«Καθάρισε σε Βάθος», από το DIXAN

Βουτήξαμε στα βαθιά, καθαρίσαμε οκτώ υποθαλάσσιες & παράκτιες περιοχές και συνεχίζουμε με το DIXAN και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος»! «Καθάρισε σε Βάθος», από το DIXAN

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καλοκαιρινός κύκλος δράσεων του περιβαλλοντικού προγράμματος της Henkel, «Καθάρισε σε Βάθος», από το DIXAN.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος υποθαλάσσιων και παράκτιων καθαρισμών με τη βοήθεια του DIXAN και της πρωτοβουλίας«Καθάρισε σε Βάθος»! Πρόκειται για το νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της Henkel Hellas,που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδαBeach Cleaningκαι του εξειδικευμένου Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας. Το πρόγραμμα του «Καθάρισε σε βάθος» εντάσσεται κάτω από την ευρύτερη στρατηγικής αιειφορίας του τομέα απορρυπαντικών & καθαριστικών προϊόντων «για καλό».

Μέχρι τώρα, και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δράσεων καθαρισμού, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Οκτώ παράκτιες και υποθαλάσσιες περιοχές – Ραφήνα, Κόρινθος, Λουτράκι, Παλαιά Φώκαια, Βάρκιζα, Βούλα, Νέα Μάκρηκαι Μαρίνα Θορικού αποσυμφορήθηκαν από απορρίμματα, χάρις το DIXAN με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος», και την εθελοντική ομάδα του Οδυσσέα Λάμπρου,“Beach Cleaning” όπου ακολουθεί όλα τα πρότυπα καταγραφής απορριμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Συλλέχθηκαν και ανασύρθηκαν 801,5 kg απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 423kg ήταν πλαστικά.
  • Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν συνθετικά, γυάλινα, κεραμικά, χάρτινα, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, όπως υφάσματα (ρούχα, χαλιά) και οικοδομικά υλικά.

Τα 423 kg πλαστικού που συλλέχθηκαν θα επεξεργαστούν περαιτέρω, έτσι ώστε να ανακυκλωθούν σε χρηστικά αντικείμενα, βάσει του μοντέλου Κυκλικής Οικονομίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας στη Σουηδία, το οποίο δραστηριοποιείται σε πρωτοποριακούς τομείς Πράσινης Τεχνολογίας.

Για την επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος και τη δέσμευση της Henkel «για καλό», η Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing& Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο,δήλωσε σχετικά: «Στην Henkel παγκοσμίως, αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για ένα θετικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον και την κοινωνία. Αυτή είναι μια διαχρονική στάση και στρατηγικός στόχος της εταιρείας μας,και είμαστε πολύ περήφανοι που μια ελληνική πρωτοβουλία μπορεί και έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Το πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος»αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Henkel Hellas «για καλό», και βασίζεται στους πυλώνες της Παρέμβασης, και Εκπαίδευσης με απώτερο στόχο όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αλλαγή συμπεριφοράς. Η συνεργασία μας με την εθελοντική ομάδα Beach Cleaning είναι μόνο η αρχή – με την πολύτιμη βοήθειά τους, το πρόγραμμά μας θα εμπλουτιστεί και θα αναπτυχθεί, έτσι ώστε μέσα από μία σειρά ποικίλων δράσεων, να αποτελέσει μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική συνείδηση στην χώρα μας.»

Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης, να φύγουμε από την επιφάνεια και να καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας σε βάθος. Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning, την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμοwww.katharisesevathos.gr.

Καθαρίζουμε τις παραλίες και τους βυθούς, «για καλό» του περιβάλλοντος και όλων μας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ