10+1 παραμύθια για μια γλυκιά καληνύχτα

    Τα βιβλία περιλαμβάνουν ένα πιο ευρύ φάσμα λέξεων σε σχέση με τον λόγο που απευθύνουμε άμεσα στα παιδιά. Ενισχύεται η στενή και στοργική επαφή με τα παιδιά με αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό ασφάλειας, παρηγοριάς και τελετουργικού. 10+1 παραμύθια για μια γλυκιά καληνύχτα

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Η μάγισσα Λουίζα έμενε μόνη. Μοναδική της συντροφιά ο γάτος της, ο Φλοκάτος. Κάθε βράδυ ξεμύτιζε από το σπίτι της την ώρα που έπεφτε ο ήλιος. Κανείς δεν την πλησίαζε, καθώς όλοι τη φοβούνταν. Μια μέρα όμως, ο νέος κάτοικος της πόλης, ο Τίμος, έχασε τη γάτα του. Έψαξε σχεδόν παντού, μέχρι που έφτασε και στο σπίτι της Λουίζας. «Μην πλησιάσεις! Θέλεις να σε μεταμορφώσει σε βάτραχο;» φώναξαν τα άλλα παιδιά. Αλλά ο Τίμος δε σταμάτησε, προχώρησε με θάρρος, και τότε…

     

     

     

    Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ακόμα και οι πριγκίπισσες πρέπει το βράδυ να πηγαίνουν για ύπνο. Τι γίνεται όμως αν μια μικρή πριγκίπισσα δεν μπορεί να κοιμηθεί; Ευτυχώς, όλοι στο παλάτι, αλλά και σε ολόκληρο το βασίλειο, σπεύδουν να βοηθήσουν, δοκιμάζοντας κάθε λογής κόλπα: τραγουδούν νανουρίσματα, της διαβάζουν παραμύθια, μετράνε προβατάκια. Τίποτα δεν πιάνει όμως. Πώς στο καλό θα μπορέσει να ξεκουραστεί η μικρή πριγκίπισσα;

    Ένα απολαυστικό παραμύθι για τις δυσκολίες του ύπνου, που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους, αλλά και που έχει φτιαχτεί από μικρούς και μεγάλους: Στην υπέροχη εικονογράφηση της συγγραφέα έχουν συμπεριληφθεί και ζωγραφιές της κορούλας της Λουίζ. Το μαγικό αποτέλεσμα; Ένα ξεχωριστό βιβλίο καληνύχτας, για παιδιά από 4 ετών και για όλους όσοι λατρεύουν τα μαγευτικά παραμύθια.

    Τα φανταστικά μου ταξίδια – Εκδόσεις Μίνωας

    Είμαι μαθήτρια της Δευτέρας. Αν και όλα τα τετράδιά μου είναι γεμάτα Α, κάτι παθαίνω όταν η κυρία μού κάνει μια ερώτηση χωρίς να σηκώσω το χέρι μου. «Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, Νεφέλη;» με ρώτησε πριν από λίγες μέρες και, φυσικά, εγώ δεν απάντησα.
    Και δεν έφτανε αυτό, ξαφνικά ένιωσα να απομακρύνομαι από την τάξη. Το ταβάνι εξαφανίστηκε κι άρχισα να ανεβαίνω, ώσπου βρέθηκα σε ένα πανύψηλο βουνό. Ο Όλυμπος πρέπει να ήτανε. Ίσα ίσα που διακρίνονταν οι συμμαθητές μου και η δασκάλα μου.
    Όταν επέστρεψα, όλοι είχαν βγει διάλειμμα και η κυρία με περίμενε για να κλειδώσει την τάξη. Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ…

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Ένας παρεξηγημένος φίλος – Εκδόσεις Μίνωας

    Η καρδιά του μικρού αγοριού χτυπά δυνατά κάθε φορά που ακούει τη σειρήνα ενός περιπολικού. Μπορεί, όμως, ένα τυχαίο γεγονός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον φόβο του; Τι ρόλο θα παίξει ο ευγενικός και ήρεμος γείτονας, ο κύριος Βασίλης, για να καταλάβει ότι τελικά, εκτός από τους ήρωες της τηλεόρασης, υπάρχουν και οι πραγματικοί, δικοί μας ήρωες;
    Μια ιστορία για τις φοβίες, τα στερεότυπα, την προσφορά.

     

     

     

    Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Πέρα µακριά, εκεί που ο ουρανός λυγίζει κι ακουµπά στη γη, ανάµεσα στην πολιτεία των παραµυθιών και την πολιτεία των ανθρώπων, ο Ασίµ συνεχίζει τη δουλειά των προγόνων του: το πρωί φροντίζει τα παραµύθια και το βραδάκι, καθισµένος στο σκαµνί του, τα αφηγείται στους ανθρώπους. Τι γίνεται όµως όταν ένας σκληρός βασιλιάς τού απαγορεύει να συνεχίσει αυτή τη δουλειά; Και τι γίνεται όταν ένας δράκος αληθινός έρχεται και θρονιάζεται έξω απ’ το παλάτι; Μπορούν ο βασιλιάς και ο δράκος του να ηµερέψουν;

     

     

     

    Ο κηπουρός της νύχτας – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Μια µέρα ο Γουίλιαµ ανακαλύπτει ότι το δέντρο έξω απ’ το παράθυρό του έχει πάρει τη µορφή µιας σοφής κουκουβάγιας.
    Τις επόµενες µέρες εµφανίζονται κι άλλα γλυπτά στα δέντρα, το ένα οµορφότερο από το άλλο, γεµίζοντας χαρά και ζωντάνια την γκρίζα κωµόπολη όπου µένει το αγόρι. Και παρόλο που ο µυστηριώδης Kηπουρός της Nύχτας εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά όσο εµφανίστηκε, ο Γουίλιαµ και η µικρούλα πόλη του δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιοι…

     

     

     

    Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ, τα μωρά, το σώμα, την εφηβεία και άλλα καυτά θέματα που το ενδιαφέρουν;

    Παρόλο που είναι απολύτως φυσιολογικό για τα μικρά παιδιά να θέλουν να μάθουν πώς γίνονται τα μωρά, πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και νιώθουμε αμηχανία μπροστά σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις απαντήσεις σε ένα σωρό «δύσκολες» ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν τα παιδιά για πολλά θέματα: απαντήσεις ξεκάθαρες και ακριβείς, δοσμένες με ειλικρίνεια και γλώσσα κατανοητή γι’ αυτές τις ηλικίες.

    • Με ευχάριστη εικονογράφηση, που βοηθά στην κατανόηση.
    • Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες.
    • Ιδανικό εργαλείο για να το μοιραστείτε με το παιδί.
    • Από 6 ετών.

    Στον βυθό κάνει… φαγούρα – Εκδόσεις Διόπτρα

    Μια διασκεδαστική ιστορία που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.
    Στον βυθό κάνει… φαγούρα!
    Και, αλήθεια, ποιος τελικά θα δώσει τη λύση σε αυτό το απρόσμενο πρόβλημα;
    Το κερδοσκόπο χταπόδι;
    Ο αποφασιστικός ιππόκαμπος;
    Η συνεσταλμένη μέδουσα ή μήπως… όλοι αυτοί μαζί;

    Κι όπως λέει η συγγραφέας… αν έπρεπε τώρα να αποφασίσει ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε, θα ήταν… παρατηρητής βυθού ή ναυαγοσώστρια ψαριών. Έτσι ίσως να είχε καταφέρει να ήταν και εκείνη ηρωίδα αυτής της ιστορίας!

    Μικρές κυρίες – Εκδόσεις Μίνωας

     

    Τέσσερις αδερφές μαθαίνουν να ζουν καταμεσής του πολέμου με τον πατέρα τους να έχει φύγει στο μέτωπο. Έχοντας για όπλο τους την αγάπη, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που έρχονται στο σπίτι τους. Η Μεγκ, υπεύθυνη και σοβαρή, ως μεγαλύτερη αντικαθιστά τη μητέρα όταν εκείνη απουσιάζει. Η Τζο, αγοροκόριτσο και συγγραφέας, σκαρφίζεται ένα σωρό ιστορίες. Η Μπεθ, γλυκιά και ντροπαλή, κρύβεται ανάμεσα στις παρτιτούρες του πιάνου της και η Έιμι, μικρή και παραχαϊδεμένη, διψά για δράση.

    Oι ηρωίδες της Λουίζα Μέι Άλκοτ αγαπήθηκαν διαχρονικά από μικρά και μεγάλα παιδιά ανά τον κόσμο κι έρχονται τώρα ξανά να μας διηγηθούν τις περιπέτειες και τα μικρά μυστικά τους.

    Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα – Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Η Κέιτ Πάνκχερστ, απόγονος της Έμελιν Πάνκχερστ, γράφει και εικονογραφεί ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο αυτό είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις μερικές μόνο από τις εκπληκτικές γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

    Γίνεται αναφορά στις: Μαρία Μέριαν, Ρόζαλιντ Φράνκλιν, Κάτια Κραφτ, Κάθριν Τζόνσον, Μάργκαρετ Ανν Μπάλκλεϊ, Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ, Γιούνκο Ταμπέι, Ελίζαμπεθ Μάγκι, «τα κορίτσια των σπίρτων», Ρόζα Μέι Μπίλινγκχερστ, Ανέτ Κέλερμαν, Λότε Ράινιγκερ, Σοφί Μπλανσάρ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ