Ντεκουπάζ: στολίζουμε αυγά για κεράσματα και λαγό

Σήμερα θα δούμε πως κάνουμε ντεκουπάζ επάνω σε χάρτινα διακοσμητικά/κουτιά! Είναι μαγικό να κρατάς ένα απλό υλικό στα χέρια σου και πολύ εύκολα να το μεταμορφώνεις σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ντεκουπάζ: στολίζουμε αυγά για κεράσματα και λαγό

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Πήρα όμορφα κουτιά αυγών σε διαφορετικά μεγέθη όπου το ένα είναι μέσα στο άλλο και από την μία μπορούν εύκολα να διακοσμηθούν και από την άλλη αποτελούν ιδανική λύση για πασχαλινό κέρασμα. Επίσης βρήκα και λαγό από πεπιεσμένο χαρτί που μου άρεσε πολύ, τον οποίο θα τον “αλλάξω” και θα τον χρησιμοποιήσω στην πασχαλινή μου διακόσμηση στο σπίτι.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του ντεκουπάζ που μπορείς ΕΔΩ να δεις πως έφτιαξα και τις λαμπάδες φέτος κάνοντας ντεκουπαζ σε κεριά, μπορούμε να μεταμορφώσουμε και κουτιά ή διακοσμητικά από χαρτί. Τα υλικά τα βρήκα όλα στο Barkas.gr. Θα βρεις τα καταστήματα σε Περιστέρι, Πειραιά, Κορυδαλλό, Παγκράτι και Καβάλα αλλά κατ εμε μέσω e-shop θα τα βρεις όλα εύκολα, γρήγορα και με την ησυχία σου!

Θα χρειαστούμε πασχαλινά διακοσμητικά που έχουμε επιλέξει, κόλλα για ντεκουπάζ και πινελάκι, χαρτοπετσέτες ή ρυζόχαρτα, ψαλίδι, χρώματα ακρυλικά ή χρώμα σε σπρέι. Σε πρώτη φάση επιλέγεις την χαρτοπετσέτα με την οποία θα δουλέψεις. Ξεχωρίζεις τα φύλλα ώστε να μείνει μονό το χρωματιστό φύλλο αφαιρώντας τα υπόλοιπα και κόβοντας προσεκτικά τα σχέδια που σε ενδιαφέρουν να χρησιμοποιήσεις. Εγώ σχεδίασα τον λαγό επάνω στην χαρτοπετσέτα ώστε να την κολλήσω ολόκληρη επάνω του χρησιμοποιώντας κολλά για ντεκουπάζ προσεκτικά επάνω σε όλη την επιφάνεια. Επειδή η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη σίγουρα θα έχεις ζάρες στο αποτέλεσμα, δεν μας αγχώνει όμως αυτό καθώς θα υπάρξει ανάγλυφη υφή στο τέλος.

Κόλλησα και μια όμορφη κορδέλα / τρέσα γύρω γύρω από το λαγό. Στην συνέχεια τον άφησα να στεγνώσει για περίπου 1.5 με 2 ώρες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Στην συνέχεια ασχολήθηκα με τα αυγά τα οποία αρχικά έβαψα, στην μία τους μόνο πλευρά με άσπρο χρώμα (τα 2 από τα 3 αυγά έβαψα, το μικρότερο το άφησα ως έχει με το χρώμα κραφτ). Τα άφησα να στεγνώσουν για περίπου 1 ώρα. Βρήκα ότι σχέδιο ήθελα στις χαρτοπετσέτες, το έκοψα προσεκτικά, ξεχώρισα τα φύλλα και ξεκίνησα να τα κολλάω επάνω στις βαμμένες επιφάνειες.

Στην συνέχεια τα άφησα όλα να στεγνώσουν πολύ καλά. Ιδανικά αν έχεις ακρυλικά χρώματα σπίτι (δυστυχώς είχα ξεμείνει και ξέχασα να πάρω) με ένα σφουγγαράκι μπορείς να κάνεις διάφορες τεχνοτροπίες όπως μπορείς να δεις ΕΔΩ. Τέλος ολοκληρώνοντας το ντεκουπάζ πρέπει να περάσουμε όλη την επιφάνεια με βερνίκι ώστε να κλειδώσουμε τα χρώματα και την τεχνική μας σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με νερό. Επίσης το βερνίκι δίνει μια γυαλάδα σε όλη την επιφάνεια κάτι που δημιουργεί και η κολλά για ντεκουπάζ. Άρα στα αυγά δεν πέρασα με κόλλα μόνο τα στοιχεία που κόλλησα επάνω αλλά ολόκληρη την επιφάνεια, αφού βερνίκι δεν είχα σπίτι, ώστε να έχω συνολικά παντού τη γυαλάδα και να μη φαίνονται “μπαλώματα”.

Το αποτέλεσμα προσωπικά μου άρεσε και βρήκα την διαδικασία άκρως ενδιαφέρουσα! Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ