Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023

Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε κάποιες αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο και πιο σταθερό με τη νέα χρονιά. Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κλείστε ραντεβού με Αστρολόγο: astroteam.gr

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία; Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Κριός

Ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω την πρώτη μέρα του μήνα και θα μείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 22, γι’ αυτό η καριέρα, η δημόσια εικόνα σας και ο τρόπος που επικοινωνείτε με το ευρύτερο περιβάλλον σας θα είναι από τα θέματα που θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα. Όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, δηλαδή μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, θα χρειαστεί να εργαστείτε πολύ για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που θα προκύψουν στην καριέρα σας ενώ θα μπορέσετε να σκεφτείτε νέους τρόπους για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τους άλλους και τον τρόπο που προβάλετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Επιπλέον, μετά τις 23 που θα περάσει στον Τοξότη, μπορεί να σας απασχολήσουν θέματα φιλοσοφικά, νομικά ή εκπαιδευτικά ή να αναθεωρήσετε κάποιες σημαντικές επιλογές της ζωής σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού και είναι πιθανό να φέρει κάποια σημαντική οικονομική ευκαιρία ή να ωφελήσει με κάποιον τρόπο τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή τον συνεργάτη σας ή να σας βοηθήσει να εισπράξετε χρήματα από το κράτος, από κάποια ασφάλεια ή αποζημίωση ή κάποια κληρονομιά. Επιπλέον, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας που νιώθετε στις πολύ προσωπικές σας σχέσεις και θα σας φέρει πιο κοντά με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Στις 30 του μήνα, θα περάσει κι αυτή στο ζώδιο του Τοξότη και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναζητήσετε νέες εμπειρίες κι επαφές ενώ, δεν αποκλείεται να γνωρίσετε κάποιον σημαντικό άνθρωπο που θα λειτουργήσει ως μέντορας και θα σας δώσει την κατάλληλη καθοδήγηση ή τις συμβουλές που χρειάζεστε.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη θα φέρει κάτι νέο σε θέματα εκπαίδευσης και ανώτερης μόρφωσης, φιλοσοφικές αναζητήσεις, ταξίδια στο εξωτερικό κι επαφές με ξένους πολιτισμούς, νομικές υποθέσεις, δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή. Επιπλέον, μπορεί να φέρει μεγαλύτερο νόημα στη ζωή σας και να αλλάξει την κοσμοθεωρία σας. Στις 22 του μήνα, ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω και θα φωτίσει τη δημόσια εικόνα σας και την καριέρα σας και θα σας βοηθήσει να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί και εξωστρεφείς με αυτά που θέλετε να πετύχετε. Στις 27 Δεκέμβρη πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα κοντά στις 5 μοίρες του Καρκίνου και θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε κάποια θέματα που αφορούν το σπίτι, όπως μια ανακαίνιση ή μια μετακόμιση ή μπορεί να φέρει κάποια αλλαγή στη δομή της οικογένειας ή να χρειαστεί να ασχοληθείτε με κάποιο θέμα που αφορά τους γονείς σας.

Ταύρος

Στην 1 του μήνα ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω οπότε είναι πιθανό να σας απασχολήσει κάποιο θέμα που αφορά τις σπουδές σας ή να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποιο νέο πρόγραμμα σπουδών ή να ψάχνετε τρόπους για να μοιραστείτε γνώσεις ή πληροφορίες με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε με φιλοσοφικές αναζητήσεις ή να θελήσετε να ξεκινήσετε κάποιες δραστηριότητες που θα δώσουν βαθύτερο νόημα στη ζωή σας και στις σχέσεις σας. Από τις 12 και μέχρι το τέλος του μήνα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα μπορεί να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα σε οικονομικό ή προσωπικό επίπεδο ή να ασχοληθείτε με εσωτερικές αναζητήσεις προκειμένου να καταλήξετε σε κάποιες καινούργιες αποφάσεις με τη νέα χρονιά. Από την άλλη, μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις ή εμπόδια σε σχέση με κάποιο ταξίδι που μπορεί να θέλετε να κάνετε. Η Αφροδίτη στις 5 Δεκέμβρη αλλάζει ζώδιο και περνάει στον Σκορπιό, από όπου θα βελτιώσει τις σημαντικές σας σχέσεις και συνεργασίες, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και μια σημαντική νέα γνωριμία για εσάς. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι οι άλλοι είναι περισσότερο φιλικοί και δοτικοί απέναντί σας και εισπράττετε μεγαλύτερη εκτίμηση και αναγνώριση. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι πιθανό να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες ή να κάνετε μια επικερδή συμφωνία. Στις 30 του μήνα που θα μπει στον Τοξότη, θα ευνοήσει τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή το συνεργάτη ή χρήματα από τρίτες πηγές (εφορίες, τράπεζες, ασφάλειες, κληρονομιές κτλ.) και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και οικειότητας στις προσωπικές σας σχέσεις.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη δημιουργεί για εσάς τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσετε να θεραπεύσετε τραύματα του παρελθόντος και να απαλλαγείτε από βάρη που κουβαλάτε εδώ και καιρό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια συνειδητή επιλογή ή να χρειαστεί να βιώσετε μια μεταμορφωτική αλλαγή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα μέσα από μια κάθαρση. Σε αυτό θα βοηθήσει και η παρουσία του Άρη στο ίδιο ζώδιο που θα σας δώσει την απαραίτητη δύναμη και αποφασιστικότητα για να φτάσετε στη ρίζα του θέματος και να κάνετε τις αλλαγές που επιβάλλονται. Από την άλλη, η παρουσία του Άρη στον Τοξότη μπορεί να σημαίνει για εσάς ότι θα πρέπει να ασχοληθείτε με κάποια οικονομική συμφωνία στην οποία είτε θα προσπαθήσετε να υπερισχύσετε έναντι των άλλων είτε οι άλλοι θα προσπαθήσουν να επιβληθούν σε εσάς. Σε κάθε περίπτωση, δώστε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, ειδικά αν πρέπει να υπογράψετε κάποια έγγραφα.

Όταν ο Ήλιος περάσει στον Αιγόκερω στις 22 του μήνα, θα τονώσει την αισιοδοξία σας και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και τις επιλογές σας και να καταστρώσετε νέα δημιουργικά σχέδια τα οποία μπορεί να αφορούν σπουδές, διδασκαλία, εκδόσεις, ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό. Η πανσέληνος στις 27 του Δεκέμβρη στο ζώδιο του Καρκίνου τονίζει θέματα επικοινωνίας και μετακινήσεων, σπουδών και διδασκαλίας αλλά και σχέσεις με αδέλφια, κοντινούς συγγενείς και γείτονες, και είναι πιθανό να φέρει στο φως προβληματικές καταστάσεις που σχετίζονται με κάποιο από τα παραπάνω. Ίσως μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια σοβαρή υποχρέωση που είχατε αναλάβει σε σχέση με κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή αποφασίσετε να μην ανανεώσετε κάποιο συμβόλαιο. Από την άλλη, μπορεί να κάνετε κάποιο κοντινό ταξίδι με την οικογένειά σας ή να ολοκληρώσετε έναν κύκλο σπουδών.

Δίδυμοι

Από την 1 του μήνα που ο Ερμής θα βρίσκεται στον Αιγόκερω, είναι πιθανό να σας απασχολήσουν τα οικονομικά που μοιράζεστε με το σύντροφο ή τον συνεργάτη σας ή κάποια οικονομική συμφωνία την οποία θα πρέπει να μελετήσετε πολύ σοβαρά προτού υπογράψετε. Οι μέρες κατά τις οποίες ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, δηλαδή μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, είναι ιδανικές για να ρίξετε τους ρυθμούς, να κάνετε μια ενδοσκόπηση και να καθαρίσετε το περιβάλλον αλλά και την ενέργειά σας, ώστε να υπάρχει χώρος για να έρθουν καινούργια και καλύτερα πράγματα στη ζωή σας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, είναι καλές μέρες για να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα σε κάποιο θέμα που σας έχει προβληματίσει και να ανακαλύψετε πληροφορίες που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην πορεία.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού και θα βελτιώσει την καθημερινή ρουτίνα και τις σχέσεις με συναδέλφους ή υφισταμένους, ενώ θα σας δώσει την ευκαιρία να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία για κάποιο θέμα υγείας που σας απασχολεί ή να φροντίσετε το σώμα σας μέσα από ένα νέο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Στις 30 του Δεκέμβρη που θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη θα βελτιώσει σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες ή θα φέρει νέα πρόσωπα στη ζωή σας και θα διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο. Η νέα σελήνη στις 13 του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη είναι πιθανό να φέρει για εσάς μια νέα σχέση ή συνεργασία ή να ανανεώσει μια ήδη υπάρχουσα. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, θα μπορέσετε να προσελκύσετε νέα πελατεία. Όταν ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στο ίδιο ζώδιο μετά τις 22 Δεκέμβρη θα σας βοηθήσει να επανεξετάσετε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες, να κάνετε σοβαρές συζητήσεις και να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις.

Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω από τις 22, μπορεί να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας ή να ασχοληθείτε με οικονομικά θέματα ή να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ή κάποια άλλη μορφή εσωτερικής αναζήτησης ώστε να μπορέσετε να αφήσετε πίσω αυτά που σας βαραίνουν κι εμποδίζουν την εξέλιξή σας. Η πανσέληνος στις 27 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου είναι πιθανό να φέρει στην επιφάνεια θέματα οικονομικής και συναισθηματικής ανασφάλειας, ίσως λόγω κάποιας αλλαγής στο εισόδημά σας ή επειδή πρέπει να προβάλετε τον εαυτό μας με τρόπο που ενισχύει την προσωπική σας αξία κι αυτό σας αγχώνει. Από την άλλη, ίσως καταφέρετε να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας που έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτο ή να εξερευνήσετε κάποιο καινούργιο, το οποίο θα μπορούσε να σας αποφέρει και κάποιο οικονομικό όφελος.

Καρκίνος

Στην 1 του μήνα, ο Ερμής θα περάσει στον Αιγόκερω και για αρκετές μέρες τη σκέψη σας θα απασχολούν οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες που έχετε και είναι πιθανό να θελήσετε να βάλετε μια τάξη σε αυτές ή να αποκαταστήσετε τον τρόπο που επικοινωνείτε μέσα σε αυτές. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μέρες είναι κατάλληλες για να οργανώσετε τις πελατειακές σας σχέσεις και να τις βάλετε σε νέες βάσεις. Κατά την αναδρομή του Ερμή από τις 12 του Δεκέμβρη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες και, ίσως, είναι προτιμότερο να ακούσετε τους άλλους και να μιλήσετε όταν ο πλανήτης θα κινείται σε ορθή πορεία με τη νέα χρονιά, αφού θα έχετε πάρει το χρόνο σας για να σκεφτείτε σοβαρά τις επιλογές σας. Όταν ο Ερμής περάσει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, πιθανώς να αναθεωρήσετε τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία σας, το πρόγραμμα σωματικής άσκησης και διατροφής που ακολουθείτε και τον χρόνο που αφιερώνετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Επίσης, μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο κάποιο εργασιακό θέμα που σας είχε απασχολήσει στο παρελθόν ή κάποιο θέμα υγείας στο οποίο δεν είχε δοθεί οριστική λύση.

Η Αφροδίτη θα περάσει στον Σκορπιό στις 5 του μήνα και θα ευνοήσει τις ρομαντικές σας σχέσεις ενώ, δεν αποκλείεται, να φέρει μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία. Επίσης, είναι καλή εποχή για να τονώσετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε αυτά που σας κάνουν ιδιαίτερους και μοναδικούς, να ασχοληθείτε με κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο ή απλώς να περάσετε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο σας με φίλους ή με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς. Στις 30 του μήνα θα περάσει στον Τοξότη και θα φέρει αρμονία και ισορροπία σε θέματα εργασίας και καθημερινότητας, ενώ δεν αποκλείεται να θελήσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την υγεία σας με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο.

Η νέα σελήνη που πραγματοποιείται στον Τοξότη στις 13 του μήνα θα φέρει κάτι νέο στον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας, στην καθημερινή ρουτίνα σας, στην εργασία σας ή στον τρόπο που προσφέρετε και βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας. Με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, οι μέρες είναι κατάλληλες για να ενδυναμώσετε τη φυσική σας κατάσταση μέσα από ένα νέο ή βελτιωμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Επιπλέον, ίσως γίνετε περισσότερο μαχητικοί και διεκδικητικοί στο χώρο της δουλειάς ή αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τον τρόπο που αξιοποιείτε το χρόνο σας. Με τον Ήλιο στον Αιγόκερω από τις 22 του Δεκέμβρη, οι σχέσεις σας μπορούν να ανανεωθούν και να μπουν σε νέες βάσεις, καθώς αλλάζει με κάποιο τρόπο και η δική σας στάση απέναντι τους. Η πανσέληνος που γίνεται στο δικό σας ζώδιο στις 27 του μήνα, φωτίζει τα προσωπικά σας σχέδια και τις δικές σας ανάγκες και σας ωθεί να δραστηριοποιηθείτε με νέους τρόπους που θα γεμίσουν τη ζωή σας και θα της δώσουν μεγαλύτερο νόημα. Ίσως να νιώθετε περισσότερο ευσυγκίνητοι ή κυκλοθυμικοί αυτές τις μέρες αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε χαμηλούς τόνους, καθώς έτσι θα μπορέσετε να διασφαλίσετε τα κεκτημένα σας και να πετύχετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Λέων

Με τον Ερμή στον Αιγόκερω από την 1 του μήνα θα έχετε την ευκαιρία να αναλογιστείτε κάποια θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν, τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τον χρόνο που αφιερώνετε για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Ίσως μπορέσετε να μάθετε κάτι καινούργιο σε σχέση με αυτά τα θέματα ή να τα βελτιώσετε με κάποιο τρόπο. Στις 13 Δεκέμβρη, ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω και οι μέρες θα είναι ευνοϊκές για να σκεφτείτε νέους τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορούσατε να προσφέρετε στους γύρω σας πιθανώς με κάποια φιλανθρωπική δράση, ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιες συνεντεύξεις, αν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε εργασία ή να επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους που έχετε στην τωρινή σας απασχόληση. Όταν επιστρέψει στον Τοξότη στις 24 του μήνα, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποια από τα πράγματα που σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση είτε αυτά είναι τα χόμπι σας και η δημιουργική σας έκφραση είτε είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους είτε είναι η δουλειά σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές, τις οποίες είναι προτιμότερο να τις σκεφτείτε σοβαρά και να τις θέσετε σε εφαρμογή με τη νέα χρονιά.

Στις 22 του μήνα, ο Ήλιος μπαίνει κι αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερω και φωτίζει την καθημερινότητά σας με μια διάθεση ανανέωσης, οπότε είναι καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια καλή συνήθεια η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεσή σας, όπως να αφιερώνετε λίγα λεπτά παραπάνω για περπάτημα ή να ελαττώσετε την ποσότητα καφεΐνης ή ζάχαρης. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό από τις 5 του μήνα και θα διαπιστώσετε ότι οι σχέσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια είναι πιο ήρεμες και αρμονικές ή ότι, τουλάχιστον, οι διαφορές εξομαλύνονται πιο εύκολα. Αν το θέλετε, μπορείτε να περάσετε όμορφες στιγμές στο σπίτι σας ή να δεχθείτε επισκέψεις ή να κάνετε το χώρο σας πιο όμορφο και άνετο με μια αλλαγή στη διακόσμηση. Στις 30 Δεκέμβρη που η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη, είναι πιθανό να έχετε περισσότερο ρομαντική διάθεση, να θελήσετε να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό ή καλλιτεχνικό ή να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας, αν είστε γονείς.

Με τη νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να νιώσετε και πάλι παιδί, να βγάλετε προς τα έξω τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας και να προβάλετε όλα όσα σας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς. Επιπλέον, ίσως προκύψει μια νέα ερωτική σχέση ή ξεκινήσετε κάποιο επιχειρηματικό ή δημιουργικό project. Προς το τέλος του μήνα, με την πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου, θα έχετε τη διάθεση να αποτραβηχτείτε λίγο από την ένταση της καθημερινότητας και να ασχοληθείτε με την περισσότερο πνευματική πλευρά του εαυτού σας, να καλλιεργήσετε τη διαίσθησή σας και να καθαρίσετε την ενέργειά σας, ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη και ισορροπία. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν η επαφή με τη φύση και ιδιαίτερα με το νερό ή τα πνευματικά ταξίδια μέσα από την προσευχή και τον διαλογισμό ή ένα ταξίδι σε κάποιο μέρος που θα σας προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση. Από την άλλη, μπορεί να ολοκληρώσετε κάποιο σημαντικό κύκλο ζωής ή να κάνετε κάποιες μυστικές επαφές και να δράσετε στο παρασκήνιο μέχρι να αποφασίσετε να ανακοινώσετε τα σχέδια σας.

Παρθένος

Στην 1 του Δεκέμβρη, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από όσα σας δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Όταν ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές ώστε να νιώθετε καλύτερα μέσα σας και να μπορείτε να εκφράζετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας με τρόπο που να σας γεμίζει, ενώ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιο δημιουργικό project ή μια ρομαντική σχέση. Στις 24 του μήνα που ο Ερμής θα επιστρέψει στον Τοξότη, είναι πιθανό να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας σε σχέση με τα άτομα της οικογένειάς σας ή τους στενούς σας φίλους που είναι σαν οικογένεια για εσάς και να προσπαθήσετε να εξομαλύνετε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν μεταξύ σας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να δείξετε κάποια εγκράτεια με συγγενικά πρόσωπα που πιθανώς σας εκνευρίζουν ή σας κουράζουν αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε λόγω των γιορτών. Η ψυχική σας ηρεμία και υγεία είναι πιο σημαντικές, γι’ αυτό αφήστε και κάτι να πέσει κάτω και μην εμπλακείτε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Στις 5 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού και φέρνει χαρά και αρμονία στις σχέσεις σας με αδέλφια, στενούς συγγενείς και γείτονες, ενώ ευνοεί τα μεταφορικά σας μέσα, τις κοντινές μετακινήσεις και κάθε είδους επικοινωνία, καθώς οι μέρες είναι καλές για να μοιραστείτε όμορφες ιδέες και συναισθήματα με τους γύρω σας. Στις 30 του μήνα η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη και είναι πιθανό να θελήσετε να ομορφύνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας ή να προσκαλέσετε κόσμο στο σπίτι σας για να διασκεδάσετε, ενώ θα βελτιωθούν και οι σχέσεις σας μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 του μήνα, είναι πιθανό να φέρει κάτι νέο σε σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας κάποια βαριά συναισθήματα και παλιές συμπεριφορές που δε σας ωφελούν πια. Είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες συνειδητές επιλογές σε σχέση με τα συγγενικά σας πρόσωπα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και θα τονώσουν την ψυχική σας δύναμη.

Ο Ήλιος θα περάσει στον Αιγόκερω στις 22 του μήνα και θα φωτίσει τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, θα ανανεώσει τις ρομαντικές σας σχέσεις και τον τρόπο που χαίρεστε και διασκεδάζετε και θα τονώσει το γενικότερο αίσθημα χαράς και ικανοποίησης που έχετε. Η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 27 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου, φωτίζει το ευρύτερο κοινωνικό σας περιβάλλον, τις σχέσεις μέσα σε ομάδες και παρέες και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχετε. Είναι πιθανό κάποια σχέδια ή φιλίες να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

Αιγόκερως

Και μπαίνουμε στο μήνα σας, που ξεκινάει με τους Τοξότες, ωστόσο εσείς κόβετε το νήμα της χρονιάς! Και είστε σε φάση εσωτερικής προετοιμασίας, -και εσείς- και απολογισμού. Το μυαλό πάει από το ένα θέμα στο άλλο μέσα από ένα πιο κριτικό πρίσμα. Βάζετε κάτω τι πρέπει, τι θέλετε να αλλάξετε πάνω σας, τι projects σας αφορούν και θέλετε να προχωρήσετε. Λεφτά από την εργασία και τα αποτελέσματα της εργασίας, τα οποία τα βλέπετε κοντά σας. Σύνδεση με στόχους και ομάδες. Πάντα εσείς αγαπάτε τη δουλειά και βρίσκετε κάτι παραπάνω να κάνετε! Γύρω στις 10 Δεκεμβρίου προσοχή σε σπατάλες και ξοδέματα, προσοχή σε βουτιά στις απολαύσεις! Και πάμε στην τελευταία νέα Σελήνη της χρονιάς και εσείς κάνετε μια ανασκόπηση, έναν απολογισμό, σύνδεση με τα προηγούμενα για να προχωρήσετε στα επόμενα. 21 Δεκεμβρίου προσοχή σε ένα πάγωμα, μια απόσταση που θα νιώσετε με τα παιδιά ή τον ερωτικό σύντροφο. Και, ναι, πανηγυρικά φτάνουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και την μικρότερη μέρα του χρόνου, που όμως για εσάς είναι τεράστια καθώς σηματοδοτεί τε γενέθλιά σας. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά!

Μια εξαιρετική μέρα για εσάς να ασχοληθείτε με θέματα της εργασίας και τους στόχους που αφορούν την εξέλιξή σας. Παραμονή Χριστουγέννων και κλείνεστε λίγο περισσότερο επικοινωνιακά, και καλά κάνετε αν έτσι νιώθετε. Οι μέρες έχουν άλλη βαρύτητα, άλλη ενέργεια! Μια μοναδική όψη ανήμερα Χριστούγεννα σας συνδέει με την ανιδιοτελή αγάπη και εξιδανίκευση, προσοχή για εσάς γιατί θα θέλετε να συνδέσετε αυτή την αίσθηση με πρακτικά θέματα. Αποφύγετε τα πρακτικά, κρατήστε μόνο τη δόνηση της ημέρας. Πανσέληνος απέναντί σας στις 27, πιο ευερέθιστοι σε σχέσεις και συνεργασίες, μπορεί να οδηγηθείτε συνειδητά ή ασυνείδητα σε διαπληκτισμούς. Προσοχή και πάλι! Η τελευταία μέρα της χρονιάς σας συνδέει με την φιλανθρωπία και την ανιδιοτελή αγάπη, ό,τι κάνετε εθελοντικά, χωρίς να κρύβει πρακτικά οφέλη από πίσω. Ίσως να κρύβει και μια αποθάρρυνση, απογοήτευασ, εξαπάτηση. Κάντε συντήρηση ενέργειας και δυνάμεων. Ετοιμάζεστε για να εγκαινιάσετε τη χρονιά. Όλα πάνε καλά, και όλο και καλύτερα έρχονται!

Υδροχόος

Με το βλέμμα στραμμένο στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις και σε πρακτικό-οικονομικό κομμάτι, βρίσκετε τρόπο να πάρετε απάνω σας και να μεθοδεύσετε καταστάσεις με έναν δικό σας μοναδικό τρόπο. Και τα αποτελέσματα έρχονται, τα βλέπετε, η δουλεία και το αντίκτυπό σας στην κοινωνία είναι σημαντικό και ανταποδοτικό. Είναι σημαντικό επίσης να δείτε πως θα ξοδέψετε τον εαυτό σας και τις οικονομικές πηγές σας για να προωθήσετε καλύτερα θέματα δουλειάς και σπιτιού. Η νέα Σελήνη στις 13 σας βοηθά να βρείτε λύσεις, να κάνετε ενάρξεις με παλαιότερες ιδέες στο παρόν. Προσοχή στην αναδρόμηση του Ερμή, που όλο το μήνα θα αφορά και σε συναλλαγές και επικοινωνίες, σε χρήματα της δουλειάς και πως θα κινηθείτε. Μετριοπάθεια και ψυχραιμία.

21 Δεκεμβρίου, ένα πάγωμα σε σχέσεις και δημόσιες σχέσεις, μέσα στη δουλειά και στην οικογένεια. Δώστε λιγάκι προσοχή στη διαχείριση του. 22 του μήνα, ο Ήλιος μπαίνει στους γείτονες Αιγόκερους, και σας συνδέει με την εσωτερική σας πλευρά, το υποσυνείδητο, και εσείς μπαίνετε σε φάση απολογισμού και ανασκόπησης. Και πάλι τα χρήματα της δουλειάς σας και η σύνδεση με ομάδες, κοινότητες, νεαρότερα άτομα έρχεται στην επιφάνεια, για θέματα εκκρεμή, στα οποία οφείλετε να εστιάσετε. 25 Δεκεμβρίου μια πολύ δυνατά ενεργειακή μέρα, αφήστε πρακτικότητες στην άκρη και συνδεθείτε με τις πραγματικές σας αξίες. Προσοχή σε εξιδανίκευση και ψευδαισθήσεις. Και πανσέληνος στις 27 σε ένα πρακτικό τελείως κομμάτι, το οποίο αφορά σε καθημερινότητα, σε οργάνωση, σε πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, αλλά και σε θέματα υγείας, σωματικής φροντίδας, άσκησης και διατροφής, στα οποία πρέπει να εστιάσετε. Το τέλος του χρόνου σας βρίσκει με χρήματα, όλα δουλεύουν, όλα αποδίδουν, μην αφήσετε καμία αποθάρρυνση να σας ρίξει την ενέργεια χαμηλά. Απολαμβάνετε δυνατές στιγμές μες την οικογένεια, μες το σπίτι, με τους γονείς, με τον εαυτό σας.

Ιχθύες

Ο Δεκέμβριος ξεκινά με μια πιο κριτική ματιά προς τα έσοδα από τη δουλειά αλλά και τους φίλους. Θέματα τα οποία είχατε στον αυτόματο το προηγούμενο διάστημα και τώρα καλείστε να κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις. Από τις 5 του μήνα επιθυμείτε να συζητήσετε σχέσεις που αφορούν σημαντικούς ανθρώπους, τον ερωτικό σύντροφο και τα παιδιά. Επίσης, βάζετε τιμή στη δημιουργικότητα. Όπως και τη σταθερότητα, τη δικαιοσύνη και την πρακτικότητα. Στις 10 Δεκεμβρίου προσοχή σε υπερβολές και σπατάλες σε διακοπές και δραστηριότητες με φίλους. Και 13 Δεκεμβρίου το νέο φεγγάρι και η ανάδρομη κίνηση του Ερμή για εσάς επιφυλάσσουν κάποια θέματα στον επαγγελματικό στίβο, στην καριέρα, τα οποία θέλουν ξανά την προσοχή σας. Μια από τα ίδια, για να κάνετε κλείσιμο χρονιάς δεν πρέπει να αφήσετε εκκρεμότητες.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα ένα πάγωμα σχέσεων αισθάνεστε με φίλους, μέσα στα σόσιαλ, με το παιδί, με τον ερωτικό σύντροφο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Από τις 22 του μηνός με το χειμερινό ηλιοστάσιο, έντονες συζητήσεις κυρίως για οικονομικά, αλλά και την κοινωνικοποίησή σας. Προσοχή στην εξιδανίκευση φίλων και ομάδων, διότι έχετε μια τάση προς τα εκεί… Παραμονή Χριστουγέννων είστε ακόμα στη δουλειά και ακόμα κι αν είστε εκτός, πάλι η έννοια και η κουβέντα σας πάλι τη δουλειά αφορά. Και Χριστούγεννα! Μια μέρα με υψηλή δόνηση. Δημιουργία, κατανόηση, τρυφερότητα συμπόνοια, προσοχή, πάλι εξιδανίκευση! Φροντίστε να μην ασχοληθείτε με πρακτικά θέματα σήμερα για κανένα λόγο. Προσπαθήστε να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε. Και αυλαία με πανσέληνο για εσάς με έμφαση στη δημιουργικότητα, τα παιδιά, τον έρωτα. Με έμφαση σε αυτά που αγαπάτε και στη χαρά της ζωής. Γιορτάστε το! Από τις 30 διευκολύνονται και καλυτερεύουν οι σχέσεις και τα οικονομικά στα τόσο… ταλαιπωρημένα επαγγελματικά. Κι αν αισθανθείτε μια αμφιβολία, απελπισία ή εξαπάτηση, κάντε συντήρηση δυνάμεων. Αύριο, όντως ξημερώνει μια καινούρια μέρα!

Ζυγός

Άλλο ένα ζώδιο εσείς, όμορφοι Ζυγοί, το οποίο έχει ανάγκη από απόσυρση και εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό του. Προσπαθήστε -όχι να δικαιολογήσετε και να δικαιολογηθείτε!- να μαλακώσετε την κριτική απέναντι στον εαυτό σας. Ίσως βοηθάει και η κυβερνήτριά σας η οποία φεύγει από πάνω σας και πάει στο τομέα ο οποίος αφορά σε κτήματα και αποκτήματα, τα λεφτά στα λεφτά. Διακρίνεστε από μια άνεση να μιλήσετε για χρήματα, δανεικά και διαπραγμάτευση. Από την άλλη μην κάνετε υπερβολές σε αγορές και σπατάλες. Ειδικά στις 10 Δεκεμβρίου, μια ιδιαίτερη προσοχή διότι θα ταρακουνήσει αρκετά την ασφάλειά σας. Η νέα Σελήνη στις 13 του μήνα μιλά για θέματα με αδέρφια και έγγραφα και μετακινήσεις και το αυτοκίνητο και συναλλαγές και όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά στα οποία τρέχετε από πίσω για να συμπληρώσετε τη μεγαλύτερη εικόνα, μιας συνειδητότητας και μιας ολότητας. Σας δίνει μια ευκαιρία να δραπετεύσετε σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο σε νέα ερεθίσματα τον οποίο έχετε μεγάλη ανάγκη. Μια μεγαλύτερη προσοχή γύρω στις 21 του μήνα, όπου θα νιώσετε ένα πάγωμα οικονομικό, συναισθηματικό ή και τα δύο μαζί.

Έσοδα δικά σας ή του συντρόφου μπαίνουν σε pause, έτσι ξαφνικά και απότομα. Από την επόμενη μέρα και το χειμερινό ηλιοστάσιο, βασική σας έννοια οι γονείς, η πατρική σας οικογένεια, το σπίτι και σαν έννοια και σαν περιεχόμενο. Ώρα για ενδοσκόπηση και αναλογισμό με παρελθούσες καταστάσεις να είναι παρούσες και να ζητάνε είτε κλείσιμο, είτε μεγαλύτερο ψυχολογικό ρούφηγμα από μέρους σας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσετε πως θα κινηθείτε. Τα Χριστούγεννα θα είναι μια μέρα εξιδανίκευσης. Προσέξτε μην πάρετε αποφάσεις οι οποίες αφορούν σε πρακτικά θέματα. Και πάμε αισίως για κλείσιμο χρονιάς με πρωταγωνίστρια μια πανσέληνο, κορώνα στο κεφάλι σας! Αποφάσεις σχετικά με το επάγγελμα, την καριέρα που πρέπει να πάρετε θα σας δοκιμάσουν. Διαπρέπετε στις δημόσιες σχέσεις αλλά που θέλετε να πάτε; Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να λογοδοτήσετε κατά κάποιον τρόπο για τη συμπεριφορά σας! Εκρηκτική για εσάς πανσέληνος. Αλλά παραγωγικά και τα ξεσπάσματα. Φροντίστε τον εαυτό σας με καλή διατροφή και άσκηση και προσπαθήστε να ενδυναμώσετε εσωτερικά και εξωτερικά.

Σκορπιός

Καλό Δεκέμβριο με ένα πιο κριτικό και … άγρυπνο βλέμμα για εσάς για θέματα τα οποία αφορούν υπογραφές και έγγραφα, συμβόλαια και χαρτιά, αδέλφια και ξαδέλφια, ταξίδια μικρά και μεγάλα. Εκμεταλλευτείτε ιδιαίτερα εσείς τον ορθό, αν και όχι τόσο εύκολο Ερμή σε αυτά τα θέματα. Από τις 5 όλο και καλύτερα τα πράγματα, αισθάνεστε και είστε καλύτερα μέσα σας και αυτό βγαίνει και έξω σας και σας το λένε και οι άλλοι. Ο Δεκέμβριος μιλά για επίτευξη, εφόσον είστε συνειδητοί και έχετε πρόγραμμα. Τα πράγματα σίγουρα καλυτερεύουν! Προσοχή και για εσάς ιδιαίτερα γύρω στις 10 του μήνα, θέματα σπατάλης και υπερβολές, -όχι, δεν έχετε καμία υποχρέωση να κάνετε τίποτα. Στις 13 Δεκεμβρίου το ίδιο σας επιβεβαιώνει και το νέο φεγγάρι στο κομμάτι των εσόδων σας, αλλά και των προσωπικών σας αξιών και ταλέντων. Εμπρός… πίσω και εσείς μιας και η ανάδρομη πορεία του Ερμή, δεν εγγυάται και για πολλά πράγματα.

21 Δεκεμβρίου ένα ξαφνικό πάγωμα σχέσεων, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τους λόγους και τις συμπεριφοράς από μέρους σας ή από μέρους των άλλων, και όχι να δικαιολογήσετε ή να δικαιολογηθείτε σε αυτή τη φάση. Ενώ, την επόμενη μέρα πιάνετε ξανά αυτά τα ρημάδια τα χαρτιά και τα χαρτάκια στα χέρια σας και θέλετε μια και καλή να τελειώνετε. Not! Όχι με ανάδρομο! Ευκαιρία να πάτε καμιά εκδρομούλα, να περάσετε καλά, να μη σκέφτεστε τα σοβαρά, αλλά τα πιο ανάλαφρα και μικρά της ζωής αυτής. Επιμένει ο ανάδρομος πολύ για υπογραφή και συμβόλαιο, επιμείνετε και εσείς να μην το κάνετε. Επίσης, αποφύγετε σημαντικές αγορές και επενδύσεις. Χριστούγεννα και εσείς κυριεύεστε από την ανιδιοτελή αγάπη, την κατανόηση, την συμπόνοια. Προσοχή, όχι εξιδανίκευση, αλλά δημιουργικότητα! Κοιτάτε ψηλά στον ουρανό, κάντε την ευχή και θα πραγματοποιηθεί! Πολύ δυνατή πνευματικά, καλλιτεχνικά και μεταφυσικά μέρα. Και κλείσιμο χρονιάς με πανσέληνο στην εξέλιξή σας, στους επόμενους προς επίτευξις στόχους. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά, η ψυχή σας το ξέρει. Περάσατε δια πυρός και σιδήρου και τα καταφέρατε. Τώρα πάμε γι’ άλλα!

Τοξότης

Είναι ο μήνας σας, συνεχίζονται τα γενέθλιά σας! Και ξεκινάει με μια πιο σοβαρή και κριτική ματιά στα έσοδα-έξοδα, στο τι θέλετε και πρέπει να αλλάξετε. Και σιγοντάρετε και εσείς με μια διάθεση να αλλάξετε με το δικό σας τρόπο, μέσα από ένα δικό σας πλαίσιο, με πολλή αγάπη αλλά και με όρια πλέον. Κάτι έχετε πάρει μυρουδιά! Το ζώδιό σας είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την επιπολαιότητα, αλλά και με τη σοφία και τη γνώση, την οποία έχετε … κουραστεί για να αποκτήσετε! Και την αποκτήσατε, και τώρα κάπως πρέπει να συνδεθεί με τη ζωή και την ύπαρξή σας. Προσοχή σε υπερβολές και σπατάλες μέσα οικονομικές αλλά και σχεσιακές μέσα στο εργασιακό περιβάλλον στις 10 Δεκεμβρίου. Στις 13 ένα τελευταίο νέο φεγγάρι στο ζώδιό σας, μαζί και με τον ανάδρομο να κουνάει το δάχτυλο(!), σας δίνει δικαίωμα στο όνειρο και στο όραμα. Εστιάζετε σε προσωπικούς και πιο εγωκεντρικούς στόχους. Και καλά κάνετε διότι έχετε υποχρεώσεις και καθήκοντα και απέναντί σας.

Κάποια σκιά στις εργασιακές σχέσεις, ή με χρήματα τα οποία πρέπει να πάρετε. Ένα πάγωμα εκεί, ωστόσο δεν είναι προτεραιότητα. Και αποχαιρετάμε τους Τοξότες και με τα γενέθλια των γειτόνων σας, των Αιγόκερων, εσείς εστιάζετε σε οικονομικά θέματα, άλλα και θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αξία σας, την αυτοπεποίθησή σας, είτε αυτό δηλώνεται σε νούμερα και ακίνητα, είτε όχι. Από τις 24 ξανακοιτάτε κάποια εκκρεμή θέματα, εξετάζετε νέες προοπτικές και βρίσκετε ευκαιρία να ταξιδέψετε! Μην κλείσετε εισιτήρια ακόμη, έχει ανάδρομο! Τα Χριστούγεννα είναι μέρα σύνδεσης και επαφής με την οικογένεια. Και θα έχετε μια τάση για εξιδανίκευση, για αυτό καλό θα ήταν να μη βάλετε πρακτικά θέματα στο εορταστικό τραπέζι. Και πανσέληνος στις 27 Δεκεμβρίου, λίγο πριν η χρονιά ολοκληρωθεί, εσείς κάνετε με τον τρόπο σας ενδοσκόπηση και απολογισμό. Πικρία κρύβει αυτή η πανσέληνος για εσάς, μια δοκιμασία, μια αστοχία, φαίνονται να έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο πάνω σας. Μετράτε τις δυνάμεις για να βγείτε πιο δυνατοί ξανά. Με ασφάλεια, πλέον. Και η τελευταία μέρα του χρόνου κρύβει δωράκι για εσάς λάμψη, γοητεία και αυτοπεποίθηση. Ξαναπατάτε στα πόδια σας. Εμπιστεύεστε τους άλλους. Εμπιστεύεστε τις δυνάμεις σας και κλείνετε αυτή την τόσο ιδιαίτερη χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

Από τη Ναταλία Σερδάρη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ