Καλή ή παθολογική ζήλια;

Οι ερωτικές σχέσεις μοιάζουν κατά πολύ με την σύσταση των φαγητών καθώς και με τον τρόπο παρασκευής τους. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις στο να μαγειρέψεις κάτι γευστικό, έχεις την υπομονή να προσθέσεις όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες, τόσο πιο καλό θα είναι και το αποτέλεσμά. Η ερωτική σχέση είναι μία διαδικασία που απαιτεί τον χρόνο της, να μαγειρευτεί με μαεστρία και να προσθέσεις εκείνα τα μπαχαρικά, στην δόση όπου θα προσδώσουν μία σπιρτάδα στην γεύση σου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η ζήλια είναι ένα είδους μπαχαρικό που σε μικρές δόσεις μπορεί να κάνει θαύματα. Ο διαχωρισμός της «καλής» ζήλιας από την «παθολογική» ζήλια είναι πολύ σημαντικός καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουμε το φαγητό μας, στην προκειμένη περίπτωση την σχέση μας. Σε μικρές δόσεις είναι σημάδι ενδιαφέροντος, σημάδι έρωτα και διεκδίκησης. Μας δίνει το κίνητρο να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι για τον/την σύντροφό μας, φροντίζουμε τον εαυτό μας, εξελισσόμαστε, τείνουμε να γίνουμε επαρκείς και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

Για να διατηρήσουμε σε ασφαλή επίπεδα την «καλή» μας ζήλια θα πρέπει αρχικά:

1. να έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας. Όταν οι ίδιοι διαθέτουμε αυτοεκτίμηση σε υψηλά επίπεδα, ξέρουμε τι σημαίνει σεβασμός των προσωπικών ορίων, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα πέσουμε θύμα παθολογικής ζήλιας ούτε και οι ίδιοι θα νοσήσουμε από αυτή την εμμονή. Η παθολογική ζήλια οδηγεί σε έντονες εμμονές.

2. να έχουμε δουλέψει με τις εσωτερικές μας πεποιθήσεις γύρω από τις σχέσεις. Παρελθοντικές μας σχέσεις, το πρότυπο των γονέων μας, εμπειρίες που μας πλήγωσαν… Ανακαλύψτε αυτές τις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις οι οποίες σαν κυνηγούν, οι οποίες καταστρέφουν τις σχέσεις σας και σβήστε τες το συντομότερο δυνατό.

3. δουλέψτε την επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας. Δεν υπάρχει πιο ερωτικό κομμάτι μέσα σε μία σχέση όταν η άριστη επικοινωνία σας εκπλήσσει κάθε φορά όλο και πιο πολύ. Μέσα από την επικοινωνία θα αντιμετωπίσετε την δύσκολη καθημερινότητα, θα νιώσετε το στήριγμα που έχετε ανάγκη, θα εκλάβετε το ενδιαφέρον και την τρυφερότητα. Με την επικοινωνία θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα και θα επαναπροσδιορίσετε τις έννοιες όπως αγάπη, πίστη, εμπιστοσύνη και συντροφικότητα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να είμαστε συνειδητοποιημένοι ως άνθρωποι, να επικοινωνούμε και να μην ξεχνάμε ότι με τις κρίσεις αναίτιας ζήλιας γινόμαστε εντελώς απωθητικοί! Αυτό θέλουμε;
    Καλή συνέχεια Μαράκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ