Διασκεδάστε με τα παιδιά σας περπατώντας

Μόλις τα παιδιά σας μπορούν να περπατάνε μόνα τους, το περπάτημα μαζί τους γίνεται ευχάριστο. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καροτσάκι για μικρότερα παιδιά, καλό είναι να μπορέσουν να δημιουργήσουν αντοχή στο περπάτημα για περισσότερες ώρες και μεγαλύτερες αποστάσεις. Διασκεδάστε με τα παιδιά σας περπατώντας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Το περπάτημα με τα παιδιά και μια καλή ευκαιρία για τακτική άσκηση, ειδικά για τις μαμάδες, είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για σύσφιξη γλουτών αλλά και ζωτικής σημασίας για να αποτρέψετε το παιδί σας από το να αναπτύξει κακές συνήθειες.

Η παιδική παχυσαρκία είναι συχνή στις ανεπτυγμένες χώρες. Η τηλεόραση, ο υπολογιστής, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλος χρόνος επί της οθόνης προσπαθούν να τα κρατήσουν ανενεργά. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών χρειάζονται 60 λεπτά την ημέρα μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης για μια καλή υγεία.

Ιδέες για οικογενειακούς περιπάτους – Διασκεδάστε με τα παιδιά σας περπατώντας

Εάν αναρωτιέστε πώς να συμπεριλάβετε το περπάτημα στις οικογενειακές σας δραστηριότητες, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις προτάσεις:

Χρόνος οικογενειακού περπατήματος: Αφιερώστε χρόνο στο οικογενειακό περπάτημα, κατά προτίμηση από μισή ώρα έως μία ώρα, τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το προτεινόμενο ποσό σωματικής δραστηριότητας ανά ημέρα τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

Εκδηλώσεις πεζοπορίας: Επιταχύνετε το περπάτημα σας εισάγοντας εκδηλώσεις για περπάτημα, όπως φιλανθρωπικές βόλτες με το παιδί σας. Το παιδί σας θα έχει τη συγκίνηση να κερδίσει μετάλλια, μπλουζάκια κ.λπ. επειδή είναι ενεργό χωρίς διαγωνισμό.

Μετατρέψτε τον χρόνο αναμονής σε χρόνο περπατήματος: Εάν το παιδί σας συμμετέχει σε οργανωμένα αθλήματα, χρησιμοποιήστε το χρόνο αυτό για να περπατήσετε μόνοι σας, είτε με τον σύζυγο ή τους φίλους σας. Όχι μόνο διασφαλίζει ότι θα εξασκηθείτε στην πολυάσχολη μέρα σας, αλλά αποτελεί επίσης καλό παράδειγμα για το παιδί σας.

Το σύνδρομο “Μαμά φτάνουμε;” είναι γεγονός για τους περισσότερους γονείς που περπατούν με τα παιδιά τους. Τα παιδιά αναμένουν συνεχείς προκλήσεις και ψυχαγωγία. Ίσως χρειαστεί να εργαστείτε για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους και να αποφύγετε την γκρίνια αλλά και τα παυσίπονα για τον πονοκέφαλο σας έχουμε κάποιες προτάσεις:

Εξερευνήστε τη φύση: Πάρτε μαζί σας οδηγούς για λουλούδια, δέντρα, πουλιά και προσπαθήστε να τα ανακαλύψετε σε κάθε περίπατο.

Χάρτες: Δώστε στο παιδί σας τον χάρτη και δείξτε του πώς να διαβάζει χάρτες, να εντοπίζει βόρεια και νότια και να πλοηγείται. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να σχεδιάσει έναν χάρτη της διαδρομής καθώς προχωράτε.

Ανταμοιβές: Προγραμματίστε ανταμοιβές κατά την διάρκεια του περιπάτου. Σταματήστε  σε ένα κατάστημα ή αγοράστε φυτικά προϊόντα από το nshop.gr ή επιλέξτε φρέσκα φρούτα.

Διατηρήστε το ενδιαφέρον: Συμπεριλάβετε παιδικές χαρές, ρέματα, πάρκα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στη διαδρομή με τα πόδια.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! Σεπτέμβριος 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ