Καλοκαιρινές Boho ονειροπαγίδες – Guest post by Kerasopites

θέλουμε κάτι από την αύρα του καλοκαιριού όπως μία υπέροχη, καλοκαιρινή, παιδική κατασκευή! Καλοκαιρινές Boho ονειροπαγίδες – Guest post by Kerasopites

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Γεια σας! Είμαι Έλενα από τις Κερασόπιτες και χαίρομαι τόσο πολύ που βρίσκομαι εδώ στο Mommy Jammi. Ευχαριστώ πολύ Μαρία για την φιλοξενία σου!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια κατασκευή που κάναμε με τα παιδιά όσο ήμασταν στις διακοπές και πραγματικά την ευχαριστηθήκαμε πολύ.

boho catchers-2

Τα παιδάκια μου έχον την ικανότητα να βαρεθούν ακόμα και στις διακοπές  γι’ αυτό συνήθως είμαι προετοιμασμένη μια παιχνίδια και κατασκευές για τις δύσκολες ώρες. Ξέρετε, αυτά τα μεσημέρια στο ξενοδοχείο ή το εξοχικό που θες να ξεκουράσεις λίγο τα κοκαλάκια σου, όλος ο κόσμος ηρεμεί και παραδίδεται στον καύσωνα και ακριβώς εκείνη τη στιγμή τα καμάρια σου αποφασίζουν να πλακωθούν για ένα Λούκι Λούκ ενώ τους είχες πάρει 10 μαζί τους;  Εκεί μπαίνει η εργοθεραπεία!

boho catchers-10

Για τις ονειροπαγίδες μας χρειαστήκαμε μερικά κουβάρια νήμα πλεξίματος, ένα ψαλιδάκι και κάμποσα ξυλαράκια που θα μαζέψουν επιτόπου τα παιδάκια μόνα τους. Νήμα δεν θα ξοδέψετε πολύ, οπότε αν πλέκετε ήδη, χρησιμοποιήστε τα τελειωμένα κουβάρια σας.

boho1

Αρχίζουμε βάζοντας δύο ξυλαράκια σε Χ και δένοντας το νήμα στο κέντρο. Γυρίζουμε το Χ από την άλλη πλευρά και το ξαναδένουμε χιαστί για να το στερεώσουμε.

boho2

Στη συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε το νήμα γύρω από κάθε άκρη του Χ, περνώντας το κάθε φορά από πάνω. Κινούμαστε κυκλικά με τον ίδιο τρόπο και σε λίγο θα αρχίσει η ονειροπαγίδα μας να παίρνει μορφή.

boho catchers-9

Κρατάμε το νήμα σφιχτό και προσπαθούμε να το τυλίξουμε ακριβώς εκεί που τελείωσε η προηγούμενη σειρά (όσο πιο μεγάλο το παιδάκι τόσο πιο όμορφο θα μπορεί να κάνει το τύλιγμα).

boho catchers-3

Όταν θέλουμε να αλλάξουμε χρώμα, απλά κόβουμε το νήμα και δένουμε πάνω του το επόμενο χρώμα. Ο κόμπος και τα ξέφτια θα κρυφτούν στη επόμενη σειρά.

boho catchers-4

Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και μοναδικό γιατί  το κάθε παιδάκι επιλέγει τα χρώματα που θέλει και στο πάχος που τα θέλει.

boho catchers-12

Τα δύο μεγάλα μας (9 και 7) ασχολήθηκαν πολύ καλά, ο πιο μικρός (5) ενώ μπορούσε να κάνει το τύλιγμα σωστά, βαρέθηκε νωρίς  και τα παράτησε ενώ ο ακόμα πιο μικρός απλά κατέστρεφε ότι φτιάχναν οι υπόλοιποι! Οπότε υποθέτω η συγκεκριμένη κατασκευή απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά δημοτικού και ειδικά σε κορίτσια, η δική μου έκανε ονειροπαγίδες για όλες της τις φίλες.

Τις στολίσαμε όλες μαζί στο camping και είπαμε αντίο στα κακά όνειρα!

Έχετε άλλες προτάσεις για απασχόληση στις διακοπές?

 

boho catchers-13

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες κατασκευές και ιδέες, περάστε μια βόλτα από τις Κερασόπιτες να τα πούμε!

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στο Instagram και στο Facebook.

Να έχουμε όλοι μια όμορφη σχολική χρονιά, με τις γλυκιές αναμνήσεις των διακοπών να ζεσταίνουν την ψυχή μας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Ευχαριστούμε θερμά τις Κερασόπιτες για την παραχώρηση του άρθρου με την υπέροχη καλοκαιρινή, παιδική κατασκευή!!! Άρωμα καλοκαιριού και καλοκαιρινές εικόνες!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όμορφο αποτέλεσμα, Μαρία μου. Ευχαριστούμε και τις Κερασόπιτες για την αναλυτικότατη ανάρτηση. Πολλά φιλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ