον καταπιέσετε τόσο ώστε θα του δημιουργήσετε πρόβλημα. Το κλειδί για να χειριστείτε ένα Σκορπιό νομίζω πως είναι η αγάπη και η δικαιοσύνη. Δώστε του αγάπη για να νιώθει ασφαλής και φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιοι. Οι Σκορπιοί μπορεί να παθιάζονται, μπορεί να ασκούν μαγνητισμό στους άλλους αλλά αν έχουν γερές βάσεις (αγάπη) δεν θα είναι άδικοι. Η έλλειψη αγάπης ειδικά σε αυτά τα παιδιά, μπορεί να τα οδηγήσει σε ακρότητες όταν μεγαλώσουν και νιώθουν αυτό το κενό μέσα τους.

Έξτρα συμβουλή. Στους Σκορπιούς αρέσει η καθαριότητα και τη συνδέουν με την εκτίμηση και την αξιοπρέπεια. Υπάρχουν Σκορπιοί που μετά από κάθε μπάνιο τους, βάζουν το μπουρνούζι για πλύσιμο…τώρα θα ξέρετε γιατί θα είναι τόσο ακριβός ο λογαριασμός του νερού…

Τοξότης

Οι Τοξότες από τη φύση τους είναι…τα παιδιά του ζωδιακού! Είναι ζώδιο της Φωτιάς και του Μεταβλητού Σταυρού οπότε συνήθως το παιδί Τοξότης είναι δραστήριο και αγαπάει πολύ την έρευνα. Αυτό είναι καλό να το έχετε στο νου σας. Ο Τοξότης έχει έρθει στον κόσμο για να ερευνήσει και να μάθει για αυτό μαζί του να περιμένετε τα πιο απίθανα πράγματα! Αν είναι ζωηρός τότε θα τρέχετε από πίσω του για να μην πέσει και να μην χτυπήσει. Αν είναι ήσυχος τότε θα διαπιστώσετε ότι συχνά ονειρεύεται ξύπνιος και διαβάζει πολύ. Βλέπετε όλοι λένε ότι ο Τοξότης είναι ζωηρός αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Τοξότης θέλει να μάθει και να ερευνήσει είτε με το σώμα είτε με το μυαλό συνεπώς μπορεί να είναι ζωηρός είτε σωματικά είτε πνευματικά ή διανοητικά.

Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της πίστης, της επέκτασης και της διδασκαλίας. Δεν είναι σπάνιο να δείτε το παιδί Τοξότη να θέλει να διδάσκει τους άλλους. Ένα πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στο παιδί αυτό είναι ο περιορισμός. Ο Τοξότης δεν αντέχει για πολύ όταν τον βάζετε σε μια φόρμα (πχ σχολείο) και συχνά βρίσκει τρόπους να αποδρά. Η ελευθερία είναι το Α και το Ω για αυτόν κάτι που φυσικά ισχύει και για τον χώρο των ιδεών.

Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν έχετε ένα παιδί κάτω από αυτό τον αστερισμό είναι ότι βαριέται εύκολα. Οι Τοξότες ενθουσιάζονται με κάτι καινούριο αλλά γρήγορα το βαριούνται. Αυτό είναι που τους κάνει να θέλουν συνέχεια να εξερευνούν. Συνεπώς ένα τέτοιο παιδί μπορεί να είναι έξυπνο αλλά να μην έχει μεγάλες επιδόσεις στο σχολείο γιατί…βαριέται. Μάλιστα στους Τοξότες είναι συχνό το φαινόμενο της διάσπασης προσοχής. Ο Τοξότης μπορεί να μεταπηδά από το ένα ενδιαφέρον στο άλλο, από τη μια άποψη στην άλλη σε χρόνο που θα σας αφήνει άφωνους. Είναι σημαντικό να διδάξετε σε ένα τέτοιο παιδί τη σημασία της προσήλωσης ώστε να κατορθώνει να εκπληρώνει τους στόχους του.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της Γης και του Παρορμητικού Σταυρού συνεπώς συνδυάζει αντιφατικά στοιχεία μέσα του. Κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος ο πλανήτης της σταθερότητας συνεπώς οι περισσότεροι Αιγόκεροι είναι άτομα που μαθαίνουν να μην φεύγουν από την πεπατημένη. Η γήινη φύση τους θα τους κάνει να σέβονται την παράδοση και τον δρόμο που έχουν περπατήσει οι άλλοι. Πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό. Το παιδί Αιγόκερως λοιπόν είναι κατά κανόνα ήσυχο και μπαίνει εύκολα στις φόρμες που του προσφέρουν οι μεγάλοι. Έχει μια πολύ ευαίσθητη φύση κι αυτό μπορεί να μη φανεί αμέσως. Έχε τε το όμως διαρκώς στο νου σας. Οι Αιγόκεροι είναι ευαίσθητοι αλλά θα μάθουν να μην το δείχνουν αν πληγώνονται! Είναι ακόμα πιο σημαντικό λοιπόν για αυτά τα παιδιά να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν.

Συνήθως οι Αιγόκεροι δεν ανοίγονται αμέσως και έτσι δεν κάνουν γρήγορα φιλίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι αντικοινωνικοί. Απλώς έχουν τους δικούς τους ρυθμούς. Το παιδί αυτό θα μάθει γρήγορα να κάνει τις δουλειές που του αναλογούν (πχ μαθήματα) και δεν θα δοκιμάζει νέους τρόπους για να κάνει κάτι εκτός αν το ωροσκόπιό του λέει αλλιώς. Η σκέψη τους είναι μεθοδική συνεπώς μπορούν πολύ εύκολα να τα βγάλουν πέρα με “λίστες” και μικρούς στόχους κάτι που κάνει το προηγούμενο ζώδιο (Τοξότης) να βγάζει φλύκταινες!

Το αντιφατικό στοιχείο στον Αιγόκερω είναι η παρορμητική του φύση την οποία όμως πολλοί εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου κρύβουν μεθοδικά! Ενθαρρύνετε λοιπόν αυτά τα παιδιά να εκφράζονται και δείξτε τους ότι δεν πειράζει να καταπατάνε περιστασιακά και τους κανόνες! Μην τα αφήνετε να βολεύονται στην πεπατημένη γιατί τότε λιμνάζουν. Πάντα όμως θα πηγαίνετε με τους ρυθμούς και τα όρια του παιδιού, λίγο κάθε φορά, διαφορετικά κινδυνεύετε να το τρομάξετε.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος ανήκει στα ζώδια του Αέρα και του Σταθερού Σταυρού. Κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης και του ανατρεπτικού. Οι μικροί λοιπόν Υδροχόοι είναι έντονα ανεξάρτητα άτομα που διεκδικούν τα θέλω τους. Λόγω του Αέρα, ο νους τους είναι σε συνεχή εγρήγορση και μπορούν να επεξεργάζονται γρήγορα τις πληροφορίες. Πολλές φορές θα μιλήσουν σαν “μεγάλοι” δίνοντάς σας απαντήσεις που θα σας εκπλήξουν. Ο Υδροχόος (σε αντίθεση με τον Αιγόκερω) θα δοκιμάσει νέους τρόπους για να κάνει πράγματα, συνεπώς θα δοκιμάσει και τα όριά σας. Επειδή ανήκει στον Σταθερό Σταυρό, είναι επίμονος και δεν γίνεται να του αλλάξεις τη γνώμη αν πιστεύει ότι έχει δίκιο! Συχνά λοιπόν οι γονείς με παιδιά Υδροχόους βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου! Μην προσπαθήσετε να επιβληθείτε στο παιδί γιατί θα αναγκαστεί να σας υπακούσει επειδή είναι πιο αδύναμο αλλά θα καταπιεστεί πολύ και στο μέλλον αυτό θα του δημιουργήσει προβλήματα. Αφήστε του χώρο και επιτρέψτε του να κάνει λάθος. Οι Υδροχόοι δεν είναι χαζοί! Μαθαίνουν από τη διαδικασία Δοκιμάζω-Βλέπω το αποτέλεσμα.

Τα παιδιά αυτά “ακούνε” το πνεύμα των καιρών και προχωράνε μπροστά. Μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νέα μονοπάτια συνεπώς δώστε στον μικρό Υδροχόο ό,τι χρειάζεται για να καλλιεργήσει αυτό το πνεύμα της εξερεύνησης. Συνήθως είναι καλοί σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία, υπολογιστές κτλ. Μια έξτρα πληροφορία. Οι Υδροχόοι έχουν την τάση να γίνονται απόλυτοι και έτσι να μην δίνουν σημασία στις απόψεις των άλλων. Διδάξτε τους από μικρούς πως αυτό που πιστεύουν είναι απλώς μια άποψη ανάμεσα σε πολλές και πως πρέπει να σέβονται τις γνώμες των άλλων. Και άλλη μια έξτρα πληροφορία. Οι Υδροχόοι μπορεί να φαίνονται απόμακροι μερικές φορές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπούν. Απλώς φοβούνται τη βαθιά συναισθηματική εμπλοκή. Μην προσπαθήσετε να τους αλλάξετε! Είναι ο τρόπος που λειτουργούν!

Ιχθύες

Το τελευταίο ζώδιο στην εξέλιξη του ζωδιακού, είναι ζώδιο του Νερού και του Μεταβλητού Σταυρού. Κυβερνήτης του είναι ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της φαντασίας και της διαίσθησης. Οι Ιχθύες είναι άτομα ευαίσθητα και “ανοιχτά” σε πληροφορίες που ο κοινός άνθρωπος δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι κυκλοφορούν γύρω του. Έτσι οι Ιχθύες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από δυνάμεις που δεν καταλαβαίνουν. Το παιδί αυτό είναι ευαίσθητο και συναισθάνεται τους άλλους σε μεγάλο βαθμό. Θα “πάρει μέσα του” τη λύπη ή τη χαρά των άλλων. Είναι σημαντικό να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου νιώθουν ασφάλεια ώστε να ενθαρρυνθούν να ανοίγονται και να εξωτερικεύουν αυτά που τους απασχολούν. Αυτό θα τα βοηθήσει να χτίσουν και μια καλή αυτοπεποίθηση. Οι Ιχθύες έχουν να διαχειριστούν μεγάλη δύναμη όπως ακριβώς και οι Σκορπιοί. Αν και είναι ευαίσθητοι, δεν είναι σπάνιο να δείτε έναν Ιχθύ να είναι σκληρός. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθει ευάλωτος και έται αποφασίζει πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Το ασφαλές, ήσυχο και κυρίως υποστηρικτικό περιβάλλον θα αποτρέψει μια τέτοια συμπεριφορά.

Κάτι που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι ο Ιχθύς εύκολα θα αντιγράψει την συμπεριφορά των άλλων επειδή μέσα του νιώθει συνεχώς αυτή τη μεταβλητότητα που προέρχεται από το Νερό και από τον Μεταβλητό Σταυρό. Πρέπει λοιπόν να τον ενθαρρύνετε να βρεί το δικό του “κέντρο” και τον δικό του μοναδικό τρόπο έκφρασης. Οι Ιχθύες έχουν την τάση να θέλουν να διευρύνουν τα όριά τους εξερευνόντας τι υπάρχει πέρα από την υλική πραγματικότητα έτσι είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες καταστάσεις. Θα το εκφράσουν δημιουργικά μέσω της τέχνης ή των εναλλακτικών επιστημών, ή ακόμα και μέσα από ουσίες που διευρύνουν τη συνείδηση. Εδώ θέλει πολύ προσοχή και επαγρύπνηση από τους γονείς. Να θυμάστε ότι όλα σε τελευταία ανάλυση σχετίζονται με το οικογενειακό υπόβαθρο.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Τελειώνοντας αυτή τη σειρά των άρθρων για να παιδιά και τα ζώδια θα πρέπει αν τονίσουμε ότι οι γονείς φέρουν τεράστιες ευθύνες στην ανατροφή των παιδιών. Προσφέρετε στα παιδιά μια ειλικρινή σχέση, γεμάτη αγάπη και υποστήριξη και θα τα δείτε να ανθίζουν! Αλλά για να γίνει αυτό, ο γονέας θα πρέπει να δουλεύει με τον εαυτό του. Δε χρειάζεται να είμαστε τέλειοι αλλά ειλικρινείς! Δε χρειάζεται να συμφωνούμε με τις επιλογές των παιδιών μας αλλά να είμαστε υποστηρικτικοί. Θα ήθελα να  κλείσουμε με ένα απόσπασμα για τα παιδιά από τον Χαλίλ Γκιμπράν από το εμπνευσμένο του βιβλίο “Ο Προφήτης” (το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε).

«Kαι μια γυναίκα που βαστούσε ένα μωρό στην αγκαλιά της είπε: Μίλησε μας για τα παιδιά. Και είπε αυτός (ο προφήτης): Τα παιδιά δεν είναι δικά σας παιδιά. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τον εαυτό της. Έρχονται στον κόσμο μέσα από σας αλλά δεν προέρχονται από εσάς και παρότι είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας. Mπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας όχι όμως τις σκέψεις σας. Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις. Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους όχι όμως την ψυχή τους. Γιατί η ψυχή τους ζει στο σπίτι του αύριο που εσείς δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε ούτε καν στα όνειρά σας. Μπορείτε να πασχίσετε να τους μοιάσετε μην προσπαθείτε όμως να τα κάνετε να σας μοιάσουν. Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει πίσω ούτε μένει στο χτες. Eίστε τα τόξα απ’ τα οποία τινάζονται σαν ζωντανές σαϊτες τα παιδιά σας. Ο Τοξότης βλέπει το στόχο στη γραμμή του Απείρου και σας λυγίζει με τη δύναμή Του ώστε οι σαϊτες Του να φύγουν γοργά και να φτάσουν μακριά. Δεχτείτε το λύγισμά σας στα χέρια Του με χαρά.γιατί αυτός, όπως αγαπά τη σαϊτα που εκτοξεύεται αγαπά και τόξο που είναι σταθερό».

fullsizerender

pandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ