10 νέοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ίωση και το κρυολόγημα

Το κρύο ξεκίνησε και πλέον είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να ξεκινήσουν πιο έντονα οι ιώσεις και τα κρυολογήματα. Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Όσοι έχουμε παιδιά θα μου πείτε σίγουρα ότι τα όργανα είχαν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Σε κάθε όμως περίπτωση και όσο πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, τα πράγματα λίγο θα δυσκολεύουν. Οπότε πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα! Ποιος θέλει να βασανίζεται από αυτά και κυρίως ποιος θέλει να χάνει τις γιορτές μένοντας στο κρεβάτι;! 10 νέοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ίωση και το κρυολόγημα 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με την πρώτη της θερμοκρασίας αυξάνονται οι ιώσεις και τα κρυολογήματα, αυτό όμως δεν οφείλεται στην πτώση της θερμοκρασίας. Εάν βρισκόμαστε κάπου έξω που κάνει κρύο αλλά δεν υπάρχουν στο χώρο ιοί και μικροοργανισμοί παθογόνοι, δεν θα πάθουμε απολύτως τίποτα. Στην πραγματικότητα, το κρύο δεν προκαλεί ούτε συνάχι ούτε πονόλαιμο ούτε βήχα ούτε πυρετό. Δημιουργεί, όμως, κατάλληλες συνθήκες για να «εγκατασταθούν» στον οργανισμό ιοί και να εκδηλωθούν κοινά κρυολογήματα και γρίπη. Συγκεκριμένα, με την πτώση της θερμοκρα­σίας ελαττώνεται η άμυνα του οργανισμού.

Στο απλό κρυολόγημα έχουμε έντονο συνάχι. Στις ιώσεις που συνήθως πρόκειται για κάποιο τύπο του ιού της γρίπης έχουμε λιγότερο συνάχι αλλά παρουσιάζεται πυρετός, βήχας και σε πολλές περιπτώσεις αναπνευστικά προβλήματα. Στην ίωση νιώθουμε φοβερή κατάπτωση και πόνο στα κόκαλα.

Πως τα αντιμετωπίζουμε συνολικά;

Ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C ώστε να τονώσουμε την άμυνα του οργανισμού μας. Το μυστικό όμως εκτός της γνωστής βιταμίνης C είναι και η βιταμίνη D που ως τώρα έπαιρνε τα εύσημα μόνο για την προστασία των οστών. Τρόφιμα που περιέχουν την πολύτιμη βιταμίνη είναι ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός, καθώς και τα αυγά και το μοσχαρίσιο κρέας.

Σκόρδο και κρεμμύδι. Ναι δεν είπα να κόβετε σε όλο το σπίτι φετούλες και να μυρίζετε σαν τζατζίκι. Όμως μια κομμένη φέτα κρεμμυδιού δίπλα στο κρεβάτι σας για 1-2 νύχτες θα βοηθήσει στο να εξοντωθούν οι ιοί. Επίσης το σκόρδο κάνει την ίδια δουλειά αλλά προσοχή στην κατανάλωση. Εάν έχετε υπόταση μάλλον θα πρέπει να το αποφύγετε. Επίσης… σεβασμός στον διπλανό μας! Μη καταναλώσετε σκόρδο και μπείτε σε λεωφορεία, τρένα κλπ

Χαλαρωτική μουσική. Η χαλαρωτική μουσική βοηθά στο να ρίξουμε τα επίπεδα στρες του οργανισμού μας κατά συνέπεια να βοηθήσουμε την άμυνά μας με την αύξηση της «θαυματουργής» πρωτεΐνης lgA. Περιβαλλοντική μουσική όπως αεράκι, νεράκια, ρυάκια, πουλάκια κλπ αν τα αντέχετε… κάνουν καλό!

Σεξ. Ω ναι… έρευνες αποδεικνύουν όσο τα χρόνια περνούν ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα βοηθά στην ανόρθωση του ανοσοποιητικού μας.

Λεμόνι και αλάτι. Στύψτε ένα λεμόνι και ρίξτε μέσα 1/2 κ.γ αλάτι. Γαργάρες με το συγκεκριμένο διάλυμα στις περιπτώσεις που έχετε πονόλαιμο κάνουν θαύματα. Προσοχή, δεν το πίνουμε!

Μαξιλάρια. Προσθέστε επιπλέον μαξιλάρια στο κρεβάτι σας, όταν έχετε μπούκωμα και συνάχι. Έτσι, η στάση του κεφαλιού σας βοηθά να αποφύγετε το «φράξιμο» της αναπνευστικής οδού

Μειώστε τα αντιπυρετικά. Ο πυρετός έχει σκοπό που εμφανίζεται. Όταν έχετε πυρετό το σώμα σας αντιμετωπίζει έναν ιό, κάνει τη δουλειά που ξέρει και τον αφήνουμε στην ησυχία του. Αν έχουμε δέκατα, κάνουμε υπομονή 1-2 ημέρες. Εάν φυσικά ο πυρετός είναι υψηλός τα αντιπυρετικά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο αυτού.

Μασαζ. Το μασάζ εντάσσεται στην κατηγορία με την χαλαρωτική μουσική και το σεξ. Μας χαλαρώνει, ανακουφίζει από τους πόνους μιας ίωσης και βοηθά το ανοσοποιητικό μας.

Χλιαρό ντουζ. Ένα χλιαρό ντουζ μαζί με λίγα έλαια ευκάλυπτου στο χώρο βοηθούν στο να ελέγξουμε τον πυρετό αλλά και να πάρει ανάσα το αναπνευστικό μας σύστημα.

Φυσάμε ήρεμα την μύτη μας. Δεν βάζουμε όλη μας τη δύναμη διότι κινδυνεύουν και τα αφτιά μας αλλά και το ιγμόρειο μας να γεμίσει επιπλέον υγρό. Ήρεμο φύσημα για να αδειάσει επιφανειακά η μύτη και υπομονή…

Όλα τα παραπάνω δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές συμβουλές και οδηγίες. Αποτελούν συμπληρωματικό τρόπο αντιμετώπισης των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική και πρώτο λόγο έχει ο θεράπων ιατρός. Για να μη ξεχνάμε, ο νούμερο ΕΝΑ κανόνας για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των ιώσεων είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών μας!

Καλή μας δύναμη!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Να σου προσθέσω και τις βιταμίνες Εχινάκεια οι οποίες με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, πρέπει φυσικά να τις ξεκινήσει κάποιος ένα μήνα πριν την επίφοβη περίοδο που έχουν εξάρσεις οι ιώσεις και τα κρυολογήματα. Παρ’ όλα αυτά έχω δει ότι μου ενεργούν γρήγορα ακόμη κι αν τις ξεκινήσω αργότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ