Ποιες είναι οι αρχές της υγιεινής βρεφικής διατροφής;

Η σταδιακή εξοικείωση του μικρού με άλλα τρόφιμα, εκτός από το μητρικό γάλα, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που ακολουθεί τις οδηγίες των παιδιάτρων και τα ατομικά χαρακτηριστικά του παιδιού. Ποιες είναι οι αρχές της υγιεινής βρεφικής διατροφής;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Το καλό φαγητό και ο ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη κάθε μωρού.

Το καλό φαγητό και ο ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη κάθε μωρού. Η σταδιακή εξοικείωση του μικρού με άλλα τρόφιμα, εκτός από το μητρικό γάλα, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που ακολουθεί τις οδηγίες των παιδιάτρων και τα ατομικά χαρακτηριστικά του παιδιού.

Μετά τον έκτο μήνα, το μενού του μικρού γίνεται όλο και πιο ποικίλο. Μαζί με τη φόρμουλα και το μητρικό γάλα έρχεται η ώρα να το ταΐσετε νέα νόστιμα υγιεινά προϊόντα. Το μωρό συνηθίζει στις πατάτες, στα μήλα, στα καρότα, στις κολοκύθες, στα αχλάδια, στις μπανάνες και σε άλλες νόστιμες φυσικές τροφές, για να γίνει υγιές και δυνατό.

Η σίτιση με τα συνήθη, για τη μαμά και το μπαμπά, προϊόντα είναι ένα σημαντικό στάδιο στη διαδικασία της ανάπτυξης του παιδιού. Η σημασία αυτού του σταδίου καθορίζεται από το γεγονός ότι οι καλές διατροφικές συνήθειες που δημιουργούνται στη μικρή ηλικία είναι σημαντικές για την καλή υγεία σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Επομένως, το φαγητό δεν πρέπει να συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα, για να μην απωθεί το μικρό από το να φάει την οποιαδήποτε τροφή.

Για να βοηθήσουμε τους γονείς στο όχι και τόσο εύκολο έργο του σχηματισμού μιας σωστής στάσης του παιδιού σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή, υπάρχουν γενικά αποδεκτοί κανόνες ώστε να διαμορφωθεί ένα καλό διατροφικό πρόγραμμα. Το να τους ακολουθείτε, καθώς και το να έχετε μια ευχάριστη, για το μικρό, ατμόσφαιρα, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Κάπου στον έκτο μήνα, το παιδί αρχίζει να κάθεται μόνο του, κάτι που είναι ένδειξη ότι είναι ώρα να φάει σε μια ξεχωριστή καρέκλα. Έτσι οι διατροφικές συνήθειες θα εφαρμοστούν ευκολότερα και το μικρό θα μάθει να είναι πιο ανεξάρτητο. Τα μωρά είναι πολύ δυναμικά, δεν θέλουν να μένουν στην ίδια θέση. Προτιμούν να παίζουν και να τριγυρίζουν, γι’ αυτό αν τα βάλετε σε μια καρέκλα, θα τους δώσετε την ευκαιρία να φάνε σωστά.

Η εκμάθηση της χρήσης σκευών είναι επίσης μια πρόκληση, τόσο για το μωρό όσο και για τους νέους γονείς. Το παιδικό καρεκλάκι είναι η καλύτερη επιλογή και η ζημιά που δημιουργείται στο χώρο από λεκέδες φαγητού δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Στα παιδιά αρέσει να έχουν το δικό τους χώρο φαγητού και στην αγορά υπάρχουν όλο και πιο ποικίλα, καινοτόμα και πολύχρωμα μοντέλα, τα οποία αρέσουν αμέσως σε αγόρια και κορίτσια.

Οι σύγχρονες καρέκλες έχουν αρκετά πρόσθετα εξαρτήματα, ώστε να μετατρέπονται σε πολυλειτουργικά αντικείμενα. Τα μοντέλα με τη μέγιστη δυνατότητα ανάκλισης της πλάτης είναι τέτοιου τύπου και επιτρέπουν στο παιδί να στέκεται σε διαφορετικές στάσεις – από όρθια έως πλήρως οριζόντια. Υπάρχουν καρέκλες με 4 έως 8 θέσεις, για να βρείτε την ιδανική θέση του μωρού. Από την άλλη, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται η καρέκλα για αρκετή ώρα και σε διαφορετικούς μήνες ανάπτυξης του μικρού. Αρχές της υγιεινής βρεφικής διατροφής.

Μετά το τρίτο έτος του μωρού, υπάρχουν μοντέρνα καρεκλακι φαγητου, που προσαρμόζονται σε καρέκλες κουζίνας, ώστε να κρατήσετε το παιδί μαζί με τα μεγαλύτερα αδελφάκια του, στο τραπέζι. Τα πρωτοποριακά ενισχυτικά καθίσματα διαθέτουν ειδικό εξάρτημα, για να προσαρμόζονται εύκολα ακόμα και εκτός σπιτιού. Αυτό επιτρέπει στο μωρό να είναι κοντά στους γονείς του οπουδήποτε.

Δεδομένου ότι η ασφάλεια του μωρού, γενικότερα, είναι πρωταρχικής σημασίας, η ασφάλεια στο παιδικό καρεκλάκι είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Οι κατασκευαστές εγγυώνται ασφάλεια με ζώνες 5 σημείων, που περιβάλλουν το παιδί πάνω από τους ώμους, τους γλουτούς και τη μέση.

Η ασφάλεια του μικρού επιτυγχάνεται και από τα υψηλής ποιότητας υλικά και τον σχεδιασμό, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για τραυματισμό. Για τη διευκόλυνση της μαμάς, τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν συγκρατούν λεκέδες και καθαρίζονται εύκολα. Πολύ συχνά, τα καλύμματα αφαιρούνται, για να μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο.

Πολλά από τα παιδικά καρεκλάκια συνοδεύονται από ένα επιπλέον σετ παιχνιδιών ή σκευών για το παιδί. Με τη βοήθειά τους, το φαγητό θα συνδεθεί με όμορφα συναισθήματα και θα φέρει χαρά στο μικρό. Οι μοντέρνες καρέκλες, με τρισδιάστατο σχέδιο, έχουν απόλυτη αποδοχή και αποτελούν μεγάλη επιτυχία των κατασκευαστών.

Θυμίζουν αγαπημένα ζωάκια και χαρακτήρες, γεγονός που τις κάνει και αγαπημένο μέρος για ένα παιδί. Κι ενώ η μαμά και ο μπαμπάς ετοιμάζουν το φαγητό, το μωρό χαρούμενο στέκεται και παίζει στο παιδικό του καρεκλάκι.

Φωτογραφίες: Kidsbox.gr

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ