Συνταγή για μαλακά και αφράτα ψωμάκια!

Η μαμά Λαμπρινή θα μοιραστεί μαζί μας την συνταγή που χρησιμοποίησε για να φτιάξει απίθανα ατομικά ψωμάκια! Συνταγή για μαλακά και αφράτα ψωμάκια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους… για το σχολείο αλλά και για την δουλειά! Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά!

ΥΛΙΚΑ:

290 γρ γάλα

450γρ αλεύρι

8 γρ μαγιά

1 κτγ αλάτι

1κτγ κορν φλαουρ

50 γρ ζάχαρη

75 γρ βούτυρο

1 αυγο και

50 γρ γάλα

για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπολ ενός μίξερ, βάζουμε 290 g Γάλα πλήρες, 50 g Ζάχαρη, 8 g μαγιά ή ξηρή, 1κτγ κορν φλαουρ και ανακατεύουμε σε χαμηλή με έναν γάντζο 1 λεπτό.

Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνουμε 10 λεπτά.

Προσθέστε το βούτυρο με τη μία και να αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη μπάλα και ξεκολλάει από τις πλευρές του μίξερ, περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το μίξερ και τοποθετήστε την σε ένα λαδωμένο δοχείο. Καλύψτε καλά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Για περίπου μία ώρα, ή και 24 ώρες. Για να μπορέσετε να δουλέψετε τη ζύμη. Για να μην σας κολλάει βήμα 5 κόψτε 45 γρ ζύμη με ψαλίδι για να μην ανεβάσετε την θερμοκρασία της ζύμης.

Όταν σχηματίσετε τα ψωμάκια σας τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψάκι βαθύ και σκεπάστε τα με μεμβράνη δεν πρέπει να ακουμπάει η μεμβράνη τα ψωμάκια αυτό γίνεται για να μην χάσουν τα ψωμάκια την υγρασία τους τα αφήνουμε για περίπου 45 με 90 λεπτά

Βγάλτε την μεμβράνη αλείψτε με το γάλα και το αυγό και σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την υγρασία που πρέπει για να για να φουσκώσουν τα ψωμάκια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175c για 25-30 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

*Η συνταγή που χρησιμοποίησε η μανούλα Λαμπρινή προέρχεται από το LIVE KITCHEN CHANNEL

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ