Πως θα αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι λόγο κούρασης  σχηματίζονται  μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Πως θα αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι λόγο κούρασης  σχηματίζονται  μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Όμως η συχνότερη αιτία είναι η ρινική συμφόρηση ,κοινός το μπούκωμα που έχουμε είτε από το κρύωμα ,είτε από αλλεργία . Η ρινική συμφόρηση  προκαλεί διαπλάτυνση και σκούρο χρώμα στις φλέβες των ματιών. Επίσης όταν υπάρχει αλλεργία παρατηρείτε αλλαγή χρώματος στην περιοχή και ερυθρότητα λόγο τριψίματος των ματιών.

Η κληρονομικότητα και η οικογενειακή προδιάθεση  επίσης είναι πολύ σημαντική αιτία.

Το κάπνισμα η ηλιακή ακτινοβολία και η αϋπνία συμβάλουν σημαντικά στην επιδείνωση του προβλήματος. Επίσης η γήρανση του δέρματος είναι από τις σημαντικότερες αιτίες εμφάνισης  μαύρων κύκλων, λόγω της λέπτυνσης  του δέρματος στην περιοχή των ματιών.

Οι αρνητικές επιδράσεις της γήρανσης στο δέρμα κάτω από τα μάτια επιδεινώνονται από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Η έκθεση στον ήλιο με τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα όπως και το κάπνισμα, επιδεινώνουν το πρόβλημα διότι αδυνατίζουν ακόμη περισσότερο το δέρμα.

Άλλη μία σημαντική αιτία είναι η κατακράτηση υγρών .Η κατακράτηση υγρών παρατηρείται σε πολλές ασθένειες όπως καρδιοπάθειες, παθήσεις του θυρεοειδούς, νεφρικές ή ηπατικές νόσους. Επίσης η υπερβολική κατανάλωση αλατιού βοηθά στην κατακράτηση υγρών.

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κρέμες που περιέχουν βιταμίνες C ή Κ, άλφα υδροξύ οξέα και κινετίνη.

Οι αντηλιακές κρέμες ψηλού δείκτη προστασίας (δείκτης SPF από 30 και άνω) που τοποθετούνται στο δέρμα κάτω από τα μάτια, βοηθούν λόγω πρόληψης αδυνατίσματος του δέρματος που προκαλεί η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.

Για χρόνιες και σοβαρές περιπτώσεις, πρέπει αρχικά να βρεθεί η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα. Στη συνέχεια μπορούν να βοηθήσουν τοπικές θεραπείες με λέιζερ ή λευκαντικές ουσίες. Υπάρχουν και πολλές φυσικές συνταγές όπως μάσκες προσώπου με φυσικά συστατικά. αλλά η γνώμη μου ως αισθητικός είναι ότι ,ότι είναι επιφανειακό η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πάρα πολύ μικρή. Παρόλα αυτά εγώ θα προσθέσω και φυσικές συνταγές περιποίησης των ματιών.

Μάσκα ματιών με γάλα και μέλι: Ανακατεύουμε μία κουταλιά γάλα σε σκόνη με μία κουταλιά μέλι  και την τοποθετούμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και τοποθετούμε την κρέμα ματιών.

Μάσκα με λάδι καρύδας:Το λάδι καρύδας είναι πολύ ευεργετικό και αποτελεσματικό για να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Τρίψτε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας γύρω από τα μάτια. Ίσως χρειαστεί να κάνετε αυτήν την θεραπεία στο σπίτι κάθε μέρα για να μειώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα εγω νομιζα ότι ήταν λόγω κούρασης! τελειο άρθρο! θα χρησιμοποιήσω λάδι καρύδας να το δοκιμασω!

    ευχαριστω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ