Τι θα διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι στην παραλία;

Το ξεφύλλισμα των βιβλίων με μουσικό χαλί το κύμα και τα τζιτζίκια είναι μία από τις καλύτερες θερινές απολαύσεις. Τι θα διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι στην παραλία;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Τα βιβλία είναι must αξεσουάρ σε μία τσάντα θαλάσσης και το διαπιστώνεις κάθε φορά που φτιάχνεις τη βαλίτσα σου έστω και για ολιγοήμερες διακοπές. Τι θα διαβάσουμε στην παραλία

Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές – Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας: Emily Henry

Δύο αχώριστοι φίλοι
Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό.
Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν.
Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Δέκα καλοκαιρινά ταξίδια
Όλα ξεκίνησαν την πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, όταν τυχαία έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Έκτοτε και για μια δεκαετία, έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών.
Μέχρι που πριν από δύο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα… Από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.

Μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν
Η Πόπι έχει όλα όσα είχε ποτέ θελήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ένα κενό.
Η τελευταία φορά που ένιωσε αληθινά ευτυχισμένη ήταν δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι με τον Άλεξ. Και ας πήγαν στο τέλος όλα στραβά.
Με αυτή την αφορμή αποφασίζει να παρακινήσει τον κολλητό της να κάνουν ένα ακόμα ταξίδι μαζί. Ως εκ θαύματος, εκείνος συμφωνεί.
Έχει μία εβδομάδα για να διορθώσει τα πάντα. Όμως πρώτα θα πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια στον ίδιο της τον εαυτό.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Βλέμμα από γαλάζιο – Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: ΜΠΕΪΑΡΝΤ ΛΟΥΙ

Στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ, τη γαλήνη μιας βραδιάς του Οκτώβρη του 1830 έρχεται να διαταράξει η ανακάλυψη της σορού ενός νεαρού δοκίμου, η οποία κρέμεται από ένα σκοινί λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν φαίνεται απίθανο, όμως το επόμενο πρωί ένα ακόμα αποτρόπαιο στοιχείο έρχεται στο φως: κάποιος έχει αφαιρέσει την καρδιά από το πτώμα.

Ανήμπορη να δώσει απαντήσεις και θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει κάθε αρνητική δημοσιότητα, η Ακαδημία απευθύνεται στον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην αστυνομικό, φημισμένο για τις αποτελεσματικές πρακτικές του τον καιρό που δούλευε στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο Λάντορ αρχίζει να ανακρίνει τους σπουδαστές που γνώριζαν τον νεκρό, ανακαλύπτει έναν πρόθυμο βοηθό στο πρόσωπο ενός κυκλοθυμικού και ενδιαφέροντα νεαρού δοκίμου. Το όνομά του; Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.

H κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκίλιαν Άντερσον, Σαρλότ Γκενσμπούργκ κ.ά., θα προβληθεί στο Netflix το 2022.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις! Τι θα διαβάσουμε στην παραλία

Σκοτεινή αγάπη – Εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία αγάπης.
Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη.
Αυτή δεν έχει χρόνο για έρωτες.
Το μόνο που απομένει είναι το σεξ.

Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση;
Ναι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς:
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά.
Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα…
Υποσχέσεις αθετούνται.
Καρδιές πληγώνονται.
Κανόνες παραβιάζονται.
Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες – Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: ΒΑΡΕΙΓ ΜΑΡΙ

«Όλος ο κόσμος πίστευε ότι τίποτα δεν ήταν πιο εύθραυστο, πιο εφήμερο και ντελικάτο από μια σαπουνόφουσκα. Αλλά έκαναν λάθος. Στη σωστή θερμοκρασία και στο κατάλληλο περιβάλλον, ήξεραν να αντιστέκονται».

Η Οσεάν νιώθει σαν μια σαπουνόφουσκα που κλυδωνίζεται από ένα ρεύμα εχθρικού αέρα. Στα δεκαεννιά της, όσο κι αν υποφέρει που θα αποχωριστεί τη μικρή της αδερφή και όσο κι αν θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, επιλέγει να ζήσει με τον πατέρα της και να εγκατασταθεί σε μια μικρότερη πόλη. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απόφασή της. Όμως η ίδια γνωρίζει ορισμένα μυστικά που καθιστούν οποιαδήποτε άλλη επιλογή απαγορευτική…

H Κλερ μόλις ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Θέλει να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο, στον φούρναρη, στον ελεγκτή, στον τύπο που την έσπρωξε στις κυλιόμενες και σε εκείνον που έφτυσε τρία χιλιοστά από τα κίτρινα Converse της. Κανείς δεν φαίνεται να προσέχει το μακάριο χαμόγελό της, κι έτσι εκείνη, όπως κάθε Δευτέρα, μπαίνει στη διαφημιστική εταιρεία στις εννιάμισι ακριβώς.

Η Εύα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγαπημένη συγγραφέας και τρυφερή σύντροφος. Δύστροπη και απόμακρη ταυτόχρονα, ταλαιπωρεί την επιμελήτριά της αλλά και όλο τον εκδοτικό οίκο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του τελευταίου της βιβλίου. Μήπως υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από την επανειλημμένη αναβολή της να παραδώσει επιτέλους το χειρόγραφό της;

Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ.

Στον 5ο όροφο της Νομικής – Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδο­ξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Οικογενειακές διακοπές – Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: ΝΟΜΠΛ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ

Ο Τσάρλι είναι αποφασισμένος να γιορτάσει τα ογδοηκοστά του γενέθλια με την οικογένειά του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι από τότε που έχασε τη σύζυγό του, τον πραγματικό σύνδεσμο της οικογένειας Τσάμπερλεν, οι ζωές των παιδιών του έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, που ακόμα και μια ολιγοήμερη επανένωση φαντάζει με θαύμα.

Η κόρη του Λόρα είναι χωρισμένη και την ίδια στιγμή ο έφηβος γιος της αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κατηγορία. Αλλά και οι γιοι του Τσάρλι δεν βρίσκονται σε καλύτερη θέση: ο Σκοτ παντρεύτηκε πρόσφατα, απέκτησε δύο θετές κόρες και εργάζεται πυρετωδώς στη Νέα Υόρκη όπου πηγαινοέρχεται, ενώ ο Νικ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραγικό χαμό της γυναίκας του. Τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα μόνος με τα τρία μικρά παιδιά τους.

Η οικογένεια Τσάμπερλεν καλείται να ανακαλύψει επιτέλους τι είναι αυτό που τους ενώνει όλους… σε δέκα μόνο μέρες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Ανάμεσα στα οκτώ και τα δεκατρία – Εκδόσεις Μίνωας

Συγγραφέας: ΟΚΓΟΥΕΛ – ΣΜΙΘ ΣΑΡΑ

Η προεφηβική ηλικία συχνά κάνει τους γονείς να νιώθουν πελαγωμένοι. Σε αυτή την ενδιάμεση περίοδο μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας, τα παιδιά αλλάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να πρέπει να δίνουν μάχη για να καταλάβουν το παιδί που πίστευαν ότι ήξεραν καλά μέχρι τώρα. Στο βιβλίο αυτό, η Σάρα Όκγουελ-Σμιθ, ειδική σε θέματα ανατροφής, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο στοιχεία που αντλεί από τη βιολογία, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία ως αφετηρία για τις αξιόπιστες πρακτικές συμβουλές που μας προτείνει.

Ένας πολύτιμος οδηγός όπου εξηγούνται ζητήματα όπως:
• Γιατί τα παιδιά της προεφηβικής ηλικίας είναι αγενή, τεμπέλικα και παρορμητικά και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις συμπεριφορές.
• Τι ακριβώς συμβαίνει κατά την ήβη, πότε και πώς μπορείτε να μιλήσετε στο παιδί σας για το θέμα αυτό.
• Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στις φιλικές και αισθηματικές σχέσεις που βιώνει σε αυτή την ηλικία.
• Πώς θα ενισχύσετε την καλή ψυχική υγεία του και τη σωστή εικόνα του για το σώμα του.
• Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το στηρίξετε κατά τη μετάβασή του από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο.
• Πώς θα αντιμετωπίσετε και τα δικά σας συναισθήματα, καθώς το παιδί σας βιώνει αυτήν την πολυτάραχη και γεμάτη νέες εμπειρίες αναπτυξια­κή περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ