Δωρεάν Διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν λειτουργικοί τρόποι εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Δωρεάν Διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, εκπαιδευτικούς  και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχό-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς παιδιών με θέμα:

1.«Διάβασμα και ο ρόλος γονέων»| Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 10.30-12.00, μέσω ZOOM | Εγγραφή ΕΔΩ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν λειτουργικοί τρόποι εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | Εγγραφή

2.«Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου» | Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 10.30-12.00, μέσω ZOOM | Εγγραφή ΕΔΩ

Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού; Πώς επιδρά το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη; Οι σχέσεις που βιώνουν τα παιδιά με σημαντικούς ενήλικες αλλά και με συνομήλικους τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και εκτός αυτής, όπως σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχουν καθοριστική επίδραση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα από τη συζήτηση να αναγνωρίσουν και να εστιάσουν οι γονείς στο πως μπορούν να ενισχύσουν τα παιδιά τους μέσα από την αλληλεπίδραση, ώστε να εξασφαλίσουν μια υγιή ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη.

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Τρόπος Διεξαγωγής: Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινίσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»

Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται από το 2009  δίπλα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και δέχεται επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Το όραμα πίσω από τη λειτουργία της Γραμμής είναι η ψυχολογική στήριξη και η ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και η ενίσχυση των ευρύτερων οικογενειακών και υποστηρικτικών πλαισίων των παιδιών και των εφήβων.

Η Γραμμή 115 25 είναι στελεχωμένη από έμπειρη επιστημονική ομάδα και εκπαιδευμένους εθελοντές με συνεχή κλινική εποπτεία.

Οι κλήσεις που απαντούν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Γραμμής 115 25 αποτελούν ένα κοινωνικό αποτύπωμα για τις συνήθειες, αλλά και τους προβληματισμούς των οικογενειών εδώ και 12 χρόνια.

Τηρείται απόρρητο και όλες οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται.

Πέρα από τις τηλεφωνικές συνεδρίες, η Γραμμή 115 25 συμπληρώνεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο, όπου προσφέρονται διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία:

  • Ολοκληρωμένος κύκλος συμβουλευτικών συνεδριών
  • Ομάδες στήριξης γονέων
  • Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας σε γονείς/ εκπαιδευτικούς /εφήβους

Το σύνολο των υπηρεσιών της Συμβουλευτικής Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου πλαισιώνουν ολοκληρωμένα, σε επίπεδο πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης, την κάθε οικογένεια.

Οι δια ζώσης υπηρεσίες λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Ένωσης και τα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα πανελλαδικά.

Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία

Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00. Στεγάζεται  στην Αγίου Θωμά 14 στους Αμπελοκήπους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 11525, email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ