Μαθαίνω να συλλαβίζω παίζοντας!

Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα θα σας δείξω μια εύκολη χειροτεχνία για παιδιά προσχολικής ηλικίας που σκοπός είναι μέσα από το παιχνίδι να μάθουν να συλλαβίζουν! Μαθαίνω να συλλαβίζω παίζοντας!

Την συγκεκριμένη χειροτεχνία η μικρή μου κόρη, την έφερε με χαρά από το σχολείο της (προνήπιο) όπου τους είχε βοηθήσει η δασκάλα στην κατασκευή! Αφορά λοιπόν ένα εργαλείο εκμάθησης με δύο ομόκεντρους κύκλους όπου γυρνώντας τους, επιλέγεις ένα σύμφωνο και ένα φωνήεν. Την έλυσα την χειροτεχνία για να σας βοηθήσω να την φτιάξετε και εσείς στο σπίτι σας αφού είναι πραγματικά πολύ εύκολη αλλά και πολύ χρήσιμη για τα νήπια!

Έχουμε δύο ομόκεντρους κύκλους με διαφορετική διάμετρο, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλον, κατά το ύψος των γραμμάτων (να μην καλύπτονται δηλαδή τα γράμματα του μεγάλου κύκλου από τον μικρό κύκλο). Επίσης ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο στο εσωτερικό του οποίου έχετε σχεδιάσει και αφαιρέσει με ένα κοπίδι ένα επίσης κομμάτι – μικρότερο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

silavizo-2-mommyjammi

Στο κέντρο των κύκλων που έχετε σχεδιάσει με τον διαβήτη έχετε κάνει μια μικρή τρυπούλα καθώς επίσης και στην άκρη στο κόκκινο σχήμα μας με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Το ύψος για το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο θα το μετρήσετε να είναι ίσο με την ακτίνα του μεγάλου μας κύκλου (ουσιαστικά μέσα στο κενό θέλουμε να εμφανίζονται τα δύο γράμματα από το μεγάλο και τον μικρό κύκλο (κατακόρυφα).

silavizo-3-mommyjammi

Στο κέντρο βάζουμε ένα μικρό κλιπ με έλασμα ώστε να πιάσουμε τα τρία χαρτονάκια μας.

silavizo-4-mommyjammi

Γυρίζουμε λοιπόν και τους κύκλους και το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ώστε κάθε φορά να δημιουργούμε ένα διαφορετικό ζευγάρι με σύμφωνο και φωνήεν!

silavizo-5-mommyjammi

Η μικρή μου Κωνσταντίνα ενθουσιάστηκε με το σκεπτικό και για να ενισχύσουμε το έργο μας τοποθετήσαμε στην ντουλάπα μας μια λευκή μεταλλική επιφάνεια επάνω στην οποία βάζαμε τα μαγνητάκια με τα γραμματάκια μας. Σκοπός σε πρώτη φάση και ειδικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν είναι άμεσα η εκμάθηση και η εκπαίδευση. Σκοπός είναι η εξοικείωση με τα γράμματα και οι πρώτες προσπάθειες να πραγματοποιούνται με χαρά και πάντα με τη μορφή του παιχνιδιού!

silavizo-6-mommyjammi

 

Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσετε και αναμένω τις εντυπώσεις σας!

Σας γλυκοφιλώ!!!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ χρήσιμα όλα ειδικά για το καλοκαίρι που έρχεται. Τα παιδιά εξασκούνται και εξοικειώνονται με τα γράμματα και τις συλλαβές μέσα από το παιχνίδι. Σίγουρα θα έχει καλά αποτελεσματα.

  2. Πολύ όμορφο και πολύ πρωτότυπο! Θα το κάνουμε και εμείς σίγουρα! ! Σ ευχαριστώ πολύ πολύ και για την αναφορά ??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ