Προστατέψετε τα άκρα σας τους καλοκαιρινούς μήνες

Εφίδρωση, βουτιές στη Θάλασσα, ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες και στην άμμο… Προστατέψετε τα άκρα σας τους καλοκαιρινούς μήνες – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

Photo by cottonbro

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Εφίδρωση, βουτιές στη Θάλασσα, ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες και στην άμμο ,είναι μερικές από τις συνθήκες οι οποίες ευνοούν στην ανάπτυξη μύκητα.

Καλώς η κακώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο εύκολη η προσκόλληση του μύκητα επάνω στην ονυχαία πλάκα και η ανάπτυξή του . Η ταχύτητα ανάπτυξής τους εξαρτάται από το είδος τους κάτι το οποίο μπορούμε να διαγνώσουμε κάνοντας καλλιέργεια μύκητα και παίρνοντας ένα κομμάτι από την ονυχαία πλάκα.

Οι πιο συχνοί τύποι μυκήτων που ευθύνονται για τις ονυχομυκητιάσεις είναι τα δερματόφυτα,  τα οποία σχετίζονται με τους μύκητες του γένους Candida , Epidermophyton, κ.α Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί ζουν σε υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπως είναι οι πισίνες και τα ντους. Εισχωρούν στο δέρμα μας από μικρές πτυχές ή κοψίματα τα οποία δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτι. Η εισχώρησή τους  γίνεται από  μικρό κενό που υπάρχει μεταξύ ονυχαίας πλάκας και δέρματος.

7 tips για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής και αυτό το καλοκαίρι!

Η ονυχομυκητίαση αφορά όλες τις ηλικίες. Προσβάλει ενήλικες αλλά και παιδιά. Συχνότερα προσβάλλονται τα νύχια των ποδιών.  Εμφανίζεται αρχικά με μια λευκή ή κίτρινη κηλίδα κάτω από την επιφάνεια του νυχιού είτε στα χέρια είτε στα πόδια. Το νύχι αποχρωματίζεται, διαχωρίζεται, ανασηκώνεται από τη βάση του (αποκόλληση νυχιού) και παρατηρείται πάχυνση ακόμη και σπάσιμο του νυχιού καθώς πλέον γίνεται εύθραυστο.

Θα πρέπει :

  1. Να μην περπατάτε ξυπόλητοι σε κοινόχρηστους χώρους όπως γυμναστήρια, αποδυτήρια, πισίνες, σάουνες, ακόμη και στην άμμο.
  2. Ύστερα από το μπάνιο σκουπίστε καλά τα πόδια και τα χέρια σας  ανάμεσα στα δάχτυλα.
  3. Μην φοράτε για πολλές ώρες αθλητικά παπούτσια και να αλλάζετε κάθε φορά κάλτσες.
  4. Εάν τα πέλματά σας ιδρώνουν εύκολα χρησιμοποιήστε μια αντιιδρωτική κρέμα η πούδρα για να αποφύγετε την έντονη εφίδρωση.
  5. Φροντίστε να νύχια σας να είναι κοντά, καθαρά και στεγνά.
  6. Προγραμματίστε ένα πεντικιούρ.
  7. Απευθυνθείτε σε δερματολόγο για την ίαση του.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ