Ποια η σημασία για ένα παιδί να έχει εξωσχολικές δραστηριότητες

Σημασία έχει να επιλέξει το παιδί κάποια δραστηριότητα που να το εκφράζει και να του προκαλεί ευχαρίστηση προκειμένου να το βοηθήσει ουσιαστικά. Ποια η σημασία για ένα παιδί να έχει εξωσχολικές δραστηριότητες – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Ομαδικό ή ατομικό άθλημα, χορός, ζωγραφική, η ενασχόληση με κάποιο μουσικό όργανο ή τέλος πάντων όποια κι αν είναι η εξωσχολική δραστηριότητα που θα επιλέξει ένα παιδί να ακολουθήσει είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του σε πνευματικό αλλά και σε σωματικό επίπεδο.

Πριν από όλα αυτά όμως πρωτεύουσα σημασία έχει να επιλέξει το παιδί κάποια δραστηριότητα που να το εκφράζει και να του προκαλεί ευχαρίστηση προκειμένου να το βοηθήσει ουσιαστικά. Για την έναρξη κάποιας αθλητικής δραστηριότητας θα χρειαστεί να εξεταστεί το παιδί προκειμένου διαπιστώσει ο γιατρός ότι είναι υγιές και σε θέση να ασκηθεί σωματικά και να εκδώσει την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση.

Τα οφέλη από την στιγμή που θα ξεκινήσει το παιδί την εκάστοτε δραστηριότητα που επιθυμεί είναι πολλαπλά.

Συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση

Η κοινωνική ανάπτυξη είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά οφέλη για ένα παιδί που ακολουθεί κάποια δραστηριότητα καθώς διευρύνονται οι ορίζοντές του και καλείται να αλληλοεπιδράσει με άλλα παιδιά. Μαθαίνει να συνεργάζεται, να παίρνει αποφάσεις, να προσφέρει ενώ ιδιαίτερα σε ομαδικά αθλήματα αναπτύσσει την ομαδικότητα και το αίσθημα ότι ανήκει κάπου. Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά αναμφισβήτητα το παιδί και στην μετέπειτα ζωή του.

Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την διάθεση

Το παιδί μέσα από την ενασχόληση του με κάποια δραστηριότητα μαθαίνει τον εαυτό του καλύτερα και αναπτύσσει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση,  αισθήματα που ευνοούν την ψυχική υγεία και αισιοδοξία, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Αντίθετα αποτελέσματα όμως δημιουργούνται σε περιπτώσεις που το παιδί ασχολείται με κάτι που δεν του προκαλεί ικανοποίηση αλλά του στερεί ελεύθερο χρόνο.

Χτίζονται θετικές συνήθειες

Η ανάπτυξη σωστών και υγειών συνηθειών από μικρή ηλικία σημαίνει και ευκολότερη διατήρησή τους και στην ενήλικη ζωή, βελτιώνοντας το σύνολο της ποιότητας της ζωής τους και την γενικότερη υγεία και ευημερία. Μερικές από τις θετικές συνήθειες που αποκομίζει ένα παιδί  κατά την ενασχόλησή του με κάποια δραστηριότητα είναι η διαχείριση του χρόνου και η δομή μιας καθημερινότητας συμμορφωμένης με κάποιους κανόνες, η ανάπτυξη επιμονής και η τοποθέτηση στόχων και η συμφιλίωση της ύπαρξης σε μια ομάδα.

Παρακινεί σε σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της υγείας, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο υψηλής χοληστερόλης, υψηλής πίεσης, χαμηλής οστικής πυκνότητας και παχυσαρκίας. Η δραστηριότητα βελτιώνει επιπλέον την διάθεση συνεπώς μειώνει επιπλέον τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης ενώ ο ύπνος είναι ευκολότερος το βράδυ.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ