Πως θα μάθει το παιδί σας να γράφει σωστά;

Το γράψιμο είναι μια σύνθετη λειτουργία που βασίζεται στο σωστό συντονισμό χεριού-ματιού. Πως θα μάθει το παιδί σας να γράφει σωστά;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Έχω διαπιστώσει ότι για τους μαθητές του Δημοτικού το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι να μάθουν να διαβάζουν. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να γράφουν, κάνοντας γράμματα που δεν είναι δυσανάγνωστα!

Γι’  αυτό υπάρχουν μερικοί κανόνες και μυστικά που αν τα ακολουθήσουν οι γονείς, θα βοηθήσουν πραγματικά το παιδί τους να γράφει σωστά. Πως θα μάθει το παιδί σας να γράφει σωστά;

Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής:
• Μαθαίνουμε τα παιδιά να αρχίζουν το γράψιμο από αριστερά προς τα δεξιά
• Επιμένουμε να τηρούν τη σωστή φορά των γραμμάτων
• Πρώτα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ένα γράμμα, να το λένε και μετά να το γράφουν
• Τα μεγάλα γράμματα τα μαθαίνουν πρώτα και τα μικρά μετά
• Το παιδί θα πρέπει να έχει κάνει ασκήσεις προγραφής πριν αρχίσει να γράφει
• Στα πρώτα βήματα γραφής χρησιμοποιούμε κυρίως μολύβια- ξυλομπογιές
• Αρχίζουμε κάνοντας μεγάλα σε μέγεθος γράμματα και σιγά σιγά τα μικραίνουμε
• Οι αριστερόχειρες δεν πρέπει να καταπιέζονται να γράφουν με το δεξί χέρι.
• Διαλέγουμε ένα ήσυχο μέρος με καλό φωτισμό
• Δεν βάζουμε πολύ δύναμη στο μολύβι, έχουμε καλή στάση σώματος, δεν σκύβουμε πάνω από το γραπτό.

Εδώ έρχεται και η σειρά STABILO EASYStart που πρέπει κάθε μαμά να αναζητήσει για το παιδί της που πηγαίνει νηπιαγωγείο και δημοτικό. Η εκμάθηση της γραφής μετατρέπεται σε ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι με την σειρά γραφής της STABILO EASYStart καθώς περιλαμβάνει προϊόντα γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και διατίθεται για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Δεν είναι συναρπαστικό που αυτά τα προϊόντα καλύπτουν με ακρίβεια τις ανάγκες, επάνω στη γραφή, όλων των παιδιών; Για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες με κόκκινη και κίτρινη σήμανση αντίστοιχα πάνω σε κάθε προϊόν.

Η εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Όταν τα παιδιά βλέπουν και αισθάνονται, ότι δημιουργούν γράφοντας αυξάνονται σημαντικά τα κίνητρα τους για να συνεχίσουν και έχουν μια επιτυχημένη σχολική σταδιοδρομία. Η μάθηση της γραφής με τη δική μας υποστήριξη, τη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα μετατρέπεται σε παιχνίδι!

H σειρά περιλαμβάνει τα εργονομικά προϊόντα STABILO EASYColors, STABILO EASYgraph, STABILO EASYergo 3.15 και 1,4 και STABILO EASYoriginal

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ