Εμμηνόπαυση και οι αλλαγές στην επιδερμίδα

Με την εμμηνόπαυση παρατηρούμε έντονες αλλαγές στην υφή και την όψη της επιδερμίδας. Εμμηνόπαυση και οι αλλαγές στην επιδερμίδα – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η εμμηνόπαυση είναι η οριστική διακοπή της περιόδου, η οποία οφείλεται στην παύση λειτουργίας των ωοθηκών που δεν παράγουν πλέον τις γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη. Η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει  όλα τα όργανα του οργανισμού και της επιδερμίδας . Γυναίκες αναφέρουν συχνά τις εξάψεις, τις απότομες εναλλαγές στη διάθεση, την αύξηση βάρους, τυχόν προβλήματα στον ύπνο και την εμφάνιση οστεοπόρωσης ακολουθεί και μια σειρά από έντονες αλλαγές στην υφή και την όψη της επιδερμίδας, που συνθέτουν το φαινόμενο της ορμονικής γήρανσης.

Καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος σας, το οποίο είναι φυσιολογικό, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα σας.

·       Το δέρμα γίνεται πιο λιπαρό

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων σας πέφτουν, ενώ εκείνα της τεστοστερόνης αυξάνονται και οδηγούν σε μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος. Σε αυτή την περίοδο μπορεί να υπάρξει και έντονη έξαρση ακμής.

·       Μειωμένη ελαστικότητα

Τα οιστρογόνα συμμετέχουν και στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες είναι οι πρωτεΐνες που διατηρούν την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος σας. Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, ο οργανισμός σας παράγει σταδιακά ολοένα και λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη.

·       Αύξηση τριχοφυΐας στο πρόσωπο

Ο λόγος και εδώ είναι η μείωση των οιστρογόνων και η υπερίσχυση των ανδρικών ορμονών.

·       Βαθιές ρυτίδες και έντονες καφέ κηλίδες

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει συστηματικά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να επέλθει χαλάρωση του δέρματος αλλά και βαθιές ρυτίδες. Επίσης είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης να εμφανιστούν έντονες καφέ κηλίδες στα σημεία που η επιδερμίδα είναι πιο συχνά εκτεθειμένη, στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ και στα χέρια. Η μορφή αυτή υπερμελάγχρωσης ονομάζεται χλόασμα και οφείλεται στην ακανόνιστη παραγωγή μελανίνης λόγω της μείωσης των οιστρογόνων.

Η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι, διατηρεί το δέρμα υγιές και ανθεκτικό ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποιες είναι οι επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας; Πως θα επιλέξουμε αντηλιακό;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας; Πως θα επιλέξουμε αντηλιακό;

Η χρήση ενυδατικών και θρεπτικών προϊόντων στο σπίτι για την περιποίηση του δέρματος, το προστατεύει από την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Επενδύστε στις σύγχρονες αντιγηραντικές φόρμουλες.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ