Ο ομορφότερος δρόμος για να κερδίσεις την καρδιά των ανθρώπων περνά από το στομάχι

Σ​​την ερώτηση “τι σας έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για την Ελλάδα” οι περισσότεροι το πιο πιθανό είναι να απαντήσουν “ο πολιτισμός και η ελληνική κουζίνα”. Ο ομορφότερος δρόμος για να κερδίσεις την καρδιά των ανθρώπων περνά από το στομάχι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Χωρίς αμφισβήτηση ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην απολαυστική, πλούσια, υγιεινή και “γαλανόλευκη” ελληνική κουζίνα; Μια κουζίνα που δένει αρμονικά με την ανεκτίμητη μεσογειακή διατροφή, το ελληνικό ταμπεραμέντο, το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών μας, το λατρεμένο συρτάκι, το ξακουστό ουζάκι και το γεμάτο παρηγοριά μεζέ με τσιπουράκι.

Αναμνήσεις με άρωμα ελιάς και γιασεμιού, με τη γεύση από το ψωμάκι με το καρπούζι και την ελληνική φέτα στο στόμα που σε ταξιδεύουν χρόνια πίσω, σε εποχές ανέμελες. Σε εποχές που αναπολείς ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά. Οι γευστικές μας εμπειρίες δένουν δυνατά με τις αναμνήσεις μας, έχοντας την ικανότητα κάθε φορά να τις ανακαλέσουν ξανά και ξανά με επιτυχία… Άρα δεν είναι καθόλου τυχαίο να δεχτούμε ότι ο πιο απολαυστικός, ο πιο όμορφος τρόπος για να κερδίσεις τη καρδιά των ανθρώπων περνά από το στομάχι.

Δεν είναι καθόλου  τυχαίο επίσης που ο όρος γαστρονομική διπλωματία ή διπλωματία της κουζίνας γνωρίζει τελευταία δόξες. Οι δυνατότητες που προσφέρει η γαστρονομία είναι πολύ μεγάλες. Αποτελεί ιδανικό μοχλό ανάπτυξης, που αν μπολιαστεί με φαντασία μπορεί να κάνει θαύματα.

Τι κάνεις με όλον αυτό τον πλούτο; Πώς τον αξιοποιείς, πώς τον μετατρέπεις σε εργαλείο προώθησης ελληνικών προϊόντων; Πώς κάνεις γαστρονομική διπλωματία  μέσα από συνέργειες με τον πολιτισμό;

Είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκομαι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον Ελληνικό κόσμο και θέμα συζήτησης “Ο ρόλος της γαστρονομίας στη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική” Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η γαστρονομία στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων και πώς μπορεί να ενισχύσει την εικόνα αλλά και την οικονομία μιας χώρας;
Οι μοναδικοί και καταξιωμένοι σεφ Κος Ηλίας Μαμαλάκης και Κα Dina Nikolaou μίλησαν για το θέμα και απάντησαν στις ερωτήσεις μας. Στον συντονισμό της συζήτηση ήταν Κα Rea Politi η Διευθύντρια του ΕΙΠΔ. 

Είμαι πολύ χαρούμενη που γνώρισα και συνομίλησα με αυτές τις δύο θαυμάσιες προσωπικότητες που μέσα από τη δουλειά τους προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό την Ελληνική μας κουζίνα και γεμίζουν με έμπνευση και όραμα τους νέους ανθρώπους… Ποιος θα ξεχάσει τις υπέροχες εκπομπές τους στην τηλεόραση με το άρωμα Ελλάδας με τη γεύση από τα ελληνικά καλοκαίρια που μένουν αναλλοίωτα στον ουρανίσκο αλλά και στις αναμνήσεις μας… Συγχαρητήρια και στους δύο και εύχομαι υγεία και δύναμη στο έργο σας.

Τα θερμά μου Συγχαρητήρια και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας για το θαυμάσιο αλλά ταυτόχρονα και τόσο σημαντικό του έργο!

www.facebook.com/HellenicInstituteOfCulturalDiplomacy/

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ