Φτιάξετε εντυπωσιακά μπουκάλια με τη μέθοδο του Decoupage

Η εφαρμογή της μεθόδου ντεκουπάζ σε μπουκάλια σε συνδυασμό με ακρυλικά χρώματα είναι σίγουρο ότι μπορείς να μας δώσει ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Φτιάξετε εντυπωσιακά μπουκάλια με τη μέθοδο του Decoupage

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις.

Δύο απλά μπουκάλια, που όλοι έχετε στο σπίτι σας και σας έχουν ξεμείνει στην άκρη, μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε υπέροχα  διακοσμητικά μπουκάλια για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή να τα κάνετε δώρο!

Η μέθοδος του decoupage απαιτεί υπομονή αλλά πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Όσο περισσότερο κάνετε χρήση αυτή της τεχνικής τόσο και θα βελτιώνετε την δεξιότητά σας.

Ας δούμε τη διαδικασία βήμα βήμα:

Βήμα 1ο Περνώ το αντικείμενο που θα διακοσμήσω με δύο χέρια σπρέι. Ανάλογα με την απόχρωση του θέματος, χρησιμοποιώ σπρέι λευκό ή εκρού ματ ή γυαλιστερό και αφήνω να στεγνώσει καλά.

Βήμα 2ο Σχίζω με το χέρι τα κομμάτια από την χαρτοπετσέτα ή το ρυζόχαρτο που έχω διαλέξει  και τα κολλώ επάνω στο μπουκάλι ή το βάζο με την ειδική κόλλα  για ντεκουπάζ. Το ρυζόχαρτο μου στρώνει πιο εύκολα από τη χαρτοπετσέτα γιατί οι ζάρες, όπως ξέρετε, απαγορεύονται. Το αφήνω πάλι να στεγνώσει. Αν βιάζεστε, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι.

 ΔΕΙΤΕ: Decoupage σε ασπρόμαυρο μοτίβο!

Βήμα 3ο Δουλεύω τα κενά με πινελάκι και ακρυλικά χρώματα ώστε το αντικείμενο να δίνει την εντύπωση πορσελάνης. Ως εξής. Ανάλογα πάλι, με την απόχρωση του ρυζόχαρτου ή της χαρτοπετσέτας φτιάχνω τρεις πολύ κοντινές αποχρώσεις του άσπρου και τις δουλεύω εναλλάξ με μικρές κοντινές πινελιές. Μερικές φορές ζωγραφίζω και επάνω στο θέμα. Τα ακρυλικά στεγνώνουν γρήγορα.

Βήμα 4ο Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό και διασκεδαστικό. Υπάρχουν στα είδη ντεκουπάζ διάφορες πατίνες, γκλίτερ, σωληνάρια για περιγράμματα διαφόρων χρωμάτων, κλπ. τα οποία χρησιμοποιώ αν κρίνω ότι χρειάζεται.

Βήμα 5ο Απολύτως απαραίτητο το πέρασμα με αρκετά χέρια βερνίκι για να αδιαβροχοποιηθεί το αντικείμενο μας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το ντεκουπαζ το φοβαμαι ομολογώ. Αλλά είναι μία τεχνική όμορφη που μπορείς να κάνεις υπέροχες κατασκευές. Μουρλια τα μπουκάλια σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ