Πως είναι πιο υγιεινό να πίνουμε τον καφέ μας

Αν είστε λάτρεις του καφέ και αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σας τότε σίγουρα είστε στο σωστό άρθρο. Πως είναι πιο υγιεινό να πίνουμε τον καφέ μας – By doctor anytime

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

https://www.doctoranytime.gr/ – Βρες τον καλύτερο γιατρό για εσένα!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο οι επιλογές στον καφέ επηρεάζουν την υγεία μας όπως και για το ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές όσον αφορά την διατροφή μας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις για τα πιο συχνά ερωτήματα.

Ζεστός η κρύος καφές;

Τα περισσότερα αντιοξειδωτικά περιέχονται στον ζεστό καφέ οπότε αν αυτά αναζητάτε προτιμήστε αυτή την εκδοχή. Αν πάλι αυτό που αποζητάτε είναι αυτό που θα σας ξυπνήσει καλύτερα και θα σας ταρακουνήσει τότε προτιμήστε τον παγωμένο καφέ. Στα πλεονεκτήματα του κρύου καφέ είναι και η χαμηλότερη οξύτητά του, γεγονός που το καθιστά καταλληλότερο αν κάποιος αντιμετωπίζει παλινδρόμηση οξέος.

Πόση ζάχαρη να βάλω στον καφέ μου;

Ο καφές από μόνος του δεν είναι μια κακή συνήθεια. Αυτό που τον μπορεί να τον καταστήσει ανθυγιεινό είναι η ζάχαρη που προσθέτουμε και τα οποιαδήποτε γλυκαντικά τα οποία όχι μόνο προσθέτουν θερμίδες και λίπος αλλά αυξάνουν και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε το 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλυτζάνι.

Μπορώ να βάλω γάλα στον καφέ;

Οι καφέδες που περιέχουν γάλα είναι καλό να αποφεύγονται όπως επίσης οι υπερβολές  στις προσθήκες που επιβαρύνουν την κάθε γουλιά με θερμίδες και λίπος όπως για παράδειγμα η σαντιγί. Ωστόσο, αν επιθυμείτε κάποιο είδος γάλακτος πιο υγιεινές επιλογές αποτελούν το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το γάλα αμυγδάλου ή της σόγιας ενώ τις φορές που θα επιλέξετε την ανθυγιεινή οδό φροντίστε τουλάχιστον να παραγγείλετε το μικρό μέγεθος.

Έχει ο καφές αντιοξειδωτικές ιδιότητες;

Ο καφές είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία έχουν την ικανότητα να μειώσουν την φλεγμονή αλλά και τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες. Μεταξύ αυτών είναι και το χλωρογενικό οξύ, μια ένωση η οποία ανήκει στα αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στην καλύτερη επεξεργασία του λίπους και της ζάχαρης. Αν ψάχνετε μια ποικιλία με αυτά τα χαρακτηριστικά η ποικιλία Arabica είναι η απάντηση που ψάχνετε καθώς ακόμη και μετά το ψήσιμο διατηρείται η μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή καφέ;

Ζεστός και μαύρος καφές είναι η ιδανικότερη επιλογή για την υγεία καθώς είναι χαμηλός σε νάτριο, δεν περιέχει υδατάνθρακες και λίπος αλλά περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη. Όλα αυτά την στιγμή που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Είναι καλός ο βιολογικός καφές;

Οι πιο ενισχυμένες σε φυτοφάρμακα καλλιέργειες είναι αυτές του καφέ και παρά τα στάδια της πλύσης και του ψησίματος που περνάνε δεν αφαιρούνται όλα τα υπολείμματα. Επιλέγοντας βιολογικό καφέ γνωρίζετε ότι είναι ασφαλέστερος.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα μικρότερα χρόνια μου, δεν γινόταν να πιω κάποιο ρόφημα, οποιοδήποτε και αν ήταν, χωρίς δύο κουταλιές ζάχαρη. Όσο μεγαλώνω , και ειδικά στο καφέ, παράταιρη πως όσο λιγότερο ζάχαρη τόσο το καλύτερο. Το μόνο που πρόβλημα είναι ο έξω καφές. Γιατί κακά τα ψέματα όταν φτιάχνεις στο σπίτι σου, ξέρεις πόσο δυνατό ή όχι τον θες. Αν όμως πάρεις για παράδειγμα απέξω Nes σκέτο…άστο καλύτερα. ?☕

  2. Η αλήθεια είναι πως και η δική μου προτίμηση είναι στον σκέτο μαύρο καφέ. Επίσης θα συμφωνήσω πως δύσκολα θα βρω έξω καφέ που να μην είναι υπερβολικά δυνατός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ