Οσκαρ Ουάιλντ – Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Ένας ξεχωριστός συγγραφέας, ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, που έχει μπει πια στη σφαίρα του κλασικού, αποτελεί τη σημερινή μου επιλογή. Οσκαρ Ουάιλντ – Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Οσκαρ Ουάιλντ. Αντισυμβατικός, οξυδερκής, καυστικός.

Πασίγνωστος για τα πνευματώδη αποφθέγματα του, για τα θεατρικά του έργα και για το ένα και μοναδικό του μυθιστόρημα. Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι.

Το πορτρέτο του όμορφου, έξυπνου και πολλά υποσχόμενου νεαρού ο οποίος αντικρύζοντάς το σε μια έξαρση ναρκισσισμού και σαν άλλος Φάουστ, κάνει μια μυστική ευχή και προσφέρει την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα.

Ο υπέροχος αυτός πίνακας, σε μια μεταφυσική διάσταση, θα απορροφήσει και θα αποτυπώσει στο ζωγραφισμένο πρόσωπο όλη την ασχήμια των παθών και της ανηθικότητας αυτού του διεφθαρμένου νεαρού, αφήνοντας τον ίδιο άφθαρτο και ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου, ως την στιγμή που αυτός θα σηκώσει το μαχαίρι και θα το μπήξει στην καρδιά του πορτρέτου που ήταν η ψυχή και η συνείδησή του.

Ένα βιβλίο σκληρό και τολμηρό, μια καταγραφή της ωμής πραγματικότητας που μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα αριστοκρατικό προσωπείο.

Ένα βιβλίο στο οποίο βάλλονται αλύπητα η ηθική και οι ανθρώπινες αξίες.

Ένα ψυχογράφημα μιας διεφθαρμένης ψυχής, των παθών και αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης.

Σοκαριστικό και προκλητικό όπως και ο συγγραφέας του…

“Οι υπαινιγμοί για τις ακατονόμαστες αμαρτίες στις οποίες επιδίδεται ο ήρωας προκάλεσαν σκάνδαλο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο το 1891 – το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του Όσκαρ Ουάιλντ το 1895. Βέβαια, ούτε οι Βρετανοί κριτικοί της εποχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο έργο αυτό, αν και τα λόγια του συγγραφέα του, «Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ, στην αθανασία που του αξίζει», αποδείχτηκαν μάλλον προφητικά. Σήμερα, αν και έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, η φαουστική ιστορία ηθικού ξεπεσμού του Όσκαρ Ουάιλντ εξακολουθεί να γοητεύει.”

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ