Συλλογή από αναμνήσεις

Είχα αρκετό καιρό να δώσω για εμφάνιση φωτογραφίες μας. Περίπου 6 μήνες, ναι… αυτό είναι αρκετός καιρός για εμένα!

Από τότε που γεννήθηκε η μικρούλα είχα σκεφτεί να ξεκινήσω ένα άλμπουμ φωτογραφιών το οποίο να είναι αποκλειστικά δικό της και να πηγαίνει με χρονολογική σειρά, απεικονίζοντας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της και τα στάδια ανάπτυξής της.

Αφού έκανα έναν διαχωρισμό στις φωτογραφίες, τις δώσαμε για εμφάνιση και ξεκινήσαμε την δουλειά! Τις βάλαμε με την σειρά και η κόλλα πήρε φωτιά! Κολλούσαμε την μία μετά την άλλη και εγώ έγραφα τις ημερομηνίες. Ήταν πολύ όμορφη δραστηριότητα που πιστεύω πως σε αυτές τις ηλικίες (προσχολική) είναι και εύκολη η συμμετοχή του παιδιού. Όταν ολοκληρώσαμε το έργο μας, την ρώτησα από αυτές τις φωτογραφίες που είδαμε ποιες στιγμές τις άρεσαν πιο πολύ!
Φυσικά με έναν ενθουσιασμό μου απάντησε το party γενεθλίων της καθώς και η παράσταση με το μπαλέτο!
Ναι συμφώνησα και εγώ με ενθουσιασμό και της υποσχέθηκα ένα υπέροχο επίσης party γενεθλίων του χρόνου! Όσο για το μπαλέτο…φέτος θα αναμένουμε τις νέες μας παραστάσεις με μεγάλη χαρά!

Ψάχνοντας λίγο στο internet βρήκα και άλλες υπέροχες ιδέες για συλλογή από αναμνήσεις.
Για παράδειγμα είναι “το κουτί των αναμνήσεων” όπου μπορούμε φτιάχνοντας ένα κουτί της αρεσκείας μας να γράφουμε κατά τη διάρκεια όλου του έτους σε χαρτάκια όμορφες οικογενειακές στιγμές. Στο τέλος του έτους λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η οικογένεια ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων κάτω από το στολισμένο δέντρο και διαβάζει μία μία τις όμορφες στιγμές που έζησε. Ανακαλώντας όλες τις υπέροχες αναμνήσεις του έτους δεν νομίζω πως υπάρχει πιο αισιόδοξος τρόπος για να ξεκινήσεις την νέα χρονιά!

Μια άλλη ιδέα που είδα είναι το βάζο με την άμμο! Παίρνοντας ένα μεγάλο βάζο μπορείς να συλλέξεις  άμμο από θάλασσες που έχεις επισκεφτεί ή και κοχύλια που έχεις μαζέψει κάνοντας διάφορα στρώματα και με μικρές ετικέτες στο πλάι να γράφεις την τοποθεσία. Εάν μάλιστα υπάρχουν και χρωματικές αντιθέσεις, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Παραθέτω λοιπόν εικόνες για να δείτε την δική μας “συλλογή αναμνήσεων” καθώς και παραδείγματα με τις παρακάτω ιδέες που περιέγραψα.
Φυσικά να μη ξεχάσω πως έχουμε και τα κουτιά με τις χειροτεχνίες μας! Κουτιά μεγάλα όπου μέσα αποθηκεύουμε τα μικρά μας αριστουργήματα και κάθε κουτί αντιστοιχεί συνήθως σε ένα έτος!

Σημαντική παρατήρηση είναι πως σε ότι κάνετε να έχετε οργάνωση ώστε να μη “χάνεστε” και σε αυτό νομίζω πως βοηθάει να αναγράφουμε πάντα τις ημερομηνίες ή έστω μήνα+έτος και να τα ταξινομούμε με χρονολογική σειρά.

Καλή αρχή και εννοείται πως η φαντασία είναι απεριόριστη σε οτιδήποτε κάνουμε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ