Πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι, να το γιατί…

Εγώ τα λέω και δεν με ακούνε! Οι έρευνες όμως τα λένε ξεκάθαρα! Πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι, να το γιατί…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι μας, πάντα του έχω ένα ζευγάρι καθαρές παντόφλες. Άλλοι το αντιμετωπίζουν χαλαρά και με άνεση κάποιοι το βρίσκουν υπερβολικό και περίεργο και σε πιο extreme περιπτώσεις… με κοιτάζουν σαν να είμαι τρελή! Είναι γεγονός πως το θέμα παπούτσι μέσα στο σπίτι, το ξεκίνησα αφότου απέκτησα παιδί. Το να έχεις ένα μωρό να μπουσουλάει ή να τρώει σχεδόν τα πάντα από κάτω… σε κάνει να βλέπεις πλέον τα πάντα από διαφορετική οπτική. Δεν είμαι εγώ λοιπόν η τρελή ας δούμε τι μας λένε και οι έρευνες παιδιά!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, όταν φοράμε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι μεταφέρουμε -κρατηθείτε – 421.000 διαφορετικά είδη μικροβίων στο κατά τ’ άλλα αποστειρωμένο «παλατάκι» μας. Ενδεικτικά, σας λέμε ότι το 96% των παπουτσιών που… εξετάστηκαν, είχαν κολοβακτηρίδια, έναν ιό που βρίσκεται στα κόπρανα. Στο 27% των παπουτσιών βρέθηκαν ακόμα επτά ιοί που, σε περίπτωση που έρθουν σ’ επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να του προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Υπάρχει κάτι ακόμα πιο τρομακτικό… Η έρευνα απέδειξε ότι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 90 με 99% των μικροβίων που έχουν τα παπούτσια μας και μεταφέρονται στο πάτωμα του σπιτιού μπορούν άνετα να μας… αρρωστήσουν!

Διαβάστε ακόμα:

Παιδιά που αρρωσταίνουν λιγότερο από άλλα

 

 

 

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Charles Gerba, που συμμετείχε στην έρευνα, «Τα πιο συχνά βακτήρια που βρέθηκαν στα παπούτσια προέρχονται είτε από ακαθαρσίες ζώων ή από δημόσιες τουαλέτες». Προσθέτει, μάλιστα, ότι είναι τόσο ανθεκτικά που, ακόμα και αν έχετε να κάνετε μεγάλη απόσταση μέχρι το σπίτι, η μόλυνσή του είναι δεδομένη.

Θα το σκεφτείτε λοιπόν να πατήσετε ξανά μέσα στο σπίτι σας με τα παπούτσια σας;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aχ Μαρία μου πόσο εκνευριστικό είναι να θέλεις να καθιερώσεις κάτι καλό στο σπίτι σου και να μην σ’αφήνουν! Να σου πω κάτι; Είναι το σπίτι σου! Αν ενοχλείται κάποιος με το πώς ζεις εσύ σ’αυτό, να σε συναντάει αλλού! Ε μα πια. 🙂

  2. Όχι απλά πρέπει… επιβάλλεται δια ροπάλου! Εγώ το έχω καθιερώσει εκτός από την οικογένεια μου και στις μικρές συγκεντρώσεις. Για μεγάλες γιορτές και εκτός περιβάλλοντος ανθρώπους, δηλ ανθρώπους που τους συναντάς 2-3 φορές τον χρόνο εκεί έχω πρόβλημα! Δεν το ζητάω καν… δεν είναι μαθημένοι έτσι το ξέρω εκ των προτέρων!

  3. ναι ναι ναι… και εμεις το ιδιο κάνουμε! οχι παπούτσια μεσα στο σπίτι για πολλούς λόγους. καλτσακια ή παντοφλάκια!

  4. Α κι εγώ το ακολουθώ αυτό, κυρίως τον Χειμώνα με τα χαλιά! Παντοφλίτσες στην είσοδο για τους επισκέπτες! Και μου θύμησες ότι πρέπει να τις ανανεώσω …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ