Πώς να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου λίγο πριν το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και η ανάγκη για ανανέωση ίσως να χτυπάει και τη δική σου πόρτα. Πώς να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου λίγο πριν το χειμώνα

Παρά τις ηλιόλουστες μέρες και τον καλό καιρό, είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι έχει περάσει προ πολλού και οι αναμνήσεις από τις όμορφες παραλίες που επισκεφθήκαμε, έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Η προετοιμασία του σπιτιού σου για τη νέα εποχή μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη και cozy ατμόσφαιρα, η οποία σου προσφέρει ανακούφιση και άνεση κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών.

Καθώς λοιπόν οι μέρες γίνονται πιο σύντομες και οι θερμοκρασίες πέφτουν, υπάρχουν αρκετά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να “φρεσκάρεις” το χώρο σου και να φτιάξεις το ιδανικό χειμερινό καταφύγιο για σένα. Πάμε να τα δούμε!

Καθάρισε το σπίτι

Το πρώτο βήμα για την προετοιμασία του χώρου σου είναι σίγουρα ο ενδελεχής καθαρισμός του. Καθάρισε λοιπόν κάθε γωνιά και οργάνωσε επιμελώς όλα τα δωμάτια. Η μεταβατική αυτή εποχή ενδείκνυται για νέες αρχές και ξεκαθαρίσματα και σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από το σπίτι σου. Ξεκαθάρισε τα ρούχα στις ντουλάπες και δώρισε αυτά που δε φοράς εδώ και πολλά χρόνια. Απομάκρυνε τα αντικείμενα που δε σου αρέσουν πια και αντικατέστησε τα με καινούργια. Τέλος, φρόντισε να εκμεταλλευτείς κατάλληλα τις εκπτώσεις του φθινοπώρου, όπως είναι για παράδειγμα η Black Friday της Παρουσίασης, και να κάνεις τις αγορές που επιθυμείς σε χαμηλές τιμές.

Βάψε τους τοίχους

Ένα φρεσκοβαμμένο σπίτι αλλάζει αμέσως όψη και σου χαρίζει αίσθηση ανανέωσης. Αν λοιπόν έχεις τη δυνατότητα, βάψε τους τοίχους σου και δες το χώρο να αποκτά αμέσως νέα μορφή. Ακόμα και οι μικρές αλλαγές στο χρώμα, όπως είναι το βάψιμο ενός και μόνο τοίχου, μεταβάλουν αισθητά την ατμόσφαιρα του δωματίου, ανανεώνοντας το σε σημαντικό βαθμό. Προτίμησε απαλές αποχρώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η γήινη παλέτα της Vivechrom, και αν ανήκεις στους τολμηρούς χρησιμοποίησε έντονα χρώματα για κάποιες μικρότερες λεπτομέρειες.

Άλλαξε φωτισμό

Η αλλαγή του φωτισμού μπορεί να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα στο σπίτι και η σωστή ένταση του χαρίζει cozy vibes και έξτρα ζεστασιά. Καθώς η μέρα μικραίνει, το φυσικό φως μοιάζει πολυτέλεια και η λύση κρύβεται πίσω από τα μικρά (ή και μεγάλα!) φωτιστικά που ομορφαίνουν το χώρο. Προτίμησε λάμπες με θερμό φως, οι οποίες θα ανανεώσουν το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά και θα το μετατρέψουν σε ένα χαλαρωτικό και φιλόξενο περιβάλλον.

Άλλαξε διακόσμηση

Δώσε στο σπίτι σου τις νότες της εποχής που έρχεται με την προσθήκη χειμωνιάτικων στοιχείων. Η αλλαγή της διακόσμησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπεις σε μια πιο εποχιακή διάθεση και να αλλάξεις τελείως την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο χώρο σου. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχθείς ότι οι ζεστές μέρες έρχονται στο τέλος τους, αλλά προσπάθησε να προσθέσεις τα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα αξεσουάρ, όπως είναι τα περίτεχνα χαλιά και τα cozy μαξιλάρια, σε κάθε δωμάτιο και να αγκαλιάσεις την αλλαγή με ένα ποτήρι ζεστής σοκολάτας!

EXTRA TIP! Αν δεν είσαι έτοιμος να επενδύσεις σε καινούργια διακόσμηση, άλλαξε τη θέση των υπαρχόντων επίπλων και ο χώρος σου θα πάρει νέα διάσταση!

Πρόσθεσε μικρές λεπτομέρειες

Αφού λοιπόν αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις μικρά και καθημερινά αντικείμενα που θα σε βάλουν αμέσως σε ένα πιο χειμωνιάτικο κλίμα. Τα αρωματικά κεριά που μυρίζουν χειμώνα, οι χνουδωτές κουβέρτες στον καναπέ και οι χουχουλιάρικες παντόφλες που σε κρατάνε ζεστό, σε προετοιμάζουν για μία ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή. Μην ξεχνάς σε κάθε περίπτωση να προσθέσεις στο χώρο και τα αγαπημένα σου φυτά για να έχεις τη φύση πάντα κοντά σου, ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Φτάνοντας στο τέλος, μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι η ανανέωση της ατμόσφαιρας του σπιτιού λίγο πριν τον χειμώνα είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσεις ένα ζεστό, φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον για σένα και τους αγαπημένους σου. Καθώς προετοιμάζεσαι λοιπόν για τις κρύες μέρες που έρχονται, να θυμάσαι ότι το σπίτι σου πρέπει να είναι ένας χώρος όπου θα νιώθεις την απόλυτη άνεση και ευτυχία. Κάνε τις αλλαγές που εκφράζουν την προσωπικότητά σου και ετοιμάσου να υποδεχθείς το χειμώνα με θετική διάθεση και ανανεωμένη ματιά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πώς να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ