Ιστορικές τοποθεσίες που πρέπει να δείτε στην Αθήνα

Κάθε επίσκεψη στην Αθήνα, ή μελλοντικές εκδρομές στην Ελλάδα για κάθε ντόπιο ή τουρίστα, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια βόλτα σε μια πληθώρα από ιστορικούς χώρους. Ιστορικές τοποθεσίες που πρέπει να δείτε στην Αθήνα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Παρακάτω έχουμε κάποιες επιλογές με αυτές τις τοποθεσίες που μπορείτε να εξετάσετε αν σας ενδιαφέρει. Ιστορικές τοποθεσίες.

Ναός του Ηφαίστου

Ένας από τους ίσως πιο άγνωστους ναούς στην Αθήνα είναι ο ναός του Ηφαίστου, αφιερωμένος στον Ήφαιστο, θεό της μεταλλουργίας. Ο ναός σχεδιάστηκε από τον Ικτίνο τον 5ο αιώνα π.Χ. με μάρμαρο από την Πεντέλη. Είναι χτισμένος κοντά στην Αγορά της Αθήνας και είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ελληνικούς ναούς στον κόσμο.

Ναός της Αθηνάς Νίκης

Ο Ναός της Αθηνάς Νίκης είναι αφιερωμένος στη θεά της νίκης λαό είναι ένας μικρότερος ναός στην Ακρόπολη που χτίστηκε το 420 π.Χ. Έχει χτιστεί σύμφωνα με τον ιωνικό ρυθμό, με κομψές κολώνες που διαθέτουν αυλακώσεις σε φόρο τιμής στα γυναικεία στοιχεία της θεάς, ενώ η ζωφόρος γύρω από το ναό απεικονίζει νικηφόρες αφηγήσεις.

Νεκροταφείο Κεραμεικού

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε μια μικρή απόσταση με τα πόδια από μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης. Ένας ιστορικός χώρος που πρέπει να επισκεφθείτε αν όχι μόνοι σας, μπορείτε να κλείσετε μια ιδιωτική περιήγηση στο Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, έτσι ώστε να προσανατολιστείτε σωστά στον χώρο. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τους αγγειοπλάστες που ζούσαν στην περιοχή πριν μετατραπεί σε νεκροταφείο. Ο αρχαίος χώρος ωστόσο, ανακαλύφθηκε μόλις το 1861 όταν έγιναν σχετικές ανασκαφές στη γύρω περιοχή. Εκτός από αρχαίους τάφους, ο χώρος περιλαμβάνει τα ερείπια ενός τείχους της πόλης που χτίστηκε το 479 π.Χ. καθώς και τα ερείπια ενός δρόμου που κάποτε χρησιμοποιήθηκε στην Παναθηναϊκή Πομπή.

Ναός του Ολυμπίου Διός

Ίσως ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα, ο ναός του Ολυμπίου Διός, χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Ολοκληρώθηκε βέβαια περίπου 640 χρόνια μετά κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αδριανού. Τη Ρωμαϊκή εποχή, ο ναός είχε 104 μεγάλους κίονες, εκ των οποίων οι 16 εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ο ναός βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και είναι μέρος ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, που περικλείεται από την Πύλη του Αδριανού.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού κατασκευάστηκε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο και ανακαινίστηκε πλήρως τη δεκαετία του ‘50. Ο σχεδιασμός έγινε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αρέλιο και θεωρείται ο καλύτερος του είδους του. Παρουσιάζει ξεκάθαρα το παραδοσιακό ύφος των υπαίθριων θεάτρων της εποχής. Ο εντυπωσιακά και μαγευτικός χώρος εξακολουθεί να φιλοξενεί παραστάσεις μέχρι σήμερα με χωρητικότητα 5.000 θεατών.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ