Καθαρισμός ψυγείου: Kάν’ το σε 5 απλά βήματα!

Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να σε πείσει για τον τακτικό καθαρισμό του ψυγείου σου είναι η προστασία των ίδιων των τροφίμων. Καθαρισμός ψυγείου: Kάν’ το σε 5 απλά βήματα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Μην ξεχάσεις ότι ο σχολαστικός καθαρισμός του ψυγείου σου είναι απαραίτητος όπως μια εργασία μόνωσης ή μια μεταφορά!

Πηγή: douleutaras.gr

Για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά το ψυγείο είναι ένας μικρός ναός μέσα στο σπίτι. Εκεί κρύβεται το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού και φυσικά οι περισσότερες λιχουδιές! Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάς, όμως, είναι ότι, όπως όλα τα άλλα σημεία μέσα στο σπίτι, έτσι και αυτό βρωμίζει. Ο τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός ψυγείου, επομένως, είναι απολύτως απαραίτητος!

Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να σε πείσει για τον τακτικό καθαρισμό του ψυγείου σου είναι η προστασία των ίδιων των τροφίμων. Σκέψου ότι όλες οι βρωμιές αλλά και η μούχλα, που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό του ψυγείου, έρχονται σε επαφή με το φαγητό σου. Δευτερευόντως, η συσσώρευση μούχλας, βρωμιάς και πάγου θα καταστήσει πολύ δυσκολότερο τον καθαρισμό στο πέρασμα του χρόνου. Και επειδή θέλουμε πάντα να σκεφτόμαστε για εσένα, πριν από εσένα, δες πώς μπορείς να το καθαρίσεις σε πέντε απλά βήματα. Καθαρισμός ψυγείου

Καθαρισμός ψυγείου: Τι θα χρειαστείς;

Πράσινο σαπούνι ή λευκό ξύδι

Σφουγγάρι

Μαλακές πετσέτες

Ζεστό νερό

1 οδοντόβουρτσα

1 λεμόνι

Καθαρισμός ψυγείου: Ακολούθησε τα βήματα!

1. Βγάλε το ψυγείο από την πρίζα & αφαίρεσε τα τρόφιμα από το εσωτερικό του.

Αν έχεις εύκολη πρόσβαση στην πρίζα, καλό θα ήταν να αποσυνδέσεις το ψυγείο για όση ώρα θα το καθαρίζεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να γίνει σωστά η δουλειά, είναι να αφαιρέσεις όλο το περιεχόμενο από το εσωτερικό του. Τοποθέτησε όλα τα τρόφιμα, που έχουν κίνδυνο να χαλάσουν, σε μια λεκάνη γεμάτη με πάγο.

Tip: Προτίμησε να κάνεις καθαρισμό στο ψυγείο σου, μία ημέρα πριν το προγραμματισμένο super market, ώστε να είναι όσο πιο άδειο γίνεται.

2. Αφαίρεσε όλα τα αποσπώμενα μέρη.

Αφού αφαιρέσεις όλα τα αποσπώμενα μέρη, δηλαδή τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου σου, τοποθέτησε τα δίπλα στο νεροχύτη, για να τα πλύνεις με σαπούνι και νερό. Προσοχή! Μην ρίξεις ζεστό νερό επάνω τους, μόλις τα βγάλεις από το ψυγείο. Η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει το ράγισμα ή το σπάσιμο του γυαλιού. Ρίξε πρώτα επάνω τους κρύο νερό ή ακόμα καλύτερα άφησε τα για λίγο να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία του δωματίου.

3. Καθάρισε το εσωτερικό του ψυγείου.

Έφτασε η ώρα να καθαρίσεις το εσωτερικό του ψυγείου σου. Πρώτα πρέπει να φτιάξεις ένα διάλυμα από ζεστό νερό και σαπούνι ή λευκό ξύδι. Βούτηξε το σφουγγάρι στο διάλυμα και ξεκίνα το καθάρισμα από επάνω προς τα κάτω. Η οδοντόβουρτσα θα σου χρειαστεί για να καθαρίσεις εσοχές και κρυφά σημεία, όπως είναι το κάτω μέρος του λάστιχου της πόρτας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λεμόνι,για περάσεις τις επιφάνειες του ψυγείου και στη συνέχεια να τις καθαρίσεις με το σφουγγάρι.

4. Στέγνωσε το εσωτερικό του ψυγείου και τα ράφια με μια στεγνή πετσέτα.

Ο καθαρισμός ψυγείου φτάνει στο τέλος του. Στέγνωσε το εσωτερικό του ψυγείου και τα ράφια με την καθαρή πετσέτα. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή με τα ράφια και τα συρτάρια, διότι ενδέχεται να γλιστράνε αρκετά μετά το πλύσιμο. Αφού τα στεγνώσεις, τοποθέτησε τα και πάλι πίσω στη θέση τους.

5. Τοποθέτησε τα τρόφιμα πίσω στη θέση τους (αφού τα καθαρίσεις).

Δεν είναι κρίμα να έχεις αγωνιστεί για να λάμπει το ψυγείο σου και να βρωμίσει μέσα σε 3 λεπτά; Πριν βιαστείς να βάλεις όλα τα τρόφιμα και τις σάλτσες πίσω στη θέση τους, βεβαιώσου ότι οι συσκευασίες τους είναι καθαρές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι ή λευκό ξύδι για να καθαρίσεις τις βρωμιές στο εξωτερικό μέρος των τάπερ και των λοιπών σκευών, που θα τοποθετήσεις στο ψυγείο σου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ