Δύο τρυφερά παιδικά βιβλία αφιέρωμα στη γιαγιά και τον παππού!

    Η παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας πέρασε αλλά κάθε ημέρα δείχνουμε την αγάπη στους δικούς μας ανθρώπους, στη γιαγιά και τον παππού μας. Ξεχωρίσαμε δύο βιβλία του Μάκη Τσίτα από Εκδόσεις Πατάκη και Εκδόσεις Καλέντης που αξίζει να ανακαλύψετε. Δύο τρυφερά παιδικά βιβλία αφιέρωμα στη γιαγιά και τον παππού!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Ο δικός μου ο παππούς – Μάκης Τσίτας – Εκδόσεις Πατάκη

    Ο δικός μου ο παππούς είναι ξεχωριστός. Και είναι βέβαια ο καλύτερος! Το ξέρω κι εγώ, αλλά το ξέρουν και όλοι οι άλλοι. Μαζί του όλα είναι ωραία και συναρπαστικά!

    Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα καταλάβετε γιατί…

    Ένα τρυφερό βιβλίο που θα διαβάσετε ξανά και ξανά με τα παιδιά σας… Σκεφτείτε να το διαβάσετε παρέα με το παιδί και τον παππού και θα με θυμηθείτε…

    Ένα βιβλίο για την οικογενειακή ζωή, τον παππού και την αγάπη! Η σειρά χωρίς σωσίβιο – επίπεδο 1 είναι για παιδιά που έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωση και στην οποία θα βρείτε διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες.

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή Βασίλισσα – Μάκης Τσίτας – Εκδόσεις Καλέντης

    Η δική μου βασίλισσα δεν είναι όπως οι άλλες. Είναι ευγενική, γλυκομίλητη και γενναιόδωρη. Έχει πάντα μια ωραία ιστορία να πει, να δώσει μια πολύτιμη συμβουλή, να πάρει μια απόφαση σωστή.

    Κι εγώ έδωσα τον λόγο της τιμής μου να τη φροντίζω και να την προστατεύω. Γιατί είμαι ο ιππότης της κι εκείνη είναι η… χαμογελαστή βασίλισσα!

    Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2014), με ήρωα έναν ιππότη της καθημερινότητας.

    Ένα μικρό αγόρι μιλά για τη «βασίλισσά» του, που στο τέλος αποκαλύπτεται ότι δεν είναι άλλη από την αγαπημένη του γιαγιά. Ο Μάκης Τσίτας, συγγραφέας με εμπειρία και παρουσία στην παιδική λογοτεχνία,  με  τον ξεχωριστό,  ευθύβολο τρόπο  της γραφής του,  που διαθέτει  πάντα  αμεσότητα συνδυαστικά με την ευρηματικότητα, αφηγείται μια ιστορία που αγγίζει τις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του συγγραφέα μάς παίρνει –μικρούς και μεγάλους– από το χέρι για να γλιστρήσουμε στο «βασίλειο» του μικρού ήρωα, το οποίο αποτυπώνει εμπνευσμένα η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη.

    Η ελκυστική αυτή έκδοση επιβεβαιώνει στα μάτια των μικρών αναγνωστών τα όμορφα συναισθήματα μιας τρυφερής σχέσης. Θυμίζει όμως και σ’ εμάς τους ενήλικες τη σπουδαία σχέση με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, μία σχέση απαραίτητη, που τροφοδοτεί το παιδί με μια διά βίου αγάπη.

    Σχετικά με τον δημιουργό – Τσίτας, Μάκης

    Ο Μάκης Τσίτας είναι συγγραφέας και διευθυντής του ενημερωτικού site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.

    Γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν συνεκδότης και διευθυντής του free press περιοδικού για το βιβλίο Index (2006-2011) και αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Περίπλους (1994-2005).

    Λογοτεχνικά κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες κι έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα αλβανικά, τα σουηδικά, τα φινλανδικά και τα ιταλικά. Έργα του παίχτηκαν στο “Θέατρο των Καιρών”, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο “Vault”, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Στίχους του μελοποίησαν ο Τάκης Σούκας, ο Γιώργος Σταυριανός και η Τατιάνα Ζωγράφου.

    Έχει εκδώσει δεκαεφτά βιβλία για παιδιά και τρία για ενήλικες.

    Το μυθιστόρημά του “Μάρτυς μου ο Θεός” απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε δέκα ευρωπαϊκές γλώσσες.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ