Καλοσυνάτος γεράκος στα κόκκινα ντυμένος…

Τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα θα ναι εκείνος ο καλοσυνάτος τυπάκος, ο γεράκος με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή. Καλοσυνάτος γεράκος στα κόκκινα ντυμένος… – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα θα ναι εκείνος ο σεμνός, χαρούμενος, καλοσυνάτος τυπάκος, ο γεράκος με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή με τη μαύρη ζώνη και τη φουσκωτή κοιλίτσα.
Από μικρά παιδιά, είχαμε μάθει, να θέλουμε να τον συναντούμε και να παίρνουμε εκείνα τα δωράκια, που οι ίδιοι στέλναμε με το ταχυδρομείο, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές μας  και γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία, να τον περιμένουμε, να έρθει, μέσα απ τα τζάκια των σπιτιών μας.
Κι αν δεν υπήρχαν αυτά, εκείνος ήξερε πάντα τον τρόπο, τα μέσα και τις μεθόδους, ώστε να φανεί και να χαρούν όλα εκείνα τα παιδάκια, μικρά ή μεγάλα.
Ακόμα και οι μεγάλοι, περιμένουν με χαρά, αυτές τις μέρες, αυτές τις γιορτές, να ζήσουν και να γίνουν και πάλι παιδιά.
Θέλουν να ζήσουν τα ξένοιαστα εκείνα παιδικά χρόνια, που άφησαν πίσω τους και κατελήφθησαν, από έννοιες, σκοτούρες, βάσανα, αλλά κυρίως από ευθύνες, που ίσως και οι ίδιοι τις προκάλεσαν ή τις προσκάλεσαν.
Αυτή τη χρονιά, αν και μεγάλοι θέλουμε και παρακαλούμε όλοι, από όσο ξέρω, ένα και μοναδικό, όπως πάντα, την υγεία μας.

Διαβάστε ακόμα:

 Χριστούγεννα έχουμε… φτιάξε επιτέλους τη διάθεση σου!


Να είμαστε γεροί και να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, σ αυτά τα ζόρια, που μάλλον ή σίγουρα, κανείς μας δεν τα επεδίωξε ή δε συνέβαλλε, στο να τα δει, στο να τον πλησιάζουν και να τον αγγίζουν, τόσο δυνατά και αληθινά, που θα παρακαλούσε να ταν ένα κακό όνειρο, μια κακόγουστη φάρσα και ένας εφιάλτης, που όταν ξυπνούσαν, θα χανόταν και δε θα το ξαναζούσαν.
Όμως δυστυχώς, όλα αυτά είναι μια σκληρή και στυγνή πραγματικότητα, πρέπει να βρούμε να αντλήσουμε δύναμη, το κουράγιο και την αντοχή, αν όχι να τα προσπεράσουμε, να τα βιώσουμε ,όσο το δυνατό, πιο ανώδυνα και πιο απόμακρα, απ το να στοιχειώνουν,τις μέρες και τις νύχτες μας.
Η ευχή όλων μας, ας ενωθεί και ας δούμε, πια μπροστά, χωρίς φόβους και πεσιμισμούς, για το άγνωστο και αβέβαιο μέλλον, χωρίς να τρομοκρατούμαστε και να ταλαιπωρούμε τις ψυχές μας και τα θέλω μας,τα πρέπει μας, αλλά να επιδιώξουμε και να αλληλοσυμπληρώνουμε, ο ένας τον άλλον, στις επιδιώξεις τους και στα αναφερόμενα και επιδιωκόμενα σχέδιά τους, όνειρά τους.
Να μη σβήσει ποτέ το χαμόγελο απ τα χείλη μας, όσο είναι δυνατόν και να επιφέρουμε τέτοια δύναμη ψυχής, αντοχής και ευεξία, ώστε οι σκοτεινές και μαύρες σκέψεις, να κατακλυστούν, απ τις ελπίδες και τις αισιόδοξες στιγμές μας, όσο κι αν είναι δύσκολα πραγματοποιήσιμες και εφικτές.
Αυτός λοιπόν, ο καλοσυνάτος γεράκος, που έμαθε χρόνια τώρα, να ακούει και να εισακούει τις προσευχές μας, ας ελπίσουμε και ας ενώσουμε τις σκέψεις μας και τις ικεσίες μας, ώστε να βγούμε όλοι, απ αυτόν το προκαλούμενο κυκεώνα και καταστροφικό, ανεμοστρόβιλο, που συνεπαίρνει τα πάντα στο πέρασμά του…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου Πειραιά!
Επόμενο άρθροCupcakes βανίλιας με frosting σοκολάτας με κρέμα τυρί
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ