Έντονοι πόροι του δέρματος που οφείλονται και πως τους αντιμετωπίζουμε;

Tο μέγεθος και ο αριθμός των πόρων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έντονοι πόροι του δέρματος που οφείλονται και πως τους αντιμετωπίζουμε; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Tο μέγεθος και ο αριθμός των πόρων ( εκφορητικού ανοίγματος ) της σμηγματογόνου μονάδας στην επιφάνεια της επιδερμίδας δηλαδή (μικρά ανοίγματα στην επιφάνεια της επιδερμίδας από τα οποία εξέρχεται το σμήγμα) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος
  • Τύπος του δέρματος
  • Ηλικία
  • Λανθασμένη περιποίηση του δέρματος

Οπότε δεν χρειάζεται να ανήκεις στην κατηγορία του λιπαρού δέρματος, ούτε να βρίσκεσαι στην εφηβεία για να εμφανίσεις πόρους στο πρόσωπο  σου. Έντονοι πόροι του δέρματος.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές περιποίησης ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανοιχτοί πόροι στο πρόσωπο:

  1. Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πρωί/βράδυ και η βαθιά ενυδάτωση για να παραμείνει καθαρό το πρόσωπο μας χωρίς φραγμένους πόρους (αναλόγως τον τύπο της επιδερμίδας σας θα χρησιμοποιείται και το ανάλογο καθαριστικό).
  2. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να γίνεται πάντα πριν τον βραδινό ύπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται η αναδόμηση των κυττάρων.
  3. Η απολέπιση της επιδερμίδας μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι ένα καθοριστικής σημασίας για να διατηρήσετε τους πόρους σας καθαρούς.
  4. Μην αμελείτε το ραντεβού με τον δερματολόγο, αισθητικό για βαθύ καθαρισμό των πόρων και του δέρματος γενικότερα.
  5. Ο ήλιος έχει βλαβερές επιπτώσεις στο δέρμα και προκαλεί μεγαλύτερους πόρους. Μην παραλείπετε λοιπόν, την αντηλιακή σας κρέμα χειμώνα καλοκαίρι.
  6. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας για την μέθοδο της Μικροδερμοαπόξεση, η οποία απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων. Η νέα επιδερμίδα που εμφανίζεται έχει μικρότερους πόρους, ενώ παράλληλα απορροφά πιο αποτελεσματικά το κολλαγόνο και τα άλλα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης.

Τέλος αποφύγετε  τα “βαριά” προϊόντα  μακιγιάζ τα οποία φράζουν  τους πόρους και τους κάνουν να φαίνονται  μεγαλύτεροι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ