Cupcakes βανίλιας με frosting σοκολάτας με κρέμα τυρί

Αγαπάμε τα κεκάκια και συχνά πυκνά τα φτιάχνουμε! Ας τα κάνουμε όμως αυτή τη φορά λίγο πιο γιορτινά. Cupcakes βανίλιας με frosting σοκολάτας με κρέμα τυρί

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Η συνταγή δεν είναι δύσκολη, είναι η κλασική συνταγή για cupcakes βανίλια που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε. Απλώς αυτή τη φορά είπα να πειραματιστώ στο frosting που ήθελα να είναι σοκολατένιο και να χρησιμοποιήσω και την κρέμα τυρί που ομολογώ είναι η πρώτη φορά. Έκανα κάποια λάθη όπως για παράδειγμα το βούτυρο δεν το άφησα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου συνεπώς το ανακάτεμα ήταν δύσκολο και το δεύτερο λάθος μου ήταν ότι έβαλα το frosting σοκολάτας με το που έβγαλα τα cupcakes από το φούρνο με συνέπεια να μη μπορέσω να το στήσω σωστά και να αρχίσει να τρέχει… Όποιος βιάζεται λοιπόν… Κατά τα άλλα όμως το απολαύσαμε ως διαδικασία μαμά και κόρη γιατί αυτός ήταν και ο σκοπός! Το έγραφε άλλωστε και στην συγκεκριμένη ημέρα στο advent calendar φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα cupcakes!

Υλικά για τα cupcakes (τις δοσολογίες τις τροποποιείτε ελάχιστα ανάλογα με το μείγμα σας και βγάζει περίπου 12+ cupcakes): 

200 γρ. αλεύρι μαλακό

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους.

4 αυγά

200 γρ. γάλα

2 βανίλιες

 

Για το frosting:

1 συσκευασία τυρί κρέμα

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1/4 κούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 κούπες ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα κακάο και 50 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

2 βανίλιες


Η Κωνσταντίνα γέμισε τις θήκες και το αγαπημένο σημείο της διαδικασίας ήταν τα διακοσμητικά με τα οποία έπαιζε όση ώρα τα κεκάκια μας ψήνονταν στον φούρνο (στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά)! Μετά τα στολίσαμε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. λατρευω τα κεικακια και τα ειχαμε και εμεις στο ημερολογιο μας. Θα τα ξαναβαλω ομως με τη συνταγη αυτη…μου αρεσε πολυ 🙂

  2. Όντως, ακούγεται νόστιμη η πρότασή σου για το τυρί κρέμα στο frosting! Δεν έχω αποπειραθεί ποτέ να φτιάξω cupcakes, λες να το προσπαθήσω; Γεια στα χέρια σας κορίτσια! 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ