7 tips για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής και αυτό το καλοκαίρι!

Φύγαμε για παραλία!!! Περίμενε, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που καλό θα ήταν να τις λάβεις σοβαρά υπόψη σου. 7 tips για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής και αυτό το καλοκαίρι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ήλιος, θάλασσα, παραλία, αμμουδιά, μαγιό. Είναι ίσως η τελειότερη εποχή αλλά ας μη ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες όπως μυκητιάσεις και κολπίτιδες! Είναι απλώς κινήσεις που θα τις κάνουμε πάντα αυτοματοποιημένα.

Μαγιό. Ένα μαγιό δεν είναι ποτέ αρκετό αφού μετά την έξοδό μας από την θάλασσα καλό θα ήταν να αλλάζουμε το κάτω μέρος από το μαγιό μας και να βάζουμε ένα στεγνό. Η υγρασία σε συνδυασμό με την ζέστη είναι ότι καλύτερο για να αναπτυχθούν οι μύκητες.

Πετσέτα / ψάθα. Είναι αυτονόητο πως δεν καθόμαστε κάτω αμμουδιά για να κάνουμε την ηλιοθεραπεία μας… Στρώνουμε μια ψάθα και μία πετσέτα. Ακόμα και στις ξαπλώστρες στρώνουμε την δική μας πετσέτα ώστε να μην έρθουμε σε απευθείας επαφή.

Η ίδια πετσέτα; Εννοείται πως την πετσέτα που απλώνουμε επάνω στην ψάθα μας ή επάνω στην ξαπλώστρα δεν την χρησιμοποιούμε για να σκουπιστούμε… Διότι ότι κρατήσαμε μακριά τώρα θα το βάλουμε επάνω μας!

Ταμπόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα σου έχει τύχει κατά τη διάρκεια των διακοπών να είσαι και αδιάθετη… Ναι ο ανάδρομος Ερμής φταίει! Μπορείς να χαρείς τη θάλασσα και να μη χάσεις τα μπάνια σου, χρησιμοποιώντας ταμπόν. Πρόσεξε όμως η χρήση του να είναι αρκετά μικρότερη από αυτή των 8 ωρών. Μην ξεχνάς: Το ταμπόν δεν αντικαθιστά τη σερβιέτα.

Βαμβακερά εσώρουχα. Καλό θα ήταν πριν φύγουμε από την παραλία να βγάλουμε το μαγιό μας και να φορέσουμε ένα βαμβακερό εσώρουχο. Ανεξάρτητα με την παραλία, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε μόνο βαμβακερά εσώρουχα και να τα αλλάζουμε συχνά.

Στενά ρούχα. Τα στενά και εφαρμοστά ρούχα ναι κολακεύουν τέλεια ειδικά τα υπέροχα τζινάκια μας. Όμως… με τις υψηλές θερμοκρασίες καλό θα είναι να επιλέγουμε πιο αεράτα ρούχα και ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή να μη πιέζουν και να μας προκαλούν περισσότερο εφίδρωση.

Επαφές. Όπως εσύ προσέχεις για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου, είναι επίσης υποχρέωση και για τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ