Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος! Ένα τρυφερό παραμύθι που ξεχωρίσαμε!

Μεγαλώνω την κόρη μου προσπαθώντας να της μάθω να αγαπά τον εαυτό της, να τον σέβεται και να τον υπερασπίζεται. Αυτό το παραμύθι μας συγκίνησε και μίλησε στις καρδιές μας… Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος! Ένα τρυφερό παραμύθι που ξεχωρίσαμε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το συγκεκριμένο βιβλίο έγινε γίνει ένα από τα αγαπημένα μας. Υπάρχουν πολλά όμορφα παιδικά βιβλία αλλά μέσα σε αυτά ξεχωρίζεις και εκείνα που σε “αγγίζουν” πραγματικά. Η μικρή Λόλα η φαλαινίτσα της Χριστίνας Καρρά θα μιλήσει στην ψυχή μας… Το βιβλίο καταπιάνεται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα κατ εμέ κάτι για το οποίο κουβεντιάζουμε διαρκώς με την κόρη μου, την ψυχική κακοποίηση. Το λεγόμενο bullying και η μείωση του ατόμου μέσα στις παρέες του, τις διάφορες κοινωνικές ομάδες… Προσβλητικά σχόλια και χαρακτηρισμοί που εύκολα μπορούν να πληγώσουν την παιδική ψυχή. Η συγγραφέας θεωρώ πως με έναν αριστουργηματικό τρόπο περιγράφει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί και χρησιμοποιεί εύστοχα τα υπέροχα πλάσματα της θάλασσας ώστε να πλέξει την ιστορία και μέσα από κάθε σελίδα να ξεπηδά ηχηρά ένα δυνατό μήνυμα!

Η αξεπέραστη αξία του καθενός, ο σεβασμός της διαφορετικότητάς του, η δύναμη της φιλία και της συμπόνιας! Η λεπτές, λιτές γραφές στην εικονογράφηση της Εμμμανουέλας Κακαβιά έρχονται να “ντύσουν” τόσο όσο πρέπει την ιστορία μας. Το ενδιαφέρον την κόρη μου διατηρήθηκε πολύ εύκολα την ώρα που της διάβαζα την ιστορία, την προβλημάτισαν πολλά πράγματα και μας έδωσε αφορμή για κουβέντα. Το βιβλίο κάθε φορά που το διαβάζουμε, ανακαλύπτουμε και μια ακόμα πτυχή και χαίρομαι προσωπικά που “άγγιξε” την ψυχή της κόρης μου γιατί αφορά ένα θέμα που όλοι οι γονείς τρέμουμε… Τα παιδιά μας να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον εαυτό τους και να μην επιτρέπουν στους άλλους να τους μειώνουν…

“Το κυματάκι ο Γαλαζένιος κι ο αστακός Μαθιός προσπαθούν να βρουν τη φίλη τους τη μοβ φαλαινίτσα Λόλα. Η Λόλα εξαφανίστηκε, γιατί αποφάσισε να γίνει… γλάρος! Κι όλα αυτά εξαιτίας του Μηνά! Θα τα καταφέρουν άραγε; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί ταξιδεύοντας πάνω στη ράχη του Γαλαζένιου!”

Παρέα με το βιβλίο φτιάξτε με τα παιδιά σας φαλαινίτσες … πιστέψτε με θα ξετρελαθούν! Εμείς αυτό κάναμε! Βέβαια την φαλαινίτσα την Λόλα δεν την κάναμε μωβ αλλά μπλε…

Είναι από τις βιβλιοπροτάσεις που σας συστήνω ανεπιφύλακτα… Και το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το review Και θέλετε να ζήσετε την ιστορία από κοντά με τα παιδιά σας, ελάτε στην παρουσίαση του βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο

Θα βρίσκομαι και εγώ εκεί να φτιάξουμε υπέροχες Πασχαλινές κατασκευές με τα παιδάκια και να ευχηθούμε όλοι μαζί να έχουμε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ