Η Chiquita εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας για τη βελτιστοποίηση των γεωργικών πρακτικών της

Η εταιρεία συμμετέχει στην Πρωτοβουλίαγια την Βιώσιμη Γεωργία (SAI) και γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα των Τροπικών. Η Chiquita εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας για τη βελτιστοποίηση των γεωργικών πρακτικών της.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Ως παγκόσμιος πολίτης, η Chiquita αναγνωρίζει την ευθύνη της για την προστασία των Τροπικών Περιοχών, όπου και καλλιεργεί τις νόστιμες κίτρινες μπανάνες της. Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Chiquita ηγείται των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της μέσω της προσέγγισης «Behind the Blue Sticker». Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι Τροπικές Περιοχές λόγω του κλίματός τους, συνιστούν την ιδανική τοποθεσία για την καλλιέργεια των βιώσιμων μπανανών. Η Chiquita θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στις Τροπικές Περιοχές, ανακοινώνει την ένταξή της στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας (SAIPlatform)και την προγραμματισμένη εφαρμογή της Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA) 3.0 σε όλα της τα αγροκτήματα.

Περισσότερες από 170 εταιρείες έχουν γίνει μέλη στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας (SAI), με κοινή πεποίθηση και ιδεολογία ότι ο πλανήτης και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν, είναι πολύτιμοι. Η γεωργία είναι ένας κλάδος με απεριόριστες δυνατότητες που μπορεί να ξεκλειδώσει ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα που εμπλέκονται σε αυτόν. Η Αξιολόγηση Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA), είναι ένα αναγνωρισμένο από τον κλάδο, σύνολο εργαλείων που χρησιμεύει ως παγκόσμιο πλαίσιο επαλήθευσης των πρακτικών βιώσιμης γεωργίας και εφοδιασμού. Το συγκεκριμένο πλαίσιο, επιτρέπει στις εταιρείες να αξιολογούν και να ελέγχουν τις πρακτικές βιωσιμότητάς τους, βάσει 11 δεικτών αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών εργασίας, της διαχείρισης του νερού, της ποιότητας του αέρα και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita δήλωσε: «Η Chiquita συνεχίζει να δεσμεύεται για τη διατήρηση των τροπικών περιοχών, ενισχύοντας παράλληλα τις κοινότητες που ζουν εκεί. Μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους οργανισμούς αειφορίας, όπως η SAI Platform, μπορούμε να αξιολογήσουμε τις γεωργικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουμε πρακτικές που βελτιστοποιούν τη βιωσιμότητά μας σε αυτούς τους τομείς. Εδώ και τρεις δεκαετίες, η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών στις τροπικές περιοχές και τη διασφάλιση μακροχρόνιας αξίας στις κοινότητες που ζουν εκεί. Με την ένταξή της σε αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα, η Chiquita είναι σε θέση να μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα και παράλληλα να μάθει από άλλους ηγέτες στον τομέα της γεωργίας και της καλλιέργειας».

Η Chiquita έχει δεσμευτεί να τιμά και να διατηρεί τις τροπικές περιοχές και τους κατοίκους αυτών, μέσω της ολοκληρωμένης στρατηγικής πρωτοβουλίας «Behind the Blue Sticker», η οποία εφαρμόζει τις αρχές της αειφορίας με τρία βασικά στοιχεία: «Ο Κώδικας του Αγρότη», με επίκεντρο τα αγροκτήματα και τις δραστηριότητές τους, «Η αρχή του πώς να είσαι καλός γείτονας», στις κοινότητες και «Για το γενικότερο καλό», της βιομηχανίας και του πλανήτη. Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα βιωσιμότητας «30by30», το οποίο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030. Με αυτό το πρόγραμμα, η Chiquita είναι η πρώτη παγκόσμια εταιρεία φρούτων που αναγνωρίζεται από την πρωτοβουλία Science Based Target Initiative (SBTi).

Ο Joe Rushton, Διευθυντής Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την Chiquita στην«SAIPlatform» η οποία δημιουργήθηκε για να προωθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας. Το σύστημα Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA) θα παρέχει στην Chiquita και στους προμηθευτές της έναν αναγνωρισμένο από τον κλάδο τρόπο αξιολόγησης, βελτίωσης και επαλήθευσης των επιδόσεων αειφορίας στη γεωργική παραγωγή. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μαζί θετική αλλαγή.»

Για να μάθετε περισσότερα για τις περιβαλλοντικές δράσεις της Chiquita, ανατρέξτε στον πρόσφατο Απολογισμό Βιωσιμότητας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η Chiquita εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ