8 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το τριήμερο 9-11/3

Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο και δημιουργικό σαββατοκύριακο παρέα με τα παιδιά σας! 8 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το τριήμερο 9-11/3

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το Kidom του Allou! Fun Park υποδέχεται το KidomLab, το εργαστήρι των παιδιών (9-11/3)

Μια νέα δράση παιδικής έκφρασης και δημιουργίας εγκαινιάζεται στο Kidom του Allou! Park, το KidomLab! Ένα μοναδικό εργαστήρι όπου η παιδική φαντασία καλλιεργείται και αναπτύσσεται με ένα μοναδικό τρόπο!  Με βασικό άξονα το τρίπτυχο “δημιουργούμε,παίζουμε,διασκεδάζουμε”, το KidomLab παρέχει στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο και να μάθουν να εκφράζονται μέσα από ένα απόλυτα διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.  Το KidomLab λειτουργεί στο χώρο του Kidom κάθε μήνα με ανανεωμένο θεματικό πρόγραμμα δράσεων και κατασκευών, εμπνευσμένο κάθε φορά από την περίοδο και την εποχή.
Σ’ ένα καταπράσινο κι απόλυτα ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά θα διασκεδάσουν δημιουργώντας χαρούμενες κατασκευές και χειροτεχνίες, υπό την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού με εμπειρία και σεβασμό στη διαφορετικότητα κάθε παιδιού.

Για παιδιά 3+

Η είσοδος στο Kidom και η συμμετοχή στο KidomLab είναι ελεύθερη. 

Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας του KidomLab: Σάββατο 9 και Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Μαρτίου @ 11:00-15:00 & 17:00-21:00

Kidom του Allou! Fun Park

Κηφισού και Πέτρου Ράλλη, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Αποκριάτικα Εργαστήρια στο Ίδρυμα Κακογιάννης (9/3)

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, το Πνευματικό του Κέντρο και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζουν τις Απόκριες το Σάββατο 9 Μαρτίου (11:00 – 14:00) με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο από καθηγητές μουσικής, εικαστικούς και εμψυχωτές.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Εικαστικό εργαστήρι

Απόκριες, η γιορτή της μεταμφίεσης, του χορού και της διασκέδασης, η γιορτή που γινόμαστε όποιοι θέλουμε. Δημιουργούμε αποκριάτικα πορτραίτα με μάσκες, φτερά, κομφετί και σερπαντίνες.

Το εργαστήρι της τρέλας

«Καλώς το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς, που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς», λέει το τραγούδι και η μάγισσα του παραμυθιού έρχεται και μας μεταμορφώνει από πρίγκιπες και πριγκίπισσες σε βατράχους!

Παραμύθι και φαντασία

Παρέα θα γνωρίσουμε την ιστορία ενός αγοριού μέσα από το όμορφο παραμύθι της Ζωρζ Σαρρή «Ο Αρλεκίνος». Με φαντασία, χρώμα και χορό, το ταξίδι μας ξεκινά.

Το εργαστήρι του Καραγκιόζη μασκαρά

Αποκριές χωρίς το Καραγκιόζη δεν γίνονται, γι’ αυτό φοράει την αποκριάτικη στολή του και σας περιμένει σε ένα εργαστήρι με τρελό κέφι και πολλές ανατροπές.

Το Γαϊτανάκι και οι άλλοι

Από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια στις μέρες μας. Χορεύουμε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, που δένει απόλυτα με το αποκριάτικο πνεύμα, παίζουμε παιχνίδια μεταμορφωνόμαστε με face painting και λικνιζόμαστε στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς.

Για παιδιά 4+

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

210 3418550 & 210 3418579

Μια ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού έρχεται στην Τεχνόπολη (10/3)

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, μας περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μια… ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού! Από τις 11.00 έως τις 14.00, μικροί και μεγάλοι φορώντας πολύχρωμες μάσκες παίζουμε με γιρλάντες, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ντύσου ευφάνταστα και έλα στην Τεχνόπολη για να δημιουργήσουμε, να παίξουμε και φυσικά να χορέψουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Τι λες ν’ αρχίσουμε με μια διασκεδαστική βόλτα στο παλιό εργοστάσιο; Η έμπειρη ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μας ξεναγεί στους βιομηχανικούς χώρους του και, φυσικά, στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών. Παράλληλα, στο πατάρι των Παλαιών Φούρνων θα βρεις ένα αποκριάτικο βεστιάριο υψηλής ραπτικής. Εάν δε φοράς ήδη κάποιο κουστούμι, εκεί μπορείς να φτιάξεις ένα όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Θα του ταίριαζε και μια μάσκα μήπως; Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο φέρνει κορδέλες, φτερά και διαφόρων ειδών κουμπιά για να φτιάξεις μια φανταστική αποκριάτικη μάσκα. Κι απόκριες χωρίς λίγη μαγεία, γίνεται; Δε γίνεται! Γι’ αυτό, στις 12.00, ο Magic Τolto μας καλεί να πούμε αθώα αστεία ψεματάκια  σε μια διαδραστική παράσταση… κωμικής μαγείας, ενώ την ίδια ώρα στους Νέους Φούρνους καρναβαλιζόμαστε και τραμπαλιζόμαστε! Ακολουθούμε τα ίχνη ενός χαμένου χαρταετού και ανακαλύπτουμε τα μυστικά μια πριγκίπισσας χορεύοντας με πολύχρωμες κορδέλες. Λίγο πριν το τέλος όμως, μας περιμένει το καλύτερο, γιατί όλοι ξέρουμε ότι καρναβάλι σημαίνει… πάρτι! Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες μπαίνουμε στο ρυθμό του καρναβαλιού, στροβιλιζόμαστε, πετάμε σερπαντίνες και χορεύουμε ξέφρενα ανάμεσα σε κομφετί και μπαλόνια ακούγοντας αγαπημένες αποκριάτικες μουσικές.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά πατήστε εδώ 
Για παιδιά 4+

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι,
213 0109300

“Σ’ ένα γαϊτανάκι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (9/3)

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει την ομάδα Χείλια λένε παραμύθια στην αποκριάτικη παράσταση αφήγησης “Σ’ ένα γαϊτανάκι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες”, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 17:00. Αποκριά… και μία πολύχρωμη στολή ετοιμάζεται σιγά σιγά. Κάθε κομμάτι της ένα παραμύθι, κάθε ραφή της κι ένα τραγούδι. Οι ήρωες παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στις περιπέτειές τους και ένα κεφάτο αφηγηματικό γαϊτανάκι ξεκινά.

Για παιδιά 5+

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Γ. Κρέμου 123 και Φιλαρέτου
2109587115

“Γίνε μία μέρα Εναερίτης και ανέβα ψηλά!” στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ (10/3)

Οι Εναερίτες έρχονται για 2η χρονιά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ! Την Κυριακή 10 Μαρτίου (10:30 – 15:30) τα παιδιά «ανεβαίνουν» ψηλά στους πυλώνες και μαθαίνουν για τις επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες εργασίας των εναεριτών (χιόνια, βροχή κ.λ.π) με στόχο να μην σταματάει ποτέ η επικοινωνία. Θα παρατηρήσουν και θα αγγίξουν τον εξοπλισμό τους (εργαλεία, στολές κ.ά) και θα ακούσουν άγνωστες ιστορίες των τηλεπικοινωνιών, ενώ με τα tablets του Μουσείου θα δούν μοναδικό αρχειακό υλικό της δουλειάς των εναεριτών.

Για παιδιά 5+

Κάντε την κράτησή σας εδώ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Πρωτέως 25,  Ν. Κηφισιά

210 620 1899, 210 620 1999

Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο (10/3)

Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, break dance show και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες από την ομάδα του Μπόμπος club στο Ζάππειο την Κυριακή 10 Μαρτίου (11:00 – 15:00) στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Για παιδιά 2+

Ζάππειο

Βασιλίσσης Όλγας

“Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: H Κυρά Σαρακοστή” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (11/3)

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα παλιό ελληνικό έθιμο που λειτουργεί ως ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Οι εβδομάδες είναι επτά, γι’ αυτό και η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια. Χρησιμοποιώντας ζυμάρι και φυσικά βρώσιμα υλικά, οι συμμετέχοντες θα πλάσουν τη δική τους εκδοχή της Κυρά Σαρακοστής.

Πότε: Δευτέρα 11/03 | 11.30 – 12.30, 12.30 – 13.30, 13.30 – 14.30

Για παιδιά 7+

Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Παιδική παράσταση & αποκριάτικη εκδήλωση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος»
Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 | 11.00-14:00

Την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου, θα παρακολουθήσουν δωρεάν οι μικροί μας φίλοι στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος». Παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική και μασκότ, θα κατασκευάσουν χαρταετό μινιατούρα και αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα δημιουργήσουν μπαλονοκατασκευές και θα μεταμορφωθούν στο πνεύμα του καρναβαλιού με Face Painting. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικες μελωδίες.

Αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία Πηγάδας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019|11:00-14:00

Η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας, γίνεται επίκεντρο κεφιού και διασκέδασης και υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για να διασκεδάσουν με τις αποκριάτικες ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δήμου Πειραιά. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, με φουσκωτό παιχνίδι, θα φτιάξουν αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα ζωγραφίσουν αποκριάτικα τα πρόσωπά τους με Face painting. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ