Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Δίδυμοι, Καρκίνος και Λέων!

Λαμβάνοντας υπόψη το ζώδιο του παιδιού σας, θα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του! Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Δίδυμοι, Καρκίνος και Λέων! – Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!


fullsizerender
pandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

Όπως εξηγήσαμε και στο προηγούμενο άρθρο (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ), το κάθε ζώδιο θεωρείται ως ένα χαλί στρωμένο σε όλη την προσωπικότητα του παιδιού. Παιδιά που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο θα έχουν φυσικά διαφορές όπως δύο σπίτια αλλά το χαλί θα είναι το ίδιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το έχουμε στο μυαλό μας καθώς έτσι θα βρίσκουμε τις πραγματικές αιτίες πίσω από τις αντιδράσεις του παιδιού και όχι τις επιφανειακές. Ας περάσουμε τώρα στα επόμενα τρία, τον Δίδυμο, τον Καρκίνο και τον Λέοντα.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι ζώδια του Αέρα και άρα κατά κανόνα κυριαρχεί η λογική και η σκέψη. Ένα τυπικό παιδί Δίδυμος θα καταλάβει αν του εξηγήσετε κάτι για αυτό και είναι σημαντικό όταν υιοθετεί μια συμπεριφορά που θέλετε να διορθώσετε, να μην το κάνετε με απειλές ή συναισθηματικούς εκβιασμούς (ακούγεται βαρύ αλλά είναι ένα όπλο που οι γονείς χρησιμοποιούν συνέχεια). Κατά κανόνα τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μιλάνε και περπατάνε πιο νωρίς από τα άλλα. Οι Δίδυμοι είναι περίεργοι και θέλουν να ερευνούν το περιβάλλον τους για αυτό ρωτάνε…συνέχεια τα πιο απίθανα πράγματα! Επίσης, επειδή το μυαλό τους λειτουργεί γρήγορα, πολλές φορές θα βλέπουν τα πράγματα και από άλλες οπτικές τις οποίες εσείς δεν τις είχατε ποτέ σκεφθεί.

Τα αγόρια συνήθως είναι υπερκινητικά ενώ τα κορίτσια όχι τόσο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των περισσότερων Διδύμων είναι η συνήθεια να διαπραγματεύονται. Δεν είναι ανυπάκουα παιδιά αλλά αν θέλουν κάτι συνήθως θα διαπραγματευτούν για αυτό. Όταν μιλάτε με ένα παιδί Δίδυμο να έχετε στο νου σας ότι μιλάτε με έναν ενήλικα. Είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσετε έτσι μαζί του. Ο Δίδυμος θα συνεργαστεί όσο υπάρχει λογική και επιχειρήματα. Αν κάτι του το επιβάλλετε “γιατί έτσι πρέπει” δεν θα το καταλάβει και ανάλογα το παιδί είτε δε θα το κάνει, είτε θα το κάνει απλά και μόνο για να σας ευχαριστήσει.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι ζώδιο του Νερού και άρα η βασική πηγή πληροφόρησής τους για το περιβάλλον τους είναι το συναίσθημα. Όλοι έχουμε ακούσει για την ευαισθησία του Καρκίνου! Έτσι ένα παιδί που ανήκει σε αυτό το ζώδιο είναι πιο πιθανό να γκρινιάξει για να ζητήσει κάτι ή να βάλει τα κλάματα όταν κάτι δεν είναι όπως θέλει. Ίσως αυτό είναι κουραστικό για τους γονείς (βασικά είναι κουραστικό…) αλλά εδώ θέλει προσοχή. Όταν ο Καρκίνος κλαίει για κάτι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας δύο πράγματα. Πρώτον ότι αυτό είναι ένας εκβιασμός από τη μεριά του παιδιού (ναι καλά διαβάσατε…εκβιασμός γιατί προσπαθεί να σας χειραγωγήσει συναισθηματικά) και δεύτερον ότι η απότομη συμπεριφορά  των γονιών μπορεί να σοκάρει το παιδί βαθιά συναισθηματικά ακόμα και για κάτι ασήμαντο. Πως λοιπόν το διαχειριζόμαστε όλο αυτό; Πολύ απλά εφαρμόζοντας τετράγωνη λογική, εξηγώντας στο παιδί γιατί πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά (πχ κλαίει στο super market και έτσι ενοχλεί και τους άλλους ανθρώπους) και φροντίζοντας να υπάρξουν επιπτώσεις. Οι επιπτώσεις δεν θα πρέπει να έχουν συναισθηματική χροιά (πχ “δε θα σε αγαπάει η μαμά”) αλλά απόλυτη λογική (πχ “αφού δεν σταματάς να κλαις στην καφετέρια και να ενοχλείς τους άλλους ανθρώπους, ματαιώνουμε την έξοδο και πηγαίνουμε σπίτι). Φυσικά ο Καρκίνος θα πλαντάξει στο κλάμα και θα κάνει θέατρο αλλά είναι σημαντικό να τηρήσετε τα λεγόμενά σας και να φανούν οι επιπτώσεις. Ο σκοπός είναι να βγάλουμε τον Καρκίνο από το γήπεδό του (το συναίσθημα) και να τον φέρουμε στο γήπεδο της λογικής. Εδώ χρειάζεται υπομονή…

Αλλά αυτή είναι η μία πτυχή του Καρκίνου, όταν είναι στις “κακιές” του. Κατά τα άλλα οι Καρκίνοι είναι ντροπαλοί και δεν ανοίγονται εύκολα. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους γονείς για το άνοιγμα του παιδιού πχ στο σχολείο ή σε άλλες παρέες. Συζητήστε μαζί του και προσφέρετέ του συναισθηματική υποστήριξη. Τα παιδιά αυτά “νιώθουν” τον άλλο και συμπάσχουν και επίσης είναι ευαίσθητα στην κριτική. Φροντίστε επίσης να υπάρχουν ερεθίσματα για τη φαντασία του παιδιού καθώς οι Καρκίνοι μπορούν να την αναπτύξουν αξιόλογα.

Λέων

Οι μικροί Λέοντες ανήκουν στα ζώδια της Φωτιάς και στον Σταθερό Σταυρό. Ο Λέοντας είναι το ζώδιο εκείνο που δε θέλει απλώς να φτάσει στην κορυφή αλλά να σιγουρευτεί ότι θα τον δουν όλοι να κάθετε στο θρόνο! Έτσι λοιπόν αυτά τα παιδιά έχουν κατά κανόνα ηγετική φυσιογνωμία και ρόλο. Τους αρέσει να ξεχωρίζουν και αυτό εκφράζεται με διάφορους τρόπους όπως πχ με το ντύσιμο ή με τον ανταγωνισμό. Δεν τους αρέσει καθόλου να χάνουν (είναι ικανοί να σκάσουν για αυτό!) και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Αν βλέπετε ότι το παιδί δεν το εκφράζει καθόλου αυτό τότε ίσως έχει καταπιεστεί κάπου ή ίσως αυτή η αίσθηση ότι θέλουν να ξεχωρίζουν είναι αρκετά συγκαλυμμένη και το ξέρει μόνο αυτό. Αργότερα στη ζωή θα του δοθούν ευκαιρίες να το βγάλει στην επιφάνεια.

Να έχετε στο νου σας ότι οι Λέοντες έχουν και αυτοί κάτι από την αργήτητα που χαρακτηρίζει τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού συνεπώς μπορεί να είναι νωχελικοί ή να βαριούνται εύκολα. Το σημαντικό πάντως σε έναν Λέοντα είναι να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του τόσο όσο. Αν δείτε ότι καταδυναστεύει άλλα παιδιά επαναφέρετέ τον στην τάξη εξηγώντας του τα όριά του. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να ξέρετε ότι τα παιδιά αυτά συνήθως δεν αφήνουν να φανούν οι αδυναμίες τους (γιατί ο εγωισμός κυριαρχεί) έτσι θα πρέπει να “κοιτάζετε” και κάτω από τα λόγια τους και να διακρίνετε τις πραγματικές αιτίες της όποιας συμπεριφοράς τους.

Αν θέλετε να κοιτάξουμε αναλυτικά τον χάρτη του παιδιού σας επισκεφθείτε τη σελίδα Πανδώρα και επικοινωνήστε μαζί μας.

 

fullsizerender

pandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Τι λένε τα ζώδια για τα παιδιά; Κριός και Ταύρος!

ti-lene-ta-zwdia-gia-ta-paidia-krios-kai-tavros

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ