Χαμένος: Η αλήθεια απελευθερώνει και φέρνει την κάθαρση

Η Τζέιν Χάρπερ έχει ανεβάσει την αστυνομική λογοτεχνία σε άλλο επίπεδο. Οι ήρωες, βαθιά ανθρώπινοι, προκαλούν πόνο και οίκτο καθώς τραβούν ο καθένας τον δικό του Γολγοθά, μέσα στην αβεβαιότητα, τον φόβο και την ανάγκη για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Χαμένος: Η αλήθεια απελευθερώνει και φέρνει την κάθαρση – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τόσο στην ΞΗΡΑΣΙΑ, όσο και στην ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ, η JANE HARPER έχει αναδείξει την φύση της Αυστραλιανής ενδοχώρας, ως σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα της υπόθεσης και της κυρίαρχης ατμόσφαιρας των έργων της. Στο τρίτο της βιβλίο με τον τίτλο ΧΑΜΕΝΟΣ, η φύση θα πρωταγωνιστήσει και πάλι. Αυτήν τη φορά θα ζωντανέψουν απειλητικές και επικίνδυνες, κάτω από έναν καυτό ανελέητο ήλιο, οι απέραντες, αχανείς άδενδρες εκτάσεις της κόκκινης ερήμου του Κουίνσλαντ. Εκεί όπου τα αγροκτήματα έχουν το μέγεθος ενός μικρού κράτους και το ένα σπίτι απέχει από το γειτονικό αρκετές ώρες με το αυτοκίνητο.
Κάπου κοντά στην κωμόπολη Μπαλαμάρα, στα σύνορα των κτημάτων των αδελφών Μπράιτ και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, μοναδική σκιά ρίχνει κάποιες ώρες της ημέρας η ενός μέτρου επιτύμβια στήλη του “Τάφου του Κτηνοτρόφου”. Ενός τάφου τόσο παλιού ώστε να τον ακολουθούν πια μόνο θρύλοι. Σ`αυτήν τη στενή λωρίδα σκιάς είχε αναζητήσει μάταια την σωτηρία ο Κάμερον Μπράιτ.
Χαμένος: Η αλήθεια απελευθερώνει και φέρνει την κάθαρση
Ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ βρίσκοντας τον αδελφό τους νεκρό κάτω από έναν αδυσώπητο ήλιο, αδυνατούν να φανταστούν τους λόγους που έσπρωξαν έναν έμπειρο και σκληραγωγημένο ντόπιο, όπως ο Κάμερον, να εγκαταλείψει την ασφάλεια του κλιματιζόμενου αυτοκινήτου του, ενώ γνώριζε ότι αυτό ισοδυναμούσε με θάνατο.
Το ίδιο εμβρόντητοι αλλά και σοκαρισμένοι έχουν μείνει και οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής, όπως και όλη η οικογένειά του, η μητέρα, η γυναίκα του και τα δύο μικρά του κοριτσάκια. Ήταν γνωστό βέβαια, ότι η απέραντη μοναξιά της αχανούς γης, οδηγούσε
κάποιες φορές το μυαλό του ανθρώπου σε περίεργα μονοπάτια, όμως αν δεν συνέβαινε αυτό;
Ο Νέιθαν, αποκομένος και εξωστρακισμένος ο ίδιος από την κοινότητα, αφήνει για λίγο τα δικά του βασανιστικά αδιέξοδα και προσπαθεί να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.Στην αναζήτηση της αλήθειας θα βρει εμπόδια. Σαν να πλανάται μια αόρατη απειλή που έχει θάψει μυστικά κι έχει κλείσει στόματα. Όμως σιγά-σιγά όλοι θα έλθουν αντιμέτωποι με το παρελθόν,
το απώτερο αλλά και το πιο πρόσφατο και θα αναγκαστούν να αποδεχθούν την πραγματική εικόνα που προσπαθούσαν να αγνοήσουν.
Η αλήθεια απελευθερώνει και φέρνει την κάθαρση.
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, που έχει ξεπεράσει τα όρια μιας αστυνομικής ιστορίας κι έχει εξελιχθεί σ`ένα δυνατό κοινωνικό δράμα με έντονα τα στοιχεία της τραγικότητας ενός θεατρικού έργου. Παράλληλα μια αχλή μυστηρίου, φόβου και θρύλων, που γεννά η απεραντοσύνη του τοπίου, είναι παρούσα από τις πρώτες ως τις τελευταίες σελίδες.
Πραγματικά η Τζέιν Χάρπερ έχει ανεβάσει την αστυνομική λογοτεχνία σε άλλο επίπεδο. Οι ήρωες, βαθιά ανθρώπινοι, προκαλούν πόνο και οίκτο καθώς τραβούν ο καθένας τον δικό του Γολγοθά, μέσα στην αβεβαιότητα, τον φόβο και την ανάγκη για επιβίωση και αξιοπρέπεια.
Και η φύση  πρωταγωνιστής και θεατής, προκαλεί δέος, ενώ τονίζει την
μηδαμινότητα και την ασημαντότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο ΧΑΜΕΝΟΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ