Τα καλύτερα tips ευεξίας για να υποδεχτείς την άνοιξη όπως πρέπει!

Ήρθε η ώρα να διώξουμε το χειμώνα και να φέρουμε ανοιξιάτικο αέρα ανανέωσης στη ζωή μας με μερικά απλά βήματα. Τα καλύτερα tips ευεξίας για να υποδεχτείς την άνοιξη όπως πρέπει!

Ο ερχομός της άνοιξης αποτελεί πάντα αφορμή για αλλαγές στη ζωή μας, είτε πρόκειται για ένα νέο κούρεμα και χρώμα στα μαλλιά μας, είτε για την υιοθέτηση μιας νέας ρουτίνας στην καθημερινότητά μας. Πάνω-κάτω, όλοι έχουμε τη διάθεση για ανανέωση σε κάποιον τομέα της ζωής μας!

Ο πιο σημαντικός όμως τομέας, στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε αυτή την άνοιξη είναι αυτός της υγείας και της ευεξίας μας. Κάθε αλλαγή εποχής σηματοδοτεί άλλωστε και αλλαγές στις ανάγκες του οργανισμού μας!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να διώξουμε το χειμώνα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και να φέρουμε ανοιξιάτικο αέρα ανανέωσης στη ζωή μας με μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά tips ευεξίας. Πάμε να τα δούμε!

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Αν υπάρχει μια ιδανική εποχή για να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου, αυτή είναι σίγουρα η άνοιξη! Με τον καιρό να ανοίγει και το καλοκαίρι να πλησιάζει, η ανάγκη σου να αισθάνεσαι τη μοναδική ευεξία που μπορεί να προσφέρει η άνοιξη, αυξάνεται.

Η άσκηση, όχι μόνο σε βοηθά να κάψεις θερμίδες και να αποκτήσεις ένα δυνατό σώμα, έχει και αμέτρητα οφέλη για την ψυχολογία σου. Πιο συγκεκριμένα, οι ορμόνες που εκκρίνονται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, βελτιώνουν τη διάθεσή σου και μειώνουν τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, αν κάνεις γυμναστική με άλλα άτομα, η κοινωνικοποίηση που προκύπτει, δίνει ένα επιπλέον boost στη διάθεσή σου!

Μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων εκγύμνασης για όλα τα γούστα και τα επίπεδα σε όλα τα μεγάλα γυμναστήρια, όπως τα γυμναστήρια Alterlife. Ακόμα κι αν προτιμάς να γυμνάζεσαι μόνη όμως, υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο Youtube, αλλά εφαρμογές στο κινητό σου με όλα σχεδόν τα είδη γυμναστικής! Από το κανάλι “Move with Nicole”, μέχρι το app Home workout, υπάρχουν σίγουρα τρόποι να κάνεις την αρχή!

Βγες έξω

Υπάρχει καλύτερη αφορμή από την άνοιξη για να βγεις από το σπίτι σου; Όχι βέβαια! Ο ήλιος λάμπει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, και η φύση ανθίζει, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες για βόλτες και εξορμήσεις!

Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείς την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα είναι η επαφή με τη φύση, είτε πρόκειται για μια σύντομη βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, είτε για ένα διήμερο στη θάλασσα ή το βουνό. Η επαφή με τη φύση έχει αμέτρητα οφέλη για την ψυχική και πνευματική σου υγεία, όπως το ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει τη διάθεση.

Επιπλέον, όταν βρίσκεσαι στη φύση, ενεργοποιούνται σχεδόν όλες οι αισθήσεις, βοηθώντας σε να βιώσεις συνολικά την εμπειρία της επαφής με τη φύση και κάνοντάς σε να ξεχνάς, έστω και για λίγο όσα σε απασχολούν!

Γέμισε το πιάτο σου εποχιακά

Ο ερχομός της άνοιξης προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά! Η εποχικότητα είναι ένα από τα πράγματα τα οποία πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα όταν επιλέγεις φρούτα και λαχανικά, καθώς αυτά που είναι εποχιακά και όχι θερμοκηπίου έχουν τη μέγιστη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς να περιέχουν χημικές ουσίες.

Μερικά από τα φρούτα της άνοιξης είναι οι φράουλες, τα μανταρίνια, τα μούσμουλα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια και τα κεράσια. Αντίστοιχα, μερικά από τα ανοιξιάτικα λαχανικά είναι οι αγκινάρες, τα καρότα, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και τα αγγούρια.

Οι συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα λαχανικά που είναι εποχιακά, είναι αμέτρητες. Βάλε την φαντασία και τη δημιουργικότητά σου να δουλέψουν και θα δημιουργήσεις σίγουρα πεντανόστιμα και υγιεινά ανοιξιάτικα πιάτα!

Πιες περισσότερο νερό

Η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες του οργανισμού σου για νερό! Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερη ζέστη κάνει, τόση περισσότερη υγρασία χάνει το σώμα μέσω του ιδρώτα. Μάλιστα, ακόμα κι αν δε νιώθεις ιδρωμένη, το σώμα σου μπορεί να αφυδατώνεται χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Το να μην πίνεις αρκετό νερό έχει πολλές άσχημες επιπτώσεις στην υγεία σου, όπως τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, η πεσμένη διάθεση, η επιβράδυνση του μεταβολισμού, και η αυξημένη όρεξη για φαγητό, αφού πολλές φορές το σώμα μπερδεύει τη δίψα με την πείνα.

Σίγουρα δε θέλεις τίποτα από αυτά, οπότε προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αν δυσκολεύεσαι να πίνεις αρκετό νερό επειδή δεν σου αρέσει η γεύση του, τότε μια καλή ιδέα είναι να προσθέσεις σε αυτό μερικές φέτες φράουλα, λεμόνι ή αγγούρι!

Ήρθε η ώρα να υποδεχθείς την άνοιξη πιο ανανεωμένη από ποτέ, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Ακολουθώντας αυτά τα απλά tips, θα δεις αμέσως τα επίπεδα της ευεξίας και της ενέργειάς σου να αυξάνονται!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ