Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι! Ιδέες και υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Το παιχνίδι και οι κατασκευές στο σπίτι με τα παιδιά μπορούν να μας χαρίσουν υπέροχες ώρες δημιουργίας και υπέροχων αναμνήσεων! Αυτή τη φορά στο σεμινάριο στην Keroplast χρησιμοποιήσαμε αντικείμενα Papier Mache και Washi Tape! Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι! Ιδέες και υλικά για να χρησιμοποιήσετε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Είναι αρκετές οι φορές που γονείς με έχουν πλησιάσει σε εκδηλώσεις με παιδικές χειροτεχνίες και με έχουν ρωτήσει πως καταφέρνω να κρατήσω το ενδιαφέρον των παιδιών επάνω στις κατασκευές… Η απάντηση μου είναι απλή… “Δεν κάνω τίποτα, τους δίνω τα υλικά, τους δίνω τροφή για την φαντασία τους, τους δημιουργώ ένα χώρο έκφρασης. Εκείνα κάνουν όλη τη δουλειά…”. Πράγματι, θα εκπλαγείτε με το πόσο ζωηρή είναι η φαντασία των παιδιών και πόσο τεράστια λαχτάρα έχουν να την εξωτερικεύσουν μέσα από τις δημιουργίες τους!

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους προσφέρετε τα υλικά. Υλικά καθώς και τεχνικές που είναι ασφαλή για τα παιδικά χεράκια. Δημιουργείτε έναν χώρο έκφρασης για εκείνα, τους καλλιεργείτε την συγκέντρωση, την λεπτή κινητικότητα (ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας), τη φαντασία και πάνω από όλα μαζί δημιουργείτε ευτυχισμένες αναμνήσεις!

Το Σάββατο 29/10 είχα τη χαρά να παρευρίσκομαι στην Keroplast σε ένα σεμινάριο, το οποίο εγώ πραγματοποίησα σε γονείς, σχετικά με ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι. Στην keroplast θα βρεις όχι μόνο ένα εξαιρετικά διευρυμένο φάσμα στα είδη χειροτεχνίας και διακόσμησης, αλλά και ενημερωμένους ανθρώπους έτοιμους να σε βοηθήσουν και να σε κατευθύνουν σε ότι ανάγκη έχεις, είτε αυτή αφορά γάμο, βάπτιση, πάρτι, εποχιακή διακόσμηση (Χριστούγεννα, Πάσχα), ή και τη δημιουργία του δικού σου καταστήματος.

Χρησιμοποιήσαμε αντικείμενα Papier Mache και Washi Tape. Υλικά πολύ εύκολα στη χρήση τους για τα παιδιά τα οποία προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για δημιουργίες! Τα παιδιά ταυτόχρονα με το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα υλικά στο ειδικό τραπέζι χειροτεχνιών που είχε στηθεί στον χώρο και με την βοήθεια των ανθρώπων του σεμιναρίου έφτιαξαν φανταστικές δημιουργίες!

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε αρχικά τις δικές μου δημιουργίες, αυτές που παρουσίασα στους γονείς καθώς και διάφορες εναλλακτικές με άλλα υλικά που επίσης μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα!

Washi Tape

Τα washi tape είναι αυτοκόλλητες ταινίες που κολλάνε παντού. Θα τις βρείτε σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων και σε διαφορετικές διαστάσεις. Είναι απολύτως ασφαλείς και εξαιρετικά εύκολες στη χρήση. Μπορείτε να τις κολλήσετε σε χαρτί, ξύλο, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί κι έτσι να μεταμορφώσετε απλά αντικείμενα σε πολύχρωμες, χαρούμενες κατασκευές.

Κάθε συσκευασία έχει μήκος 10 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές διαφορετικές κατασκευές. Εκτός από τις άπειρες εναλλακτικές σε σχέδια, θα βρείτε και washi tape μαυροπίνακες, στα οποία γράφετε και σβήνετε με κιμωλία καθώς και washi tape με glitter.

Αντικείμενα Papier Mache

Τα αντικείμενα papier mache ή αλλιώς αντικείμενα από συμπιεσμένο χαρτί αποτελούν ιδανική βάση για τα washi tape, αλλά και για να κολλήσετε οποιαδήποτε ξύλινα και υφασμάτινα μοτίφ. Μπορείτε ακόμη να κολλήσετε υφάσματα και κορδέλες, να τυλίξετε κορδόνια ή πολύ απλά να τα χρωματίσετε. Θα βρείτε γράμματα, κουτάκια, σπιτάκια και κρεμαστές καρδιές.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Όλα τα υλικά του σεμιναρίου βρίσκονται διαθέσιμα στο κατάστημα και δεν χρησιμοποιήσαμε όλο το περιεχόμενο των συσκευασιών. Αγοράζετε υλικά και γνωρίζετε ότι σίγουρα σας περισσεύουν και για επόμενες κατασκευές σας. Ταυτόχρονα σε κάθε σεμινάριο το κατάστημα βγάζει ειδικές εκπτώσεις σε ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούμε!

Είναι σημαντικό αν θέλετε να ξεκινήσετε τις χειροτεχνίες σπίτι με τα παιδιά σας να δημιουργήσετε μια συλλογή με βασικά υλικά! Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κόλλα, ψαλίδι, ταινία και αυτοκόλλητα διπλής όψης. Χρήσιμα υλικά  για το mini εργαστήρι σας θα φανούν τα Washi Tape καθώς και διάφορες μονόχρωμες κορδέλες ή κορδονάκια. Στο κατάστημα θα βρείτε και πανέμορφα πλαστικά κουτάκια τύπου lego όπου μπορείτε να κάνετε ταξινόμηση των υλικών σας ώστε να είναι οργανωμένα και κάθε φορά να βρίσκετε γρήγορα αυτό που θέλετε!

Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι το Σάββατο 20/10 στις 11΄00 στο κατάστημα της Keroplast (Ανθέων 34-36, Αθήνα) για να πειραματιστούμε με άλλα υλικά!

Θα σας περιμένω!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν υπαρχει κάτι πιο όμορφο απο τα να δημιουργείς με παρέα! Υπεροχα τα σπιτάκια σου και οι δημιουργίες όλων των παιδιών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ