Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να αναπτύξει τη δεξιότητα της γραφής;

Έχω διαπιστώσει ότι για τους μαθητές του Δημοτικού το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι να μάθουν να διαβάζουν. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να γράφουν, κάνοντας γράμματα που δεν είναι δυσανάγνωστα! Εδώ έρχεται να βοηθήσει η STABILO EASY Start. Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να αναπτύξει τη δεξιότητα της γραφής;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η γραφή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη δεξιότητα ίσως και η πολυπλοκότερη και σε αυτό θα συμφωνούσαν εκπαιδευτικοί, εργοθεραπευτές και αναπτυξιολόγοι. Εγώ από την οπτική μιας μαμάς το διαπίστωσα από πρώτο χέρι όταν η κόρη μου ξεκίνησε τις ασκήσεις προγραφής αλλά και μετέπειτα, επίσημα με τη γραφή στο δημοτικό. Για να βοηθήσουμε επί της ουσίας το παιδί μας να αναπτύξει την ικανότητα της γραφής σε πρώτη φάση απαιτείται ΥΠΟΜΟΝΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Έχεις παρατηρήσει πόσο γρήγορα προχωράει η ύλη και οι απαιτήσεις γραφής στην Α΄ Δημοτικού; Μη βιαστείς να κατηγορήσεις το παιδί σου ότι δεν κάνει καλά γράμματα… Δώσε του χρόνο αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία!

Εδώ ακριβώς έρχεται η σειρά STABILO EASYStart που πρέπει κάθε μαμά να αναζητήσει για το παιδί της που πηγαίνει νηπιαγωγείο και δημοτικό. Η εκμάθηση της γραφής μετατρέπεται σε ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι με την σειρά γραφής της STABILO EASYStart καθώς περιλαμβάνει προϊόντα γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και διατίθεται για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Δεν είναι συναρπαστικό που αυτά τα προϊόντα καλύπτουν με ακρίβεια τις ανάγκες, επάνω στη γραφή, όλων των παιδιών; Για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες με κόκκινη και κίτρινη σήμανση αντίστοιχα πάνω σε κάθε προϊόν.

Η εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Όταν τα παιδιά βλέπουν και αισθάνονται, ότι δημιουργούν γράφοντας αυξάνονται σημαντικά τα κίνητρα τους για να συνεχίσουν και έχουν μια επιτυχημένη σχολική σταδιοδρομία. Η μάθηση της γραφής με τη δική μας υποστήριξη, τη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα μετατρέπεται σε παιχνίδι!

H σειρά περιλαμβάνει τα εργονομικά προϊόντα STABILO EASYColors, STABILO EASYgraph, STABILO EASYergo 3.15 και 1,4 και STABILO EASYoriginal:

  • STABILO EASYgraph είναι το τριγωνικό μολύβι γραφίτη με εργονομικές αυλακώσεις που εμποδίζουν τα δάχτυλα να γλιστρούν & εγγυώνται ξεκούραστη γραφή. Οι εργονομικές αυλακώσεις παράλληλα ενθαρρύνουν το ενδεδειγμένο, ενστικτώδες κράτημα των “τριών σημείων”. Είναι ιδανικά για την προσχολική ηλικία μέχρι και την τελειοποίηση των δεξιοτήτων της γραφής. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

 

  • STABILO EASYoriginal είναι ένα στυλό τύπου roller που δέχεται και ανταλλακτικό και διατίθεται σε δύο εκδόσεις για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Είναι ιδανικό για παιδιά άνω των 6 ετών που θέλουν να τελειοποιήσουν το γραφικό τους χαρακτήρα αλλά δεν θέλουν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους rollerball στυλό. Διαθέτει αντιολισθητική λαβή και προκαθορισμένες θέσεις για την τοποθέτηση των μικρών δαχτύλων για άνετο και ξεκούραστο κράτημα.

  • STABILO EASYergo 1.4 ίναι το κατάλληλο μηχανικό μολύβι για παιδιά από 8 ετών και άνω που ξέρουν να γράφουν και επιθυμούν να διαμορφώσουν, να τελειοποιήσουν τον δικό τους γραφικό χαρακτήρα. Διαθέτει λαβή από αντιολισθητικό υλικό για να μην γλιστρούν τα δάκτυλα ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση και θα το βρείτε επίσης σε δύο εκδόσεις για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Και να θυμάσαι εμείς μπορούμε να … βάλουμε ένα χεράκι σε αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας τα εξής:

  • Στα πρώτα βήματα γραφής χρησιμοποιούμε κυρίως μολύβια και ξυλομπογιές
  • Οι αριστερόχειρες δεν πρέπει να καταπιέζονται να γράφουν με το δεξί χέρι
  • Διαλέγουμε ένα ήσυχο μέρος/αγαπημένο με καλό φωτισμό που θα ενθαρρύνει το παιδί
  • Δεν βάζουμε πολύ δύναμη στο μολύβι, έχουμε καλή στάση σώματος, δεν σκύβουμε πάνω από το γραπτό
  • Ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού και το βοηθάμε με αγάπη να κατακτήσει τον στόχο του!

Να μη ξεχάσω να σας αναφέρω το εργαστήρι καλής γραφής και ζωγραφικής που παρακολουθήσαμε στα Public στο κατάστημα του Πειραιά. Ένα Εργαστήρι όπου τα παιδιά χρησιμοποιούσαν προϊόντα EASY της STABILO για να γράψουν και να ζωγραφίσουν και παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση σε γονείς και παιδιά για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Όλα τα παιδιά με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου έλαβαν δίπλωμα του πιο δημιουργικού ζωγράφου με το brand της STABILO και ένα αναμνηστικό δωράκι με φυλλάδιο της σειράς EASY καθώς και ένα σχολικό πρόγραμμα. Θα βρείτε αυτές τις δράσεις σε αρκετά καταστήματα των Public.

Ευχαριστούμε STABILO και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά και τους γονείς καλή σχολική χρονιά!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ