10 λόγοι που αγαπώ τον Οκτώβρη – Φθινόπωρο!

Το δροσερό αυτό αεράκι που κλείνει μαλακά την πόρτα πίσω στις εποχές, τους μήνες που πέρασαν… 10 λόγοι που αγαπώ τον Οκτώβρη – Φθινόπωρο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

10 και 20 ίσως και 100 οι λόγοι που αγαπώ τον Οκτώβρη – Φθινόπωρο. Με την άφιξη του, η άφιξη και του φθινοπώρου. Μιας εποχής που έρχεται να σε αγκαλιάσει. Αυτό το δροσερό αεράκι, η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, οι στάλες στα φύλλα που παιχνιδίζουν με τον ήλιο… Αυτή η αίσθηση, όταν κλείνω τα μάτια και αφήνω την όσφρηση να με ταξιδέψει εκεί πίσω…. όταν ήμουν παιδί.

*Αγαπώ τον Οκτώβρη για την αίσθηση του παιδιού που μου φέρνει έντονα κάθε χρόνο.

*Η βροχή, τα φύλλα που πέφτουν μου θυμίζουν ότι το ταξίδι της ζωής συνεχίζεται… Αυτή η θλίψη για το τέλος του ταξιδιού ενός φύλλου. Μια θλίψη που την θέση της έρχεται να πάρει η ελπίδα, γιατί αυτό το ταξίδι δεν σταματά ποτέ… ότι πεθαίνει, γεννιέται ξανά…

an-ebrexe-dakrya

 

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΞΥΠΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αν έβρεχε δάκρυα…

 

 

 

 

*Το παγωμένο αεράκι με ανακαινίζει, μου ανοίγει νέες πόρτες να αγκαλιάσω να γνωρίσω τους ανθρώπους, να πιούμε μαζί μια κούπα αχνιστό καφέ και να χαθούμε στις ατέρμονες συζητήσεις μας.

Φθινόπωρο, η εποχή με τα ωραιότερα χρώματα
το φως λιγοστεύει, οι μέρες μικρές.
Νεκρά χρωματιστά φύλλα οι αναμνήσεις.
Ο Βοριάς τα παρασέρνει στην παγωμένη νύχτα
κι η θάλασσα σβήνει στην άμμο τα βήματα
των εραστών που χώρισαν.
*Αγαπώ τον ζεστό καφέ. Αγαπώ την ζεστή σοκολάτα… Αγαπώ τα κρύα δάχτυλα να αγγίζουν την αχνιστή κούπα και η αίσθηση της θερμότητας να διαπερνά το κορμί μου…
* Αγαπώ τα πουλόβερ και τα καλτσάκια. Αυτή η αίσθηση του χουχουλιάσματος με γεμίζει θετικά συναισθήματα και απόλυτη εσωτερική ηρεμία, ικανοποίηση…
*Αγαπώ που μαζευόμαστε πλέον στα σπίτια και το βράδυ παίζουν ταινιούλες και σειρές.
*Αγαπώ τις φωτογραφίες που βγάζω. Το φθινόπωρο είναι γεμάτο χρώματα, γεμάτο υπέροχα θέματα γύρω σου για να φωτογραφίσεις. Φυσικά με ένα θερμό στο χέρι με ζεστό καφεδάκι… και καλή παρέα στα σοκάκια!
Autumn-Rain
*Λατρεύω να κάνω βόλτα στην ήσυχη θάλασσα…. Να αγναντεύω και κανείς να μη διακόπτει την ροή των σκέψεών μου… Να μπορώ να χαθώ απαλά στην θαλασσινή αύρα.
*Δεν είναι η πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου είναι η πιο συναρπαστική. Η διαρκής αλλαγή του καιρού είναι θαυμάσια. Έχε την ομπρέλα πάντα στην τσάντα σου και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς…
*Είναι αυτή η εποχή ακριβώς που νιώθω έντονα ότι θέλω να μπω στη κουζίνα και να κάνω όλο το σπίτι να μοσχομυρίσει… κανέλα… πορτοκάλι… μήλο… ζεστοφουρνισμένο κέικ της μαμάς και μικρά δαχτυλάκια να γλύφουν την λιωμένη σοκολάτα…
*Είναι η εποχή του Halloween… όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο λατρεύω σαν μικρό παιδί αυτό το σκηνικό…

???? Autumn mood ???? #mommyjammi #momblogger #womanblogger #blogger #bliss #home #homebliss #autumn #decor #homedecor #gm #feedfeed #instagramer #instamoments #photo #mood #autumnmood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Mary Liodou ???? (@mommyjammi.gr) στις

#throwbacksummer μπορεί το καλοκαίρι να έχει την ανεμελιά του, το Φθινόπωρο όμως έχει άλλες ομορφιές! Ομορφιές που σου ξυπνούν συναισθήματα, ομορφιές που σου δίνουν την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα…
Απόλαυσε το…. Αγάπησε το… Κλείσε τα μάτια και άκουσε τον θόρυβο της βροχής… μύρισε το χώμα και ταξίδεψε… Είναι υπέροχη εποχή… γεμάτη οικογενειακή θαλπωρή!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Διάβασε και τους αγαπημένους 10 λόγους της Μαρίνας “Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή” –  ΕΔΩ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσπαθώ να τον αγαπήσω και εγώ τον Οκτώβρη αλλά μόνο που σκέφτομαι όσα έχω να κάνω φρικάρω πραγματικά.Ωστόσο θα κρατήσω την ανάρτηση σου στο μυαλό μου μήπως και τα καταφέρω!

  2. Ουφ πολύ χαίρομαι όταν βρίσκω ανθρώπους που αγαπούν το Φθινόπωρο! Τι να συγκριθεί εξάλλου με την μυρωδιά της βροχής! Κάθε εποχή έχει και τα καλά της! Εξάλλου η αλλαγή νομίζω ότι είναι το καλύτερο!

  3. Νταξει…ειμαι παιδι του Καλοκαιριου και της ζεστης, αλλα το Φθινοπωρο εχει τη δικη του ομορφια! Συμφωνφ και επαυξανω…και βαλε και στη λίστα παρακαλώ το τζακακι το βραδυ και τα ροδια!

  4. Πολύ ωραίοι οι λόγοι σου Μαρία μου και ναι είμαι σίγουρη ότι ειδικά τον Οκτώβρη τον ξεχωρίζεις μέσα στο φθινόπωρο λόγω halloween, σε σχέση με τους άλλους μήνες. Είναι ωραίο να βρίσκουμε λόγους να αγαπάμε τις εποχές. Σμουτς!

  5. Και κοίτα τώρα να δεις τι έπαθα… διαβάζοντας και προχωρώντας προς τα κάτω όλο και εύρισκα κάποιο λόγο που συμφωνούσα. Ποια εγώ;;;; Η καλοκαιρινή! Βρε μπας και μου αρέσει και δεν το έχω καταλάβει;;;;;; Φιλάκια Μαράκι μου και καλό μήνα!

  6. Καλό μας μήνα Χριστίνα μου και τελικά να σου πω από εκεί που με έλεγα και εμένα καλοκαιρινή, τα τελευταία χρόνια βλέπω είμαι άκρως φθινοπωρινή! Σε φιλώ!

  7. Αγαπώ το φθινόπωρο, Μαρία μου. Τα φύλλα των δέντρων παίρνουν τόσο όμορφα χρώματα, το χρώμα μυρίζει τόσο όμορφα μετά τη βροχή, ο καφές μου μπορεί να είναι ζεστός! Σε φιλώ, φίλη μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ