Επιλογή φωτογράφου – Πλήρης οδηγός για τα ζευγάρια

Επιλέξτε τον φωτογράφο βασιζόμενοι στις επαγγελματικές του δεξιότητες και το στυλ φωτογράφισης. Επιλογή φωτογράφου – Πλήρης οδηγός για τα ζευγάρια

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Το μυστήριο του Γάμου αλλά και της Βάπτισης είναι οι πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου. Από την μια επισημοποιεί την σχέση του με το άλλο του μισό ενώπιον του Θεού και της πολιτείας (πολιτικός γάμος) από την άλλη εισάγει το παιδί του στην ορθόδοξη πίστη δίνοντας παράλληλα και το όνομα του.

Μέχρι εδώ καλά, από τη στιγμή όμως που το ζευγάρι θα αποφασίσει να κάνει αυτό το βήμα προκύπτουν κάποια πρακτικά ζητήματα. Πολύωρες ετοιμασίες, νυφικό, κουστούμι, κέντρο δεξιώσεων, προσκλητήρια και φυσικά φωτογράφοι και βιντεογράφοι.

Άφησα τελευταίο τον κλάδο μου διότι αυτόν θα αναλύσω και θα σταθώ σε σημεία που πρέπει τα ζευγάρια να προσέχουν αναζητώντας τον άνθρωπο που θα αποτυπώσει την σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους αλλά και θα είναι μέρος της καθ’όλη  την διάρκεια της μέρας. Θα αναφέρω παρακάτω κριτήρια τα οποία πρέπει να έχετε στο Νου σας.

1.Πρώτα απ’όλα  ξεκινάμε από την επιλογή του επαγγελματία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από τον χαρακτήρα του και από τις λεπτομέρειες που βρίσκονται στο στυλ του στον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες του και στο πώς προβάλει την δουλειά του. Κλείνοντας λοιπόν ένα δια ζώσης ραντεβού μαζί του είναι μια καλή αρχή να λάβετε αυτές τις πληροφορίες. Τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένας επαγγελματίας φωτογράφος είναι η αμεσότητα, οι ξεκάθαρες κουβέντες, η ευγένεια, το χιούμορ η διακριτικότητα και η προσεγμένη του ενδυμασία. Εάν η επαφή μαζί του σας δημιουργήσει ασφάλεια και οικειότητα έως ένα σημείο τότε είναι ένα καλό βήμα για την συνέχεια.

2.Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ποιότητα της δουλειάς του. Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και σίγουρα πάντα διηγείται μια ιστορία. Κάθε φωτογραφία πέρα από σημείο αναφοράς και απόδειξης κάποιου γεγονότος έχει και χαρακτήρα εκπαιδευτικό ή και συναισθηματικό. Όπως συνηθίζω να λέω η φωτογραφία εκπαιδεύει εμπνέει ξυπνά συναισθήματα και αφυπνίζει την συνείδηση μας επίσης αποκτά αξία μετά από χρόνια. Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος είναι εξοικειωμένος με την φωτογραφία λόγο της ύπαρξης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρα ακόμη και αν δεν έχετε εμπεριστατωμένη άποψη και γνώσης φωτογραφίας σίγουρα εάν κοιτάξετε την δουλεία του θα μπορείτε να επιλέξετε ποιο σωστά. Σημαντικό κομμάτι ζητήστε να σας δείξει ένα πλήρες δείγμα από την προετοιμασία έως και το next day ώστε να δείτε όλα τα στάδια του μυστηρίου και πως τα αποτυπώνει. Όταν βλέποντας την δουλειά του αισθανθείτε συναισθήματα και οι φωτογραφίες “σας μιλούν” τότε αυτός ο φωτογράφος σας ταιριάζει.

3.Η εποχή που ζούμε σίγουρα είναι αρκετά δύσκολη από την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες. Πολλά είναι τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να οργανώσουν έναν γάμο καθώς όλες οι υπηρεσίες αλλά και υλικά που χρειάζονται για το μυστήριο είναι αρκετά ακριβά. Οι τιμές που δίνουμε δεν αφορούν μονό εμάς προσωπικά αφορούν υποχρεώσεις προς το κράτος (εφκα, εφορία, επαγγελματικό επιμελητήριο) ενώ οι συνάδελφοι βιντεογράφοι και εταιρείες ψηφιακής εκτύπωσης είναι και εκείνοι επαγγελματίες και πρέπει να αμειφθούν. Σίγουρα όμως και εμείς οι φωτογράφοι ζούμε στην ίδια χώρα και γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε να κλείσετε με κάποιο συνάδελφο είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και να το φέρει στα μέτρα σας.

Κάθε υπηρεσία που ζητάτε να θυμάστε έχει κόστος συνεπώς εάν χρειαστεί να κατέβει η τιμή θα πρέπει να μειωθούν και οι υπηρεσίες που θα λάβετε. Στο κομμάτι αυτό ζητήστε από τους φωτογράφους γραπτή προσφορά σε μορφή pdf για την διασφάλιση της συμφωνίας σας. Στη διαδικασία επικύρωσης της ημερομηνίας ο φωτογράφος έχει το δικαίωμα να σας ζητήσει προκαταβολή για να εξασφαλίσει την συνεργασία του μαζί σας. Επίσης έχετε στο νου σας ότι η σεζόν είναι μικρή και τα ζευγάρια αρκετά οπότε ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πρώτος που θα αναζητήσετε με βάσει τα υπόλοιπα make up και λοιπά. Εάν φτάσετε τελευταία στιγμή κινδυνεύετε να μείνετε ξεκρέμαστοι.

4.Έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας σας έχετε υποχρέωση να ενημερωθείτε για τον χρόνο παράδοσης του υλικού. Συνήθως ο χρόνος παράδοσης είναι από 2 έως 6 μήνες αυτό γιατί το υλικό είναι πολύ μεγάλο και η επεξεργασία του χρειάζεται αρκετό χρόνο. Εφ όσον συμφωνήσετε σε όλα και κλείσετε τον φωτογράφο σας σκεφτείτε ότι εκείνη την ημέρα θα εργαστεί για εσάς και θα έχει τα μάτια του 1014 για να μη χάσει στιγμή από το μυστήριο οπότε μην αγνοήσετε να εξασφαλίσετε στο κέντρο ένα τραπέζι για αυτόν αλλά και τον εξοπλισμό του. Σε αρκετά κέντρα δεξιώσεων συνήθως οι φωτογράφοι παραγκωνίζονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αφήσουν ούτε τον εξοπλισμό τους σε σημείο που να είναι ασφαλές.

5.Κλείνοντας θα αναφερθώ σε ένα θέμα που πολλά ζευγάρια δεν κατανοούν. Η επεξεργασία στο photoshop αποτελεί μια επιστήμη και σίγουρα ένα φίλτρο δεν είναι μαγικό. Απαιτεί γνώσεις και χρειάζεται πολύωρη διαδικασία για να γίνει. Εάν θελήσετε να επεξεργαστεί το υλικό σας σκεφτείτε ότι οι εργατοώρες χρειάζονται αμοιβή όπως και οι γνώσεις του φωτογράφου. Αφεθείτε στα χεριά των επαγγελματιών οι όποιοι γνωρίζουν καλύτερα το τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Εάν σας πει πως αυτό δεν γίνεται τότε δεν γίνεται.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα-κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τα ζευγάρια προς τους φωτογράφους. Εύχομαι να βοήθησα αρκετά όλα τα νέα ζευγάρια που σκέφτεστε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ή να βαφτίσετε το παιδάκι σας.

Είμαι ο Χρήστος Λαρισαίος επαγγελματίας φωτογράφος με εξειδίκευση το πορτραίτο και τα μυστήρια Γάμος Βάπτιση.

Site https://xristoslarisaiosphotography.gr/

Instagram https://www.instagram.com/xristos_larisaios/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Facebook https://www.facebook.com/xristoslarisaiosphotography.gr

Θα χαρώ να έρθουμε σε επικοινωνία για να δημιουργήσουμε μαζί το πιο όμορφο και δημιουργικό φωτογραφικό υλικό.

⏏ Κάτω Πατήσια, Αθήνα 104 45
☏ Τηλέφωνο: +30.6973086572
📨 Email: info@xristoslarisaiosphotography.gr
🕙 Ώρες επικοινωνίας: 10:00 – 20.00

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ