Μάθετε στα παιδιά να γιορτάζουν τις Επιτυχίες τους!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε παύση από την φρενήρη καθημερινότητα για να γιορτάσετε μια επιτυχία; Μάθετε στα παιδιά να γιορτάζουν τις Επιτυχίες τους!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κατερίνα Παπαϊωάννου – Life Coaching

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν το Kids Coaching θα βοηθήσει το παιδί σου είναι να το δοκιμάσεις.

info@katerina-papaioannou.com

Πότε γιορτάσατε τελευταία φορά ένα κατόρθωμα, κάτι που είχε θετική έκβαση και για το οποίο μοχθήσατε;

Πολύ συχνά, όταν πετυχαίνουμε οτιδήποτε, μικρό ή μεγαλύτερο, το αποδίδουμε στην τύχη ή συρρικνώνουμε -σχεδόν αυτοματοποιημένα ή ενοχικά- την αξία του. Πείθουμε τον εαυτό μας ότι τελικά δεν είναι και κάτι σπουδαίο ή συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Ξεχνάμε πόση αγωνία περάσαμε, πόσο θέλαμε να συμβεί κάτι, πόσο το προσπαθήσαμε… Με αυτό τον τρόπο, ο εγκέφαλός μας επικεντρώνεται και συνηθίζει να σκέφτεται αποτυχίες, δημιουργώντας (εμείς) αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας.

Μα αν εμείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματά μας, την αξία τους, και τα δυνατά μας σημεία, πώς θα μπορέσουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι κι αυτά, με τη σειρά τους, περήφανα για τον εαυτό τους και να χαίρονται για όσα κατορθώνουν; Άλλωστε η αυτοεπιβεβαίωση είναι μέρος της ζωής κι εφόσον γίνεται ισορροπημένα, είναι χρήσιμο εργαλείο.

Για αρχή, αυτό που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, είναι να αναγνωρίζουν τις προσπάθειές τους και να γιορτάζουν κάθε δυνατό τους σημείο και επιτυχία. Αυτό είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε στις συνεδρίες coaching διότι με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν τα παιδιά να μειώνουν τις αρνητικές τους σκέψεις και βλέπουν δειλά-δειλά τον εαυτό τους ως ξεχωριστό. Η παραπάνω τεχνική τους δίνει κίνητρο ώστε να ξεπερνάνε τα εμπόδια. Με πείσμα, επίγνωση και με την ταπεινότητα ότι πατάνε στα δυο τους πόδια.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά ώστε να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες κι επιτυχίες τους;

1.Δώστε στα παιδιά ένα όμορφο σημειωματάριο και παροτρύνετέ τα να γράφουν καθημερινά τις επιτυχίες τους. Έτσι, αν κάποια στιγμή χάσουν την αυτοεκτίμησή τους, θα ανατρέξουν στα κατορθώματα και στην πραγματική τους αξία.

2.Βοηθήστε τα παιδιά να πλάσουν ένα λεξιλόγιο που θα αποτελείται από επίθετα. Κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο και την ξεκούραση, εάν το χρειάζονται θα επαναλαμβάνουν στον εαυτό τους τη φράση: Σήμερα έκανα αυτό…και ήμουν… (λέξη επιλογής), άρα είμαι… (λέξη επιλογής).

3.Τέλος, έρχεται η «υλική» επιβράβευση. Μπορείτε να οργανώσετε κάτι με το παιδί σας, όπως το να δείτε μαζί μια ταινία,να περάσετε όλη την ημέρα μαζί, να κάνετε εκδρομή κλπ..

Η επιτυχία όπως και η αποτυχία βοηθάνε τα παιδιά να μάθουν, να αναπτυχθούν, να ωριμάσουν και να εκτιμήσουν όσα κατόρθωσαν, για όσα προσπάθησαν, για όσα επέμειναν, ισορροπημένα κι αυτογνωσιακά.

Κάντε τις παραπάνω προτεινόμενες ασκήσεις μαζί με τα παιδιά και θα δείτε διαφορά τόσο στη ζωή τους όσο και στη δική σας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ