4 ιδέες που θα κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη

H καραντίνα συνεχίζεται στη χώρα μας και παρότι ο εμβολιασμός προχωράει, ακόμη δεν έχουμε δει φως στην άκρη του τούνελ. 4 ιδέες που θα κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αυτό, όπως είναι λογικό, μας δημιουργεί μια ανασφάλεια και αγωνία για το πότε τελικά θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα». 4 ιδέες που θα κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη.

Όσο λοιπόν η καραντίνα είναι το πλαίσιο, η ζωή και η ρουτίνα μας έχει αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίσουμε ως γονείς και άνθρωποι.

Η καθημερινότητα έχει διαμορφωθεί εκ νέου τον τελευταίο χρόνο και πολλά πράγματα που είχαμε ως δεδομένα έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, οι μικρές, απαραίτητες, ανάσες από τις υποχρεώσεις του σπιτιού και των παιδιών δεν υπάρχουν στη σημερινή συνθήκη.

Όλα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι και όλοι είμαστε διαρκώς μέσα στο σπίτι. Τηλε-εργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τα παιδιά, η φροντίδα του σπιτιού, η σχέση με τον/την σύντροφό μας, αποτελούν ένα δύσκολο παζλ που ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς και ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να πάρουμε ανάσα!

Η καθημερινότητα απαιτεί multitaskingκαι πολλή προσπάθεια και υπάρχουν περίοδοι που απλώς αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα και ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθανόμαστε ένα είδος burn-out, που μάς «ρίχνει» ψυχολογικά και μaς δυσκολεύει να συγκεντρωθούμε στα σημαντικά της ζωής μας. Όμως υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να λύσουμε κάποια ζητήματα.

  1. Επικοινωνούμε ανοιχτά

Αρχικά, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά με τα μέλη της οικογένειας μας και τους φίλους μας, για όσα αισθανόμαστε και όσα μας προβληματίζουν. Κατόπιν, αν κρίνουμε πως αυτό είναι απαραίτητο, να ζητάμε τη γνώμη ενός ειδικού που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το αίσθημα ψυχικής κόπωσης και ρουτίνας που νιώθουμε στην καραντίνα.

  1. Φροντίζουμε τον εαυτό μας

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και μας εκτονώνουν ψυχικά.

  1. Ζητάμε βοήθεια όποτε χρειάζεται

Δεν φοβόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια όπου και όποτε χρειάζεται είτε αυτό είναι για τις δουλειές του σπιτιού, την απασχόληση των παιδιών ή για τη φροντίδα ηλικιωμένων μελών της οικογένειας μας. Η λύση μιας  babysitter που μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για 1-2 ώρες σε εξωτερικό χώρο μπορεί να μας δώσει την ανάσα που χρειαζόμαστε.

  1. Αφιερώνουμε χρόνο σε αυτά που αξίζουν

Ακόμα και να μπορέσεις να απαλλαγείς από μερικές εργασίες, να μειωθεί ο όγκος του προγράμματός σου ή να μπορέσεις να έχεις λίγο χρόνο, για σένα, χωρίς τις δουλειές του σπιτιού, θα δεις πόσο θετικό αντίκτυπο θα έχει στη ψυχολογία και τη διάθεσή σου.

Άλλωστε αν κάτι μάθαμε φέτος είναι πόσο σημαντικό είναι το self-care και ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό και την οικογένειά μας.

Ειδικά τώρα, που οι συνθήκες είναι περίεργες, είναι σημαντικό να μπορούμε να παίρνουμε μικρές ανάσες από την καθημερινότητα, προκειμένου να διατηρούμε την ισορροπία μας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ